Kip siam met bloemkoolrijst en broccoli.

Kip siam met bloemkoolrijst

Het is weer tijd voor een koolhydraatarm diner recept! Dit keer heb ik kip siam met bloemkoolrijst gemaakt. Dit heerlijke Thaise gerecht maakte ik vroeger altijd met een zakje Knorr wereldgerechten. Kant-en-klare kruidenmixen bevatten echter vaak veel suiker en onnodige toevoegingen. Het is veel lekkerder en gezonder om alles zelf te maken. In dit geval is het ook niet veel extra werk. Dit bordje kip siam met bloemkoolrijst zet je namelijk al binnen 25 minuten op tafel!

Kip siam zelf maken
Om dit recept te maken heb je niet veel speciale ingrediënten nodig. De typische siam saus maak je met oestersaus, sojasaus en een beetje arrowroot. Verder heb je een aantal smaakmakers nodig, zoals ui, knoflook en gember. Bij de kip siam hebben een portie frisse bloemkoolrijst geserveerd. Hierdoor bevat het gerecht meer groente en minder koolhydraten. Door de zelfgemaakte saus en bloemkoolrijst bevat een portie van onze kip siam slechts 9,8 gr koolhydraten. Dit is omgerekend ca. 76% minder koolhydraten dan reguliere kip siam.

Tips:
Met dit recept maak je kip siam voor ca. 4 personen. Je kunt de kip siam serveren als hoofdgerecht bij het diner of als lunch. Wij hebben bij de kip siam een portie broccoli geserveerd, maar het is ook lekker om te eten met een frisse salade. De saus hebben we gebonden met arrowroot. Als je dit niet in huis hebt kun je ook maizena of bloem gebruiken. De kip siam kun je na bereiding een paar dagen in de koelkast bewaren of per portie invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden!

Print
Kip siam met bloemkoolrijst en broccoli.

Kip siam met bloemkoolrijst

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 500 gr kipfiletblokjes
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 1/2 ui
  • 3 el olijfolie
  • 3 el oestersaus
  • 1 el sojasaus
  • 50 ml water
  • 2 tl arrowroot
  • 2 stengels bosui
  • 40 gr cashewnoten

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd op een snijplank de gember en ui fijn. Verhit vervolgens de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de kipblokjes toe en roerbak deze in ca. 3-6 minuten gaar. Pers dan de knoflook fijn en voeg dit samen met de ui en gember toe aan de pan. Bak de smaakmakers 3 minuten mee.
  2. Snijd ondertussen de paprika in kleine stukjes en voeg dit vervolgens ook toe aan de pan. Meng in een klein kommetje het water, oestersaus en sojasaus door elkaar en voeg dit toe aan de kip en groente.
  3. Meng dan in een glas een el water met 2 tl arrowroot en voeg dit toe aan de pan om de saus in te dikken. Kook de inhoud van de pan 2-3 minuten, totdat de saus is ingedikt. Roer ten slotte de cashewnoten door de pan.
  4. Verwarm nu een el olijfolie in een nieuwe pan en wok hierin de bloemkoolrijst gaar. Snijd de bosui fijn en zet op zij. Verdeel de bloemkoolrijst over vier borden en schep hier de kip siam overheen. Garneer met de gesneden bosui. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van het totaal
  • Calorieën: 308
  • Vetten: 13,7
  • Koolhydraten: 9,8
  • Eiwitten: 34,2
Kip siam met bloemkoolrijst en broccoli.

20 Reacties

  1. Heerlijk , deze wordt vast en zeker vaker gemaakt

    Reageer
  2. Super lekker 😋
    Makkelijk te maken 👍
    Voor herhaling vatbaar 👍
    Geweldig recepten 👍

    Reageer
  3. smaak is goed; was voor mij de eerste keer dat ik iets met bloemkoolrijst deed
    grootste “uitdaging” was het vinden van arrowroot poeder (uiteindelijk bij holland & barret gevonden)

    Voor mijn gevoel alleen wat kleine porties; ik had er al wat extra vlees in gedaan. Heb 1/3 van de kip siam op met helft van de bloemkoolrijst en dat is voor mijn doen een bescheiden portie

    Maar in ieder geval dank voor de inspiratie !

