Heerlijke salade met kipshoarma, tomaten, avocado en komkommer.

Kipshoarma salade

Een gezond alternatief voor een broodje shoarma!

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, kipshoarma salade. Met dit recept hebben iets wat bekend staat als ongezond omgetoverd in een gezonde salade. Deze kipshoarma salade is bovendien koolhydraatarm en dus geschikt voor mensen die het koolhydraatarm dieet volgen. Met dit recept maak je een heerlijke salade voor 4 personen. Ik hoop dat jullie de salade lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept.

Serveersuggestie:
De kipshoarma salade kun je serveren als hoofdgerecht bij het avondeten, maar is ook lekker om als lunch te eten. Als je ervoor kiest om dit recept te maken als hoofdgerecht bij het avondeten, raad ik aan om er ook een fris dessert bij te maken. Bekijk hiervoor onze koolhydraatarme dessert recepten!

Print
Heerlijke salade met kipshoarma, tomaten, avocado en komkommer.

Kipshoarma salade

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd : 40 minutes
  • Porties: 4 porties
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Cuisine: Arabisch

Ingrediënten

Marinade:

  • 2 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 2 teentjes fijngeperste knoflook
  • 1/2 tl zeezout
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl fijngemalen komijn
  • 1/2 tl fijngemalen koriander

Dressing:

  • 2 handjesvol basilicum
  • 1 teentje fijngeperste knoflook
  • 1/4 tl zeezout
  • 2 el citroensap
  • 4 el olijfolie

Salade:

  • 450 gr kipfilet, in reepjes gesneden
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado
  • 150 gr cherry tomaten

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Om de shoarma marinade te maken, meng je in een grote kom 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 2 teentjes fijngeperste knoflook, 1/2 tl zeezout, 1 tl kerriepoeder, 1/2 tl fijngemalen komijn en 1/2 tl fijngemalen koriander.
  2. Voeg de kipreepjes toe aan de kom en meng nog eens goed. Dek af met huishoudfolie en plaats minimaal 20 minuten in de koelkast, hoe langer in de koelkast hoe lekkerder de kip.
  3. Verwarm in een grote koekenpan een el olijfolie boven een middel-hoog vuur. Doe de de gemarineerde kipreepjes in de pan. Bak de kipreepjes 7-10 minuten in de koekenpan gaar en draai ze af en toe om.
  4. Ondertussen kan je de saladedressing maken door in een blender 2 handjesvol basilicum, 1 teentje fijngeperste knoflook, 1/4 tl zeezout en 2 eetlepels citroensap te mengen. Voeg lepel voor lepel de overige 4 el olijfolie tijdens het blenden toe.
  5. Snijd vervolgens de komkommer, avocado en cherry tomaten in kleine blokjes. Om de salade te maken meng je in een grote kom de salademix met 2 handjesvol basilicum en de komkommer. Voeg de cherry tomaten, avocado en kipreepjes toe. Verdeel in 4 porties en serveer met de dressing.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1/4
  • Calorieën : 392
  • Vetten : 28,0
  • Koolhydraten : 9,0
  • Eiwitten : 27,0

 

3 Comments

  1. Héél erg lekker, gezond en smaakvol!

  2. Wat voor citroensap gebruik je voor dit recept.
    Bvd. Karla 🌺

    • Quint Kames

      Hi Karla,

      Je kunt kant-en-klare citroensap gebruiken uit een flesje of citroensap van een verse citroen!

      Groetjes,

      Quint

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*