Ingrediënten
Schaal
- 600 gr kipfilet, ongeveer 3 grote of 4 kleine filets
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gedroogde oregano of Italiaanse kruiden
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl zout of 1/2 groentebouillonblokje
- 1/2 tl gemalen zwarte peper
- 250 gr kastanjechampignons of witte champignons
- 1 kleine ui
- 3 tot 4 teentjes knoflook
- 30 gr ongezouten roomboter
- 15 ml olijfolie
- 1/2 el sojasaus
- 350 ml slagroom of kookroom
- 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- optioneel: 2 el platte peterselie, fijngesneden
- 200 gr FeelingOK fusilli
- truffolie (optioneel)
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilets horizontaal doormidden zodat ze dunner zijn. Kruid beide kanten met knoflookpoeder, oregano, paprikapoeder, zout (of 1/2 bouillonblokje) en peper.
- Snijd de kastanjechampignons in plakjes, snipper de ui en pers de knoflook.
- Verhit de boter en olijfolie op middelhoog tot hoog vuur in een grote koekenpan of gietijzeren pan. Voeg de champignons toe en bak ze 3 tot 4 minuten tot ze beetgaar zijn. Voeg op het einde de sojasaus toe. Haal de champignons uit de pan en zet even apart.
- Voeg eventueel nog wat extra boter toe aan de pan en bak de ui 2 tot 3 minuten tot deze begint te kleuren. Leg de kip in de pan en bak 5 tot 6 minuten per kant op hoog vuur tot goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan, voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
- Doe de champignons weer terug in de pan en schenk de slagroom of kookroom erbij. Voeg de Parmezaanse kaas toe en laat 2 minuten sudderen tot de saus iets is ingedikt.
- Leg de kip terug in de pan en laat nog 1 tot 2 minuten meekoken. Verdeel de pasta, sauas en kip over 4 borden en garneer met peterselie en eventueel wat truffel-olie.
Tips
Liever wat meer champignons? Gebruik 300 tot 400 gram kastanjechampignons voor een vollere, rijkere saus. Bij 250 gram blijft de champignonsmaak juist subtiel en in balans. Gebruik je witte champignons, kies dan bij voorkeur ook voor 300 tot 400 gram, omdat die milder van smaak zijn.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
- Calorieën: 741
- Vetten: 43,4
- Koolhydraten: 13,1
- Vezels: 6,9
- Eiwitten: 71,4