Print
Plakjes kipfilet gevuld met pesto en kaas met een portie sla en tomaat.

Kipfilet rolletjes gevuld met pesto en kaas

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 1 hour 5 minutes
  • Porties: 4 kipfilets 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 4 kipfilets (150 gr per stuk)
  • 230 gr basilicum pesto
  • 4 dikke plakken mozzarella kaas
  • geraspte kaas naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en spuit een ovenschaal in met bakspray. Pak vervolgens een vleeshamer en sla op een schone ondergrond de kipfilets plat tot 0,6 cm.
  2. Verspreid 2-3 eetlepels pesto op elke platgeslagen kipfilet. Leg bovenop de pesto een plakje mozzarella kaas, rol de kipfilets stevig op en zet ze vast met satéprikkers . Plaats de opgerolde kipfilets in een licht ingevette ovenschaal en breng op smaak met zout en peper. Strooi tenslotte een beetje kaas over de kipfilets.
  3. Bak de kip 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kip mooi bruin is. Als de kipfilets uit de oven zijn snij je ze in rolletjes. Serveer met groente naar keuze.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kipfilet
  • Calorieën: 603
  • Vetten: 44,7
  • Koolhydraten: 3,5
  • Eiwitten: 46,9
Copy link