Krokante knoflookkipfilet met sperziebonen en citroenpartje

Knapperige knoflookkipfilet uit de oven

Een makkelijk te maken koolhydraatarm kip recept!

Dit is een makkelijk te maken koolhydraatarm kip recept. Even dippen, bakken en klaar is je heerlijke knoflookkipfilet. Bij het maken van deze knoflookkipfilet heb ik gebruik gemaakt van 20 gr paneermeel en 20 gr koolhydraatarm paneermeel van het merk Konzelmann’s. Dit is een paneermeel op basis van amandelmeel, zonnebloempitten, tarwegluten, sesamzaad en gepelde lijnzaad. De normale paneermeel zorgt voor een knapperig randje en de Konzelmann’s voor een rijke smaak. De Konzelmann’s paneermeel kun je kopen in de meeste low carb webshops.

Lekker om te eten met een frisse salade

De koolhydraatarme knoflookkipfilet past eigenlijk wel overal bij. Zelf eet ik de kipfilet het liefst met deze sperziebonensalade. De frisse salade met cherrytomaten en feta past perfect bij de pittige kipfilet met knoflook. Ik hoop dat jullie de knoflookkipfilet lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept.

Print
Krokante knoflookkipfilet met sperziebonen en citroenpartje

Knapperige knoflookkipfilet uit de oven

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 55 minutes
  • Porties: 4 kipfilets 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 4 kipfilets (150 gr per stuk)
  • 50 ml olijfolie
  • 40 gr droge broodkruimels of koolhydraatarm paneermeel
  • 25 gr Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de olijfolie en de geperste knoflook in een pannetje en verwarm dit op zodat de smaken goed mengen. Meng in een ander kommetje de Parmezaanse kaas, de broodkruimels en zout en peper naar smaak.
  2. Als je hier mee klaar bent doop je de kipfilets eerst in het olijfolie en knoflook mengsel en dan in het broodkruimel mengsel. Verdeel de kipfilets vervolgens over een ondiepe ovenschaal bekleed met bakpapier.
  3. Plaats de kipfilets in de voorverwarmde oven en bak de kipfilets gedurende 30 tot 35 minuten goudbruin. Serveer de kipfilets met een frisse salade. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kipfilet
  • Calorieën: 299
  • Vetten: 16,8
  • Koolhydraten: 5,5
  • Eiwitten: 30,0
Krokante knoflookkipfilet met sperziebonen en citroenpartje

3 Reacties

  1. Heerlijk, weer een recept geprobeerd en wederom voor herhaling vatbaar, zeker in combinatie met de speciebonensalade een heerlijk gerecht voor een warme zomerdag!

    Reageer
    • Een zalig recept, de kip blijft heel mals. Heb geen paneermeel maar met amandelmeel werkt het ook prima. Ik heb ook al veel recepten van je gemaakt, erg lekker 😋 ook die sperziebonensalade is super erbij!

      Reageer
  2. Ook dit recept is weer overheerlijk. Al zoveel recepten gemaakt Quint en ze zijn allemaal heerlijk.
    Wij eten al maanden geen aardappel, rijst of pasta maar missen absoluut niets.
    Dank je wel voor al die heerlijke recepten.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*