Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarm breekbrood met geraspte kaas

Koolhydraatarm breekbrood

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 80
  • Porties: 1 breekbrood 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de droge ingrediënten in een grote kom en roer goed door. Gebruik je heel lijnzaad? Plet het dan eerst even in een vijzel (dat is noodzakelijk als je heel lijnzaad gebruikt).
  3. Splits 1 ei, de dooier in een kom en het eiwit in een andere. Voeg de appelazijn, 1 eiwit en 3 hele eieren toe aan het meel en roer met een mixer goed door elkaar.
  4. Voeg vervolgens het hete water (70 °C) toe aan het beslag en mix met een handmixer ongeveer een minuut goed door elkaar. Laat het beslag 10 minuten rusten.
  5. Besprenkel je handen met een beetje olijfolie en rol vervolgens van het deeg 8-9 balletjes. Leg de balletjes in ronde vorm tegen elkaar aan op de bakplaat. Klop de overgebleven eidooier los en smeer de broodjes hiermee in. Strooi ten slotte wat sesamzaadjes en pompoenpitten over de broodjes en tenslotte de geraspte kaas
  6. Bak het breekbrood 45 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze goudbruin zijn. Check dan even de bolletjes gaar zijn en bak indien nodig nog 10 minuten extra. Laat na het bakken volledig afkoelen en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 bolletje (1/8 van breekbrood)
  • Calorieën: 249
  • Vetten: 19,9
  • Koolhydraten: 4,1
  • Vezels: 9
  • Eiwitten: 11,9