Heerlijk koolhydraatarm brood gemaakt van amandelmeel, kokosmeel, ei en banaan.

Koolhydraatarm bananenbrood

Koolhydraatarm alternatief voor bananenbrood!

Een lekker koolhydraatarm broodrecept, bananenbrood! Tegenwoordig zie ik steeds meer healthy bananenbrood recepten voorbij komen. Jammer genoeg zitten deze recepten vaak boordevol koolhydraten en zijn ze dus niet geschikt voor mensen die het koolhydraatarm dieet volgen. Daarom hebben wij van Lowcarbchef ook een healthy bananenbrood recept bedacht, namelijk een koolhydraatarm bananenbrood! In plaats van tarwebloem hebben wij amandelmeel gebruikt en de suiker hebben wij vervangen met Steviala Kristal. Het resultaat is een gezond bananenbrood met een heerlijke smaak.

Tips:
Dit recept is gemakkelijk en leuk om te maken. Je kunt een sneetje bananenbrood eten als ontbijt, snack of nagerecht bij een kopje koffie of thee! Je kunt het bananenbrood 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Als je het brood langer wilt bewaren kun je het ook invriezen. Als er vragen zijn over het recept of over de bereidingswijze kun je die stellen in de commentsectie hieronder. Vond je dit een lekker recept? Bekijk dan ook ons koolhydraatarme speculaasbrood recept!

Print
Heerlijk koolhydraatarm brood gemaakt van amandelmeel, kokosmeel, ei en banaan.

Koolhydraatarm bananenbrood

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 1 hour
  • Porties: 12 sneetjes 1x
  • Categorie: Ontbijt, Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 130 gr amandelmeel
  • 2 el kokosmeel
  • 2 kleine rijpe bananen
  • 1 el geraspte kokos
  • snufje zout
  • snufje kaneel
  • handje noten
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • optioneel: stevia naar smaak
  • 3 middelgrote eieren
  • olie om in te vetten
  • 2 el geschaafde amandelen

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Doe de bananen in een blender en maal ze fijn. Meng vervolgens alle droge ingrediënten in een grote kom. Voeg dan de gemalen bananen en de eieren toe aan de kom en meng met een garde tot een glad beslag.
  2. Pak vervolgens een kleine cakevorm en bekleed deze met een vel bakpapier. Verdeel het bananenbrood beslag over de cakevorm en garneer met een handje geschaafde amandelen. Plaats de cakevorm op een rooster en bak 50 tot 55 minuten in de voorverwarmde oven! Snijd het koolhydraatarme bananenbrood na afloop in 12 gelijke stukken en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 sneetje
  • Calorieën: 98
  • Vetten: 7,3
  • Koolhydraten: 4,6
  • Eiwitten: 4,1
Heerlijk koolhydraatarm brood gemaakt van amandelmeel, kokosmeel, ei en banaan.

51 Reacties

  1. zoo lekker! i.p.v. van zoetstof 3 dadels en paar gedroogde Abrikoosjes toegevoegd. En 3 bananen gebruikt, ik cakevormpjes gedaan. Echt een traktatie!

    Reageer
  2. Eenvoudig en heerlijk recept. Wel 2 dadels en een el amandelkwark toegevoegd.

    Reageer
  3. Heerlijk bananenbrood, gemakkelijk te maken, goed gelukt en 45 min in de oven was voldoende. Ik maakte een eenvoudige versie. Ik hou niet van noten en zaden enz. in mijn eten. Ook geen zoetstof gebruikt. Toch erg smakelijk en 1 snee vult goed. Ik ga dit voortaan eten ipv het koolhydraatbeperkt te zachte brood van de supermarkt. Daar zitten voor mij te veel zaadjes in. Lekker met roomboter of de apricot jam Good Good of de kriekenconfituur van de winkel van Quint. Volgende keer proberen met wat dadels door het beslag zoals één van de dames heeft vermeld. En Quint bedankt voor de vele lekkere recepten.

    Reageer
  4. Echt heel erg lekker! Ik heb er extra kaneel, koekkruiden en een scheutje ongezoete amandelmelk aan toegevoegd. Daarnaast heb ik twee grote bananen en walnoten erin gedaan. Een handje walnoten vind ik eigenlijk te weinig dus volgende keer verdubbel ik die hoeveelheid. Bedankt voor dit heerlijke recept!

    Reageer
  5. Lekker recept. Ik gebruik wel altijd 3 bananen, anders is ie te droog. Let goed op welke kokosmeel je hebt. Sommige heeft alsnog veel koolhydraten, waardoor het natuurlijk niet meer koolhydraatarm is.

    Reageer
  6. Het bananenbrood is bij mij slechts 3 cm hoog geworden, het is ook wat te
    vast. Verder is de smaak goed. Tips zijn welkom!