    Reageer
  4. Wat een superrrlekker gerecht is dit! Ik kook zelf heel veel en uitgebreid (Knorr komt er bij mij niet in) maar deze combinatie van alle ingrediënten was echt om van te smullen. Heb voor twee personen dezelfde ingrediënten gebruikt (behalve de kipfilet: daar nam ik de helft van), een extra prei en broccolirijst in plaats van bloemkoolrijst. En wat is arrowroot geweldig: zo’n veel beter en vooral smakelijker alternatief dan maïzena. Deze Thaïse kip wordt een blijvertje!

    Reageer
  5. Ann Marie Langendoen

    Heerlijk gerecht, ga het zeker meer maken.

    Reageer
  6. Geweldig recept, lekker dan het Knorr wereldgerecht!

    Reageer
  7. Was een groot succes! Ik heb kippendijfilet en 3 paprika’s gebruikt. Zo was het een eenpansgerecht 😉 De arrowroot deed het fantastisch. Maakt dat de saus blijft ‘hangen’ aan de ingrediënten.

    Reageer
  8. Wat was dit lekker! Het eea qua snijwerk gisteravond voorbereidt zodat het vanmiddag alleen de pan in kon. Zo weinig en pure producten en zoveel smaak….. wauw! Onwijs bedankt!

    Reageer
  9. Hellen Steneker

    Heerlijk!

    Reageer
  10. Hellen Steneker

    Super super lekker!! De smaken zijn goddelijk. Zeer eenvoudig en snel te bereiden. Heb malse kippendijfilet gebruikt en nog een kleine prei toegevoegd. Man en kind vonden het heerlijk. Dit ga ik zeker vaker maken. Lekker met wat kroepoek erbij.

    Reageer
  11. Hallo Quint,

    Ben nu ongeveer 2 weken jouw recepten aan het maken, omdat het buikvet van mijn man wel wat minder kan, en wil je graag laten weten dat we iedere avond heerlijk eten. Vandaag de kip Siam gemaakt en alles op! Echt heerlijk, bedankt voor al je lekkere recepten.

    Reageer
  12. Ik heb dit gerecht deze week gemaakt, was echt heerlijk! Ik schrok wel erg toen ik na het eten de voedingswaarden op de Oestersaus bestudeerde. Zit erg veel suiker in, of had ik gewoon het verkeerde merk te pakken? (AH huismerk). Ben benieuwd welk merk jij gebruikt Quint

    Reageer
    • Hi Karin,

      Leuk om te horen dat je het lekker vond. Ik heb zelf de oesterasus van Blue Elephant gebruikt (verkrijgbaar bij ah). Deze bevat slechts 14 gr koolhydraten per 100 gr. Doordat je ca. 20 gr gebruikt heeft het weinig impact op het totaal aantal koolhydraten per portie.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  13. Dit was echt lekker! Misschien moet ik het zelf meer in deze richting zoeken. Ik vond bijvoorbeeld de visschotel tomatensaus niet zo fantastisch. Volgende keer weer iets Aziatisch en zodra ik alle ‘ vaste’ ingrediënten/kruiden/smaakmakers in huis heb, kan ik me elke dag richten op low carb (en moet voor de kinderen wat anders verzinnen helaas). Ik verheug me ook op alle ‘ zoete’ baksels

    Reageer
  14. Lekker gerecht 😋, kan Knorr niet aan tippen.

    Reageer
  15. Een gerecht om je vingers bij op te eten. Normaal altijd gemaakt via de Knorr verpakking, maar dit is zoveel lekkerder!

    Reageer
  16. Ik vond het super lekker! Miste mijn makkelijke Knorr pakket van dit gerecht al. 😉

    Reageer
  17. Heerlijk recept. De top om bloem te gebruiken ipv arrowroot is top. We hebben genoten

    Reageer
  18. Het was weer heerlijk 🙂 eigenlijk nog lekkerder dan die kant en klare wereldgerechtpakken die ik niet meer mag. Ben zo blij met deze site nogmaals bedankt quint dat je dit deelt met anderen en ga vooral zo door 🙂 groetjes

    Reageer
  19. Wat een super gerecht. Had wat extra gemaakt voor zoonlief. Helaas het werd pizza voor hem, alles was op. Had wel extra ui en paprika erbij gedaan voor meer groente. Het was de tweede keer dat ik dat arrowroot gebruikte, wat een geweldig spul, werkt veel fijner dan maïzena.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*