Kip kerrie met ui, tomaten en kerrie kruiden gegarneerd met peterselie.

Kip kerrie

Een heerlijk Indiaas kipgerecht met low carb rijst!

Dit is een heerlijk kipgerecht met kerrie, tomatenpuree, uien en allerlei heerlijke kruiden. Kip kerrie is een van mijn lievelingsgerechten. Vroeger maakte ik de kerriesaus altijd m.b.v. een pakje en na dat zo vaak te hebben gegeten was ik het op een gegeven moment helemaal zat. Het was niet zozeer dat ik het gerecht niet lekker vond, maar de saus uit pakje begon mij tegen te staan. Laatst was ik een Indiaas restaurant en had ik voor het eerst sinds tijden weer kip kerrie gegeten. De kerrie was zo lekker dat ik het thuis moest uitproberen en dit keer zonder de hulp van een pakje. Ik had gelijk een aantal recepten opgezocht en deze gecombineerd tot dit heerlijke koolhydraatarme kip kerrie recept.

Serveersuggestie:
De kip kerrie kun je serveren met een frisse salade of Ciao Carb rijst. De ciao carb rijst kun je kopen in onze eigen webshop Lowcarbcenter.nl. Je kan er ook voor kiezen om zelf je eigen bloemkoolrijst erbij te maken. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!

Print
Kip kerrie met ui, tomaten en kerrie kruiden gegarneerd met peterselie.

Kip kerrie

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Indiase

Schaal

Ingrediënten

  • 900 gr kipfilet, in blokjes gesneden
  • 270 ml (light) kokosmelk
  • 3 kleine uien, in kleine stukjes gesneden
  • 30 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngemalen
  • 3 el kerriepoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 tl suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1/4 tl gemalen gember
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl cayennepoeder
  • 1 laurierblad
  • zout naar smaak
  • sap van 1/2 citroen

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een grote wok of koekenpan de olijfolie. Voeg de uitjes toe en bak deze lichtbruin. Voeg dan de kaneel en het laurierblad toe. Roer goed door de pan en voeg tijdens het roeren de gember, paprikapoeder, kerrie, suiker, zout en knoflook toe. Roer dan nog eens 2 minuten in de pan, totdat het een soort van smeerbaar mengsel wordt.
  2. Voeg dan de kipfiletblokjes en de tomatenpuree toe. Bak de kipfilet rondom bruin en voeg vervolgens de kokosmelk toe en eventueel extra water toe om de kipfiletblokjes te bedekken. Roer alles goed door elkaar en laat het mengsel 15-20 minuten boven een laag vuur sudderen, totdat de kip gaar is.
  3. Voeg na 10 minuten sudderen de citroensap en cayennepeper toe aan de pan en kook dit 5 minuten mee. Verdeel kerriesaus over 4 borden en serveer eventueel met bloemkoolrijst of Ciao Carb rijst. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 447
  • Vetten: 23,5
  • Koolhydraten: 3,6
  • Eiwitten: 55,5

 

2 Reacties

  1. Lekker hoor had bloemkoolrijst erbij gedaan

  2. Alweer een lekker gerechtje!! 🙂 Aaaah ja, met bloemkoolrijst. Niet aan gedacht!
    De gerechten zijn zo gemakkelijk te maken, fantastisch gewoon weg! En het feit dat de macro’s erbij staan, TOP!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*