Print
Krokante knoflookkipfilet met sperziebonen en citroenpartje

Knapperige knoflookkipfilet uit de oven

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 55 minutes
  • Porties: 4 kipfilets 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 4 kipfilets (150 gr per stuk)
  • 50 ml olijfolie
  • 40 gr droge broodkruimels of koolhydraatarm paneermeel
  • 25 gr Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de olijfolie en de geperste knoflook in een pannetje en verwarm dit op zodat de smaken goed mengen. Meng in een ander kommetje de Parmezaanse kaas, de broodkruimels en zout en peper naar smaak.
  2. Als je hier mee klaar bent doop je de kipfilets eerst in het olijfolie en knoflook mengsel en dan in het broodkruimel mengsel. Verdeel de kipfilets vervolgens over een ondiepe ovenschaal bekleed met bakpapier.
  3. Plaats de kipfilets in de voorverwarmde oven en bak de kipfilets gedurende 30 tot 35 minuten goudbruin. Serveer de kipfilets met een frisse salade. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kipfilet
  • Calorieën: 299
  • Vetten: 16,8
  • Koolhydraten: 5,5
  • Eiwitten: 30,0
Copy link