    Reageer
  7. Dit bananenbrood zojuist gemaakt! Ik had al eerder een bananenbrood gemaakt met andere ingrediënten maar dit recept is echt een blijvertje! Super lekker 🙂

    Reageer
  8. Ontzettend lekker! I.p.v. zoetstof 2 fijn gesneden dadels erdoor gedaan. Dit is tot nu toe mn meest favoriete recept. Dankjewel!

    Reageer
  9. Heel lekker zelfs zonder toegevoegde zoetstof, zonder noten en zonder amandelschaafsel👍

    Reageer
  10. Tineke v d Lagemaat

    Gisteren bananenbrood gemaakt en ow wat is die lekker zeg.
    Echt voor herhaling vatbaar en lekker nat dus niet droog,lekker
    met handje walnoten en amandelen over kaasrasp gedaan helemaal verliefd

    Reageer
  11. Net het bananenbrood gemaakt. In plaats van in een cake vorm heb ik cupcake vormpjes gebruikt. Ze smaken heerlijk, maar zijn heel donker, bijna zwart, aan de bovenkant. Moet de temperatuur de volgende keer lager of heb je misschien een andere tip?

    Reageer
    • Hi Natascha,

      Hmm lekker! Ja je kunt de volgende keer de temperatuur iets lager zetten (165 graden). Iedere oven is anders en sommige worden soms iets heter, waardoor het meel kan verbranden.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  12. Net uit de oven, even snel geproefd…wat een heerlijk recept.
    Zelfs mijn man vond het lekker.
    Fijn om mee te nemen naar mijn werk.
    Ik ben net begonnen met kha eten en daarom nog op zoek naar lekkere en makkelijke recepten.
    Deze was top.
    Bedankt!

    Reageer
  13. Anita Marsman

    Zojuist voor de eerste keer gemaakt en hij was heerlijk! Ik had 3 rijpe bananen liggen dus die gebruikt. 3 dadeltjes in hele kleine stukjes erdoor en geen zoetstof. Hij plakte wel wat vast aan m’n siliconen vorm dus kwam er in stukken uit. Dan maar wat minder mooi plakken 🙂
    Wel blij dat ik 3 bananen heb gebruikt anders dan was hij wel droger geweest en nu vond ik hem lekker smeuïg.

    Reageer
  14. Al diverse malen gemaakt, met verschillende noten en zelfs met blauwe bes in een muffinvorm.
    Ik doe zelf 3 bananen ipv 2 zodat hij dan minder droog is.

    Toprecept

    Reageer
  15. Elly Hollander

    Bananen met de staafmixer gedaan en vervolgens in kleine cakevormpjes gedaan. Nog even wachten tot het klaar is, 25 minuutjes.
    Heet getest en super lekker. Absoluut niet droog. Ik heb er macadamianootjes in.

    Reageer
  16. Super lekker. Heb het al meerdere keren gemaakt. Ik doe er 3 eetlepels zoetstof in. Ere bronze b.v of stevia sweet. Als noten gebruikte ik pecannoten in stukjes. Snel gemaakt
    Bananen met staafmixer gaat bij mij prima.

    Reageer
  17. Makkelijk en Heerlijk!

    Reageer
  18. Dit brood is werkelijk verslavend lekker!Ben de walnoten vergeten,maar zonder is het ook heerlijk!

    Reageer
  19. Super lekker bananenbrood en heel simpel om te maken!

    Reageer
  20. Hoi ik heb dit recept ook gemaakt alleen is het niet zoals brood geworden maar zo dik als plakje cake. 1.5 thee lepel bakpoeder gebruikt.

    Reageer
    • Hi Dennie,

      Helaas blijven koolhydraatarme baksels altijd lager dan baksels gemaakt met tarwebloem. Gist en bakpoeder reageert beter op meel met veel koolhydraten. Ik hoop dat het desondanks wel heeft gesmaakt.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
    • Een hele insprirende website!

      Complimenten!

      Reageer
  21. Ik heb vanmiddag dit recept (behalve het toevoegen van de noten) gevolgd & het heeft inderdaad de structuur en de smaak van een brood. Bovendien echt lekker!

    Reageer
  22. Ik ga deze proberen, maar maakt het uit welke amandelmeel, ik heb die van de tuinen!

    Reageer
    • Hi Ilse,

      In sommige soorten amandelmeel zitten vliesjes en dit zorgt voor een bitter en droog baksel. Verder kan de hoeveelheid koolhydraten per merk of soort verschillen. Kijk dus goed naar de verpakking en het etiket voordat je het koopt.

