Gesneden koolhydraatarm brood met lijnzaadmeel en amandelmeel.

Koolhydraatarm brood

Koolhydraatarm brood op basis van lijnzaad en amandelmeel!

Dit is een heerlijk koolhydraatarm brood recept op basis van lijnzaad en amandelmeel. Dit brood heeft een nootachtige smaak en een zachte structuur. De smaak van dit koolhydraatarm brood lijkt erg op die van normaal brood, wel is de structuur van het brood anders. Koolhydraatarme melen bevatten namelijk geen gluten. Gluten is de naam voor een groep een eiwitten die in meel tijdens het kneden netwerken vormen en zo zorgen voor een stevige structuur in een brood. Bij dit koolhydraatarm brood proberen wij de stevige structuur zoveel mogelijk na te bootsen door veel lijnzaadmeel te gebruiken. Lijnzaadmeel is vezelrijk en zorgt voor een grove structuur en een nootachtige smaak.

Bekijk hoe je het koolhydraatarm brood kunt maken op ons youtube kanaal:

Bewaartip:
Bewaar het koolhydraatarm brood in de koelkast in een plastic zakje of een vershouddoos. Het is ook mogelijk om het brood in te vriezen.

Print
Gesneden koolhydraatarm brood met lijnzaadmeel en amandelmeel.

Koolhydraatarm brood

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35 minutes
  • Porties: 12 sneetjes 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 180 gr flaxseed meal of fijngemalen lijnzaad
  • 50 gr amandelmeel
  • 45 ml water
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 el bakpoeder
  • snufje zout

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop in een schaal de eieren en het water en zet apart. Pak nu een grote droge kom voeg de fijngemalen lijnzaad, amandelmeel, bakpoeder en zout toe. Meng dit met een garde goed goed door elkaar.
  2. Schenk het eimengsel in de kom met de droge ingrediënten en meng met een garde tot een beslag. Schep het beslag in een kleine broodvorm bekleed met bakpapier.
  3. Plaats de broodvorm met het broodmengsel in de oven en bak voor 20-25 minuten. Laat het brood na het bakken op een ovenrek afkoelen.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 sneetje
  • Calorieën: 100
  • Vetten: 7,5
  • Koolhydraten: 3,0
  • Vezels: 4,4
  • Eiwitten: 5,2
Dit is een heerlijk koolhydraatarm brood recept op basis van lijnzaad en amandelmeel. Het brood heeft een nootachtige smaak en een zachte structuur. #koolhydraatarm #brood #gezond #ontbijt

38 Reacties

  1. Mijn man is diabeet en eet koolhydraatarm brood van de supermarkt. Ik heb dit recept gemaakt, 3×de hoeveelheid genomen en 50 minuten gebakken in een cakevorm van 2 liter. Resultaat: een heel mooi groot brood. Mondgevoel zegt:brood. Heerlijk van smaak, goed te snijden en niet te compact. Mijn mans reactie: “Veel lekkerder dan uit de supermarkt!” Dacht ik ook! Ik zoek niet meer verder, heb het ideale recept gevonden! Bedankt.

    Reageer
  2. Hallo quint, lijkt me lekker dit recept, kan ik hier ook lijnzaadmeel voor gebruiken ?

    Reageer
  3. Lekker.
    Ik heb de reacties gelezen en ik heb ietsje meer zout gebruikt. Ook heb ik er een scheutje olijfolie in gedaan maar ook plakjes olijven mmmmh

    Reageer
  4. Lekker brood, gemakkelijk te maken en geen eismaak. Doet me denken aan roggebrood. Met gezouten roomboter en kaas een prima hapje. En met twee sneetjes met roerei als lunch zit je goed vol. Lekkerder dan de slappe sneetjes van het dure koolhydraatbeperkt brood van de supermarkt boordevol zaadjes waar ik niet van hou. Ik heb het overigens met gebroken lijnzaad gemaakt, kon niet zo snel fijngemalen vinden.
    Dit ga ik voortaan maken.

    Reageer
  5. Super lekker brood!
    Als je een groter brood maakt moet je de tijd in de oven dan ook vermeerderen?

    Reageer
    • Hi Liesbeth,

      Je kunt het brood dan 5-10 minuten langer in de oven doen, let wel goed op, want het kan snel verbranden!

      Groet,

      Quint

      Reageer
  6. Ontzettend lekker.
    De hoogte stelt niet veel voor maar de smaak is prima!

    Reageer
  7. Heerlijk brood. Vandaag voor het eerst gegeten en het lijkt wel of ik minder moe ben na de lunch, dan dat ik met “gewoon ” glutenvrij brood ben.
    Ik ga het ook eens maken met rozijnen erin. Of met rozijnen,appel en noten lijkt me ook lekker.

