Heerlijk koolhydraatarm brood gemaakt van amandelmeel, kokosmeel, ei en banaan.

Koolhydraatarm bananenbrood

Koolhydraatarm alternatief voor bananenbrood!

Een lekker koolhydraatarm broodrecept, bananenbrood! Tegenwoordig zie ik steeds meer healthy bananenbrood recepten voorbij komen. Jammer genoeg zitten deze recepten vaak boordevol koolhydraten en zijn ze dus niet geschikt voor mensen die het koolhydraatarm dieet volgen. Daarom hebben wij van Lowcarbchef ook een healthy bananenbrood recept bedacht, namelijk een koolhydraatarm bananenbrood! In plaats van tarwebloem hebben wij amandelmeel gebruikt en de suiker hebben wij vervangen met Steviala Kristal. Het resultaat is een gezond bananenbrood met een heerlijke smaak.

Tips:
Dit recept is gemakkelijk en leuk om te maken. Je kunt een sneetje bananenbrood eten als ontbijt, snack of nagerecht bij een kopje koffie of thee! Je kunt het bananenbrood 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Als je het brood langer wilt bewaren kun je het ook invriezen. Als er vragen zijn over het recept of over de bereidingswijze kun je die stellen in de commentsectie hieronder. Vond je dit een lekker recept? Bekijk dan ook ons koolhydraatarme speculaasbrood recept!

Print
Heerlijk koolhydraatarm brood gemaakt van amandelmeel, kokosmeel, ei en banaan.

Koolhydraatarm bananenbrood

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 1 hour
  • Porties: 12 sneetjes 1x
  • Categorie: Ontbijt, Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 130 gr amandelmeel
  • 2 el kokosmeel
  • 2 kleine rijpe bananen
  • 1 el geraspte kokos
  • snufje zout
  • snufje kaneel
  • handje noten
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • optioneel: stevia naar smaak
  • 3 middelgrote eieren
  • olie om in te vetten
  • 2 el geschaafde amandelen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Doe de bananen in een blender en maal ze fijn. Meng vervolgens alle droge ingrediënten in een grote kom. Voeg dan de gemalen bananen en de eieren toe aan de kom en meng met een garde tot een glad beslag.
  2. Pak vervolgens een kleine cakevorm en bekleed deze met een vel bakpapier. Verdeel het bananenbrood beslag over de cakevorm en garneer met een handje geschaafde amandelen. Plaats de cakevorm op een rooster en bak 50 tot 55 minuten in de voorverwarmde oven! Snijd het koolhydraatarme bananenbrood na afloop in 12 gelijke stukken en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 sneetje
  • Calorieën: 98
  • Vetten: 7,3
  • Koolhydraten: 4,6
  • Eiwitten: 4,1
Koolhydraatarm bananenbrood

29 Reacties

  1. Linda Meuldijk

    Supergoed recept!! Heerlijk te besmeren met en light of ongesuikerde Jam… belangrijke tip: vermalen van de bananen in een blender lukte van geen kanten… je kunt ze gewoon in stukken breken en met een vork stuk prakken… dat scheelt een hoop frustratie en ook nog eens het schoonmaken van de blender 🙂

  2. An der Kinderen

    Heerlijk brood was alleen de amandel schaafsels vergeten volgende dan maar weer

  3. Ik vind het erg droog. Volgens mij zou het beter zijn als er kokosolie aan toegevoegd wordt. Dat ga ik de volgende keer proberen.

  4. Dit is echt lekker ! En niet overdreven zoet. Ik moet wel erbij vermelden dat ik geen stevia aan heb toegevoegd wel dadels. Dit verhoogt wel het suikergehaalte. Weet iemand hoe je dat dan moet berekenen ik heb 60g ongezoet en pitloos dadels aan toegevoegd.

  5. Dit is het lekkerste kha arm recept van bananen brood dat ik ken,super smeuïg. Let op het soort amandelmeel wat je gebruikt. Daar zit héél erg veel verschil in.

  6. kun je het invriezen? Zou wel handig zijn gezien de hoeveelheid porties.

    • Hi Inge,

      Je kunt het bananenbrood heel goed invriezen. Ik snijd het brood na het bakken altijd in sneetjes en vries het in per 2 sneetjes!

