Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Rode curry met kipgehaktballetjes en groente.

Kipgehaktballetjes in rode currysaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.3 sterren uit 4 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 1/2 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 200 gr pompoenblokjes
  • 300 gr kippengehakt
  • 1 tl laos kruiden
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 el boter of ghee
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tot 4 el rode currypasta
  • 300 ml kokosmelk, 17% vet
  • 1 el olijfolie
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • zout en peper
  • 1 el sesamzaad (optioneel)
  • verse koriander (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Was en snijd de courgette in schijfjes, de rode paprika in reepjes en de groene paprika in blokjes. Als je een hele pompoen hebt gekocht, verwijder je eerst de schil en snijd je het vruchtvlees vervolgens in blokjes.  
  2. Kook de pompoenblokjes een paar minuten in een pannetje met water. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn.
  3. Kruid het kipgehakt met laos, komijn, peper en zout. Kneed goed en vorm er ongeveer 6 tot 8 balletjes van.
  4. Verwarm een el boter of ghee in een koekenpan. Voeg de gehaktballetjes toe en bak rondom goudbruin. (Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn)
  5. Snijd ondertussen de ui in kleine blokjes en pers de knoflook.
  6. Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet het vuur iets lager. Voeg aan dezelfde pan de knoflook en ui toe. Bak tot de ui glazig wordt en voeg dan de currypasta toe. Bak de pasta kort mee. 
  7. Voeg de groente toe en bak nog een paar minuten en roer alles in de pan goed door elkaar. Voeg de kokosmelk toe en verlaag het vuur. Laat alles 5 minuten sudderen en voeg dan de gehaktballetjes toe. Laat alles sudderen tot de gehaktballetjes gaar zijn. 
  8. Verwarm ondertussen in een andere pan 1 eetlepel olijfolie en bak hierin al roerend de bloemkoolrijst in 2 tot 3 minuten beetgaar
  9. Verdeel de bloemkoolrijst over twee borden. Schep hier de curry met groente en gehaktballetjes op. Garneer met sesamzaad en verse koriander als je dit lekker vindt.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 759
  • Vetten: 57,4
  • Koolhydraten: 23,5
  • Vezels: 10,5
  • Eiwitten: 33,8