Heerlijke plakje koolhydraatarme cake met een beetje chocoladepasta.

Konzelmann’s vanille cake

Een makkelijk te maken koolhydraatarm cake recept!

Een paar dagen terug heb ik de vanille cake van het merk Konzelmann’s uitgeprobeerd. De cake had een lichtzoete smaak door de toegevoegde (magere) kwark. De structuur van de Konzelmann’s cake was wel anders dan die van een normale cake, maar dit vond ik niet zo erg. Wat me verder opviel was dat ik na een plakje van deze cake erg vol zat!

Serveersuggestie:
Om de cake nog lekkerder te maken kan je het ook serveren met een beetje koolhydraatarme chocoladepasta of light slagroom! Naast dit standaard recept kan je natuurlijk ook van alles toevoegen aan je cake. Bijvoorbeeld kokos, pecannoten of een beetje sterke oplos koffie om zo je eigen smaak variaties te maken.

Benodigdheden:
Om deze vanille cake te maken heb je de Konzelmann’s vanille cake mix nodig. Deze cake mix kun je kopen in onze eigen webshop Lowcarbcenter.nl!

Print
Heerlijke plakje koolhydraatarme cake met een beetje chocoladepasta.

Konzelmann’s vanille cake

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd : 1 hour 5 minutes
  • Porties: 13 plakjes
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Scheid van 4 grote eieren het eigeel van het eiwit. Doe het eiwit in een grote kom en het eigeel in een andere grote kom. Klop met een elektrische mixer het eiwit stijf met een snufje zout. Klop het eigeel samen met de boter en (magere) kwark schuimig. De cakemix is lichtzoet van zichzelf, als je de cake iets zoeter wilt kun je extra zoetstof toevoegen aan het kwarkmengsel.
  2. Roer nu de cake mix door het kwarkmengsel. Spatel vervolgens voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door het kwarkmengsel. Bekleed een cakevorm met een vel bakpapier en schenk het cakebeslag in de cake vorm. Bak vanille cake 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de cake na het bakken in evengrote stukjes en serveer met een beetje chocoladepasta of light slagroom.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 plakje
  • Calorieën : 332
  • Vetten : 26,2
  • Koolhydraten : 5,4
  • Eiwitten : 18,7

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*