      Groet,

      Quint

  7. Zojuist gemaakt en gegeten. Echt een heerlijk brood. Dit ga ik zeker veel vaker maken.

    • Super lekker recept die ik tot nu toe heb geprobeerd. Het vult ook nog eens erg goed waardoor je minder de neiging hebt om aan eten te denken en niet te veel eet.

  8. dank je wel voor het recept ook zojuist gemaakt en het smaakt heerlijk

  9. Heerlijk recept. Bij mij lukte het vermalen van de bananen in de blender prima. Ik heb er geen stevia aan toegevoegd. Voor mij is het zo zoet genoeg door de bananen.
    Ik heb het een week in de koelkast bewaard en elke dag een of twee plakken meegenomen naar m’n werk als onderdeel van de lunch en/of tussendoortje. Na vijf dagen nog heel lekker.

  10. Marianne van Eijk

    Heerlijk recept!
    Voor de noten heb ik walnoten gebruikt, de bananen geprakt en meer kaneel gebruikt.
    En grof gemalen hazelnoten er over gestooid.
    Zeker voor herhaling vatbaar en niet droog.
    Je kunt er ook een beetje boter op smeren.

  11. Dank voor dit recept. Zit nu in de oven. Mijn beslag werd geen ‘glad’ beslag. Maar een dunne griesmeelpuddingachtige substantie. Heb geprobeerd het wat gladder te krijgen met wat amandelmelk (zat in een ander recept, dus ik dacht, dat kan best…). Ik denk dat het door de amandelmeel komt. Kan dit? Of moest het echt glad worden?

    • Hi Silvana,

      Je hebt helemaal gelijk. Beslag met amandelmeel krijg je nooit helemaal glad. Gelukkig gaat dit niet ten koste van de smaak!

      Met vriendelijke groet,

      Quint

      • Ok, dank Quint, ik was me suf aan het roeren tot dat ‘gladde beslag’. 😄 Dat beetje amandelmelk heeft het niet te nat of nog ongaar gemaakt trouwens. Smaakt goed. Voor herhaling vatbaar.

    • Mooit zo’n fan geweest van bananenbrood. Vind het maar zo zo….. net als amandelmeel, brrrr. In mijn enthousiasme veel amandelmeel ingeslagen vanwege mijn diabetes. Zonde om weg te gooien dacht ik, toch maar weer op zoek naar recepten. Dus dit recept geprobeerd…. werkelijk het allereerste recept met amandelmeel wat echt lekker is!!!! De noten weggelaten, houd dus niet van noten e.d in mijn brood en ook de stevia weggelaten. Maar echt wat een lekker smeuïg bananenbrood. Deze maak ik zeker vaker!!!! Het was overigens met 40 min in de oven al gaar!

  12. Kan je het kokosmeel ook weglaten? Ik wil het graag nu maken maar heb alles in huis behalve het kokosmeel.

    • Hi Linda,

      Dat kan zeker. Je kunt de kokosmeel weglaten en vervangen met 2-3 extra eetlepels amandelmeel. Succes met het bakken!

      Groetjes,

      Quint

  13. Heel lekker … walnoten gebruikt 😉

  14. Ik ga deze proberen, maar maakt het uit welke amandelmeel, ik heb die van de tuinen!

    • Hi Ilse,

      In sommige soorten amandelmeel zitten vliesjes en dit zorgt voor een bitter en droog baksel. Verder kan de hoeveelheid koolhydraten per merk of soort verschillen. Kijk dus goed naar de verpakking en het etiket voordat je het koopt.

      Gr,

      Quint

  15. Ik heb vanmiddag dit recept (behalve het toevoegen van de noten) gevolgd & het heeft inderdaad de structuur en de smaak van een brood. Bovendien echt lekker!

  16. Hoi ik heb dit recept ook gemaakt alleen is het niet zoals brood geworden maar zo dik als plakje cake. 1.5 thee lepel bakpoeder gebruikt.

    • Hi Dennie,

      Helaas blijven koolhydraatarme baksels altijd lager dan baksels gemaakt met tarwebloem. Gist en bakpoeder reageert beter op meel met veel koolhydraten. Ik hoop dat het desondanks wel heeft gesmaakt.

      Groetjes,

      Quint

    • Een hele insprirende website!

      Complimenten!

  17. Super lekker bananenbrood en heel simpel om te maken!

  18. Dit brood is werkelijk verslavend lekker!Ben de walnoten vergeten,maar zonder is het ook heerlijk!

  19. Makkelijk en Heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*