Print
Kip tandoori met broccolirijst en paprika.

Kip tandoori met broccolirijst

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 70
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 105
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Indiaas

Schaal

Ingrediënten

  • 300 gr kipblokjes
  • 150 gr Griekse yoghurt, 10% vet
  • 2 cm gember, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1/2 rode paprika
  • 400 gr broccolirijst
  • optioneel: crème fraîche

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom de kipblokjes, geraspte gember, geperste knoflook, griekse yoghurt, kaneel, cayennpeper, kurkuma, koriander, komijnpoeder, tomatenpuree, zout en peper. Dek de kom of met huishoudfolie en laat de marinade minimaal 1 uur intrekken in de koelkast.
  2. Snijd de ui en rode paprika in kleine stukjes en verwarm een el olijfolie in een hapjespan. Voeg de gesneden ui en paprika toe aan de pan en bak totdat de ui begint te verkleuren. Voeg dan de gemarineerde kip en de marinade toe aan de pan en zet het vuur laag. Bak de kip in ca. 15-20 minuten gaar.
  3. Pak als de kip gaar is nog een koekenpan en verwarm hierin een el olijfolie. Voeg de broccoli rijst toe aan de pan en wok dit binnen 2-3 minuten gaar. Verdeel de broccoli rijst en de kip tandoori over twee borden. Serveer eventueel met een portie crème fraîche. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het totaal
  • Calorieën: 435
  • Vetten: 21,3
  • Koolhydraten: 9,8
  • Vezels: 7,5
  • Eiwitten: 46,5
Copy link