    Reageer
  8. Heerlijk brood en makkelijk te maken.

    Reageer
  9. Talle Vervoort

    Juist gemaakt en deze middag gegeten. Ik vind het heel lekker. Had wel maar 3 eieren en had iets teveel zout genomen omdat ik las in de reacties dat het anders wat flauw was. Heb er zelf nog 30 gr walnoten bijgedaan… Ik nam drie sneetjes en had nog kunnen eten. Dacht wel dat ik met 2 sneetjes zou voldoende hebben… nu het broos woog bij mij 420 gr. Is max 4 cm hoog en de kanten zelfs maar 2 dus het zijn wel hele kleine sneetjes…. maar ik ga door met dit brood….👍🙂

    Reageer
  10. Het is bij mij bij een plat brood gebleven😞 maar is wel lekker

    Reageer
  11. Had geen roomkaas meer, maar wel yoghurt. Een theelepeltje 100% sesamolie erbijgedaan, beetje nootmuskaat en wat verse kruiden uit de tuin. Erg lekker, luchtig broodje. En nog eens snel gemaakt ook! Super!

    Reageer
  12. Hoe lang kan ik het brood goed houden en kan ik het bijvoorbeeld ook invriezen, lekker luchtig brood, misschien wat flauw, maar daardoor wel prima met allerlei soorten beleg te combineren.

    Reageer
    • Hi Annemarie,

      Bedankt voor je feedback! Je kunt het brood een paar dagen in de koelkast bewaren of per portie invriezen.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  13. Ik moet me beheersen om niet het hele brood(je) op te eten. Wat enorm lekker. Ik had eerst de reviews gelezen, dus heb er wat extra’s ingedaan zoals walnoot rozemarijn knoflookpoeder en olijfolie. Het is zo groot als een platte cake, dus is 1 plakje ‘cake’ 3 khd?

    Reageer
    • Hi Roos,

      Bedankt voor je leuke review! Als je er 12 sneetjes uit kan halen bevat een plakje 3 gr koolhydraten. Geniet ervan!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  14. Mag ik je complimenten geven voor de heerlijke recepten en de fijne uitleg!
    Ben fan!

    Hartelijke groet’ Jacqueline

    Reageer
  15. Beste brood-alternatief dat ik tot nu toe gevonden heb. Vult als een malle, dus ik snijd dunne sneetjes. Ik dacht dat het meer zou rijzen, maar toch is het brood luchtig, door de eieren en het bakpoeder denk ik zo. Ga ik zeker vaker maken, want het is zo klaar. Wel eens met voorganger dat het wat flauw is, volgende keer zal ik iets meer zout gebruiken en wat experimenteren met kruiden. En misschien nog wat maanzaad erover ofzo. Dank voor het recept!!!

    Reageer
  16. Dit is mijn tweede reactie op dit recept.
    In de eerste zei ik dat de smaak te flauw was.
    Vandaag heb ik er bijna een theelepel (zelfgemaakte) kruidenzout aan toegevoegd. En wat fijngehakte walnoten, wat pompoenpitten, en een héél klein scheutje olijfolie.
    Zojuist geproefd: heerlijk!
    Kortom, dit is een perfect recept waar je ook fijn mee kunt experimenteren.

    Reageer
  17. De structuur van het brood is heerlijk, de smaak nogal flauw. Ik raad aan om meer dan een snufje zout toe te voegen, minstens een theelepel.
    De volgende keer probeer ik wat toevoegingen: sesamzaad, wat olijfolie, rozemarijn, oid.
    Dank voor dit recept!

    Reageer
  18. Heerlijk. Gemaakt voor vriendin met al 20 jaar diabetes. Zij volgt nu een compleet zetmeel loos dieet, zodat ze geen insuline meer hoeft te spuiten en het lukt wonderwel. Alleen brood is toch een gemis en dit een lekker alternatief. Is het mogelijk om dit recept te maken met echte gist van de bakker, zodat het beter rijst?
    Hrt. gr. Klaske

    Reageer
  19. Net gemaakt. Ik vind het heerlijk. Ik zou alleen graag willen weten hoeveel vezels er in 1 sneetje zitten?

    Reageer
  20. Jettyvan Scheltinga

    Ik heb het brood nu in de oven , ben benieuwd hoe het smaakt
    IK heb er een eetlepel fibre husk doorgeroerd.
    Wordt vervolgd groet jetty

    Reageer
  21. Ik heb alleen grote eieren in huis gebruik ik dan 2 eieren ipv 4