Plakjes kipfilet gevuld met pesto en kaas met een portie sla en tomaat.

Kipfilet rolletjes gevuld met pesto en kaas

Een lekker en feestelijk kipgerecht!

Een koolhydraatarm hoofdgerecht, kipfilet rolletjes gevuld met pesto en mozzarella! Dit is een gerecht dat heerlijk smaakt en er ook nog eens feestelijk uit ziet. Dit maakt het een leuk gerecht om te serveren op een feestje als borrelhapje. Daarnaast kan je het recept ook als hoofdgerecht serveren met groente naar keuze. Neem een kijkje bij onze voorgerechten om een complete maaltijd samen te stellen! Ik hoop dat jullie de kipfilet rolletjes lekker vinden. Laat ons in de commentsectie onderaan de pagina weten hoe het heeft gesmaakt!

Bereidingstip:
De kipfilets kan je het beste tussen m.b.v. een vleeshamer twee stukken vershoudfolie platslaan. Als je geen vleeshamer hebt kun je ook een ander keukengerei gebruiken.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Plakjes kipfilet gevuld met pesto en kaas met een portie sla en tomaat.

Kipfilet rolletjes gevuld met pesto en kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 1 hour 5 minutes
  • Porties: 4 kipfilets 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 4 kipfilets (150 gr per stuk)
  • 230 gr basilicum pesto
  • 4 dikke plakken mozzarella kaas
  • geraspte kaas naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en spuit een ovenschaal in met bakspray. Pak vervolgens een vleeshamer en sla op een schone ondergrond de kipfilets plat tot 0,6 cm.
  2. Verspreid 2-3 eetlepels pesto op elke platgeslagen kipfilet. Leg bovenop de pesto een plakje mozzarella kaas, rol de kipfilets stevig op en zet ze vast met satéprikkers . Plaats de opgerolde kipfilets in een licht ingevette ovenschaal en breng op smaak met zout en peper. Strooi tenslotte een beetje kaas over de kipfilets.
  3. Bak de kip 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kip mooi bruin is. Als de kipfilets uit de oven zijn snij je ze in rolletjes. Serveer met groente naar keuze.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kipfilet
  • Calorieën: 603
  • Vetten: 44,7
  • Koolhydraten: 3,5
  • Eiwitten: 46,9
Plakjes kipfilet gevuld met pesto en kaas met een portie sla en tomaat.

1 reactie

  1. vanavond gemaakt voor het gezin, goed in. de smaak gevallen, van is een blijvertje.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*