      Gr,

      Quint

      Reageer
  23. Heel lekker … walnoten gebruikt 😉

    Reageer
  24. Kan je het kokosmeel ook weglaten? Ik wil het graag nu maken maar heb alles in huis behalve het kokosmeel.

    Reageer
    • Hi Linda,

      Dat kan zeker. Je kunt de kokosmeel weglaten en vervangen met 2-3 extra eetlepels amandelmeel. Succes met het bakken!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  25. Dank voor dit recept. Zit nu in de oven. Mijn beslag werd geen ‘glad’ beslag. Maar een dunne griesmeelpuddingachtige substantie. Heb geprobeerd het wat gladder te krijgen met wat amandelmelk (zat in een ander recept, dus ik dacht, dat kan best…). Ik denk dat het door de amandelmeel komt. Kan dit? Of moest het echt glad worden?

    Reageer
    • Hi Silvana,

      Je hebt helemaal gelijk. Beslag met amandelmeel krijg je nooit helemaal glad. Gelukkig gaat dit niet ten koste van de smaak!

      Met vriendelijke groet,

      Quint

      Reageer
      • Ok, dank Quint, ik was me suf aan het roeren tot dat ‘gladde beslag’. 😄 Dat beetje amandelmelk heeft het niet te nat of nog ongaar gemaakt trouwens. Smaakt goed. Voor herhaling vatbaar.

        Reageer
    • Mooit zo’n fan geweest van bananenbrood. Vind het maar zo zo….. net als amandelmeel, brrrr. In mijn enthousiasme veel amandelmeel ingeslagen vanwege mijn diabetes. Zonde om weg te gooien dacht ik, toch maar weer op zoek naar recepten. Dus dit recept geprobeerd…. werkelijk het allereerste recept met amandelmeel wat echt lekker is!!!! De noten weggelaten, houd dus niet van noten e.d in mijn brood en ook de stevia weggelaten. Maar echt wat een lekker smeuïg bananenbrood. Deze maak ik zeker vaker!!!! Het was overigens met 40 min in de oven al gaar!

      Reageer
  26. Marianne van Eijk

    Heerlijk recept!
    Voor de noten heb ik walnoten gebruikt, de bananen geprakt en meer kaneel gebruikt.
    En grof gemalen hazelnoten er over gestooid.
    Zeker voor herhaling vatbaar en niet droog.
    Je kunt er ook een beetje boter op smeren.

    Reageer
  27. Heerlijk recept. Bij mij lukte het vermalen van de bananen in de blender prima. Ik heb er geen stevia aan toegevoegd. Voor mij is het zo zoet genoeg door de bananen.
    Ik heb het een week in de koelkast bewaard en elke dag een of twee plakken meegenomen naar m’n werk als onderdeel van de lunch en/of tussendoortje. Na vijf dagen nog heel lekker.

    Reageer
  28. dank je wel voor het recept ook zojuist gemaakt en het smaakt heerlijk

    Reageer
  29. Zojuist gemaakt en gegeten. Echt een heerlijk brood. Dit ga ik zeker veel vaker maken.

    Reageer
    • Super lekker recept die ik tot nu toe heb geprobeerd. Het vult ook nog eens erg goed waardoor je minder de neiging hebt om aan eten te denken en niet te veel eet.

      Reageer
  30. kun je het invriezen? Zou wel handig zijn gezien de hoeveelheid porties.

    Reageer
    • Hi Inge,

      Je kunt het bananenbrood heel goed invriezen. Ik snijd het brood na het bakken altijd in sneetjes en vries het in per 2 sneetjes!

      Groet,

      Quint

      Reageer
  31. Dit is het lekkerste kha arm recept van bananen brood dat ik ken,super smeuïg. Let op het soort amandelmeel wat je gebruikt. Daar zit héél erg veel verschil in.

    Reageer
  32. Dit is echt lekker ! En niet overdreven zoet. Ik moet wel erbij vermelden dat ik geen stevia aan heb toegevoegd wel dadels. Dit verhoogt wel het suikergehaalte. Weet iemand hoe je dat dan moet berekenen ik heb 60g ongezoet en pitloos dadels aan toegevoegd.

    Reageer
  33. Ik vind het erg droog. Volgens mij zou het beter zijn als er kokosolie aan toegevoegd wordt. Dat ga ik de volgende keer proberen.

    Reageer
  34. An der Kinderen

    Heerlijk brood was alleen de amandel schaafsels vergeten volgende dan maar weer

    Reageer
  35. Linda Meuldijk

    Supergoed recept!! Heerlijk te besmeren met en light of ongesuikerde Jam… belangrijke tip: vermalen van de bananen in een blender lukte van geen kanten… je kunt ze gewoon in stukken breken en met een vork stuk prakken… dat scheelt een hoop frustratie en ook nog eens het schoonmaken van de blender 🙂

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*