Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kip kerrie met ui, tomaten en kerrie kruiden gegarneerd met peterselie.

Kip kerrie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 7 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Indiase

Ingrediënten

Schaal
  • 900 gr kipfilet, in blokjes gesneden
  • 270 ml (light) kokosmelk
  • 3 kleine uien, in kleine stukjes gesneden
  • 30 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngemalen
  • 3 el kerriepoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 tl suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1/4 tl gemalen gember
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl cayennepoeder
  • 1 laurierblad
  • zout naar smaak
  • sap van 1/2 citroen

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een grote wok of koekenpan de olijfolie. Voeg de uitjes toe en bak deze lichtbruin. Voeg dan de kaneel en het laurierblad toe. Roer goed door de pan en voeg tijdens het roeren de gember, paprikapoeder, kerrie, suiker, zout en knoflook toe. Roer dan nog eens 2 minuten in de pan, totdat het een soort van smeerbaar mengsel wordt.
  2. Voeg dan de kipfiletblokjes en de tomatenpuree toe. Bak de kipfilet rondom bruin en voeg vervolgens de kokosmelk toe en eventueel extra water toe om de kipfiletblokjes te bedekken. Roer alles goed door elkaar en laat het mengsel 15-20 minuten boven een laag vuur sudderen, totdat de kip gaar is.
  3. Voeg na 10 minuten sudderen de citroensap en cayennepeper toe aan de pan en kook dit 5 minuten mee. Verdeel kerriesaus over 4 borden en serveer eventueel met bloemkoolrijst of Ciao Carb rijst. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 447
  • Vetten: 23,5
  • Koolhydraten: 3,6
  • Eiwitten: 55,5