Ingrediënten
Schaal
		
- 2 eieren (M)
 - 1 gele paprika
 - 1/2 broccoli
 - 1 ui
 - 2 teentjes knoflook
 - 1 el ghee of olijfolie
 - 300 gr kipdijfilet, in blokjes gesneden
 - 2 el kerrie
 - 1/2 el garam masala
 - 1/2 tl cayennepeper
 - 1 tl sambal oelek (optioneel)
 - 150 gr sperziebonen (bevroren of vers)
 - 250 ml, kokosmelk, 17% vet
 - zout naar smaak
 - 400 gr bloemkoolrijst
 - koolhydraatarm naanbrood (optioneel)
 - 1 el amandelschaafsel
 
Bereidingswijze
- Breng een pan met water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze ca. 7 tot 8 minuten voor een hard gekookt ei.
 - Snijd de paprika in reepjes, de broccoli in roosjes, snipper de ui en pers de knoflook.
 - Verwarm een pan op middelhoog vuur met wat ghee en fruit de ui en knoflook een paar minuten.
 - Voeg de kip toe en bak rondom goudbruin. Voeg de kruiden toe en meng goed. Voeg dan de broccoli, paprika en sperziebonen toe.
 - Giet de kokosmelk erbij en zet met de deksel op de pan, 15 minuten op het vuur. Schep tussentijds een keer om. Proef even en voeg naar smaak zout toe.
 - Kook ondertussen de bloemkoolrijst of bak het naanbrood en pel de eieren.
 - Verdeel de kip kerrie over 2 borden met de eieren en serveer met het bijgerecht naar keuze. Garneer met amandelschaafsel, wat verse kruiden en eventueel sambal.
 
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
 - Calorieën: 644
 - Vetten: 44,1
 - Koolhydraten: 14,2
 - Vezels: 10
 - Eiwitten: 42,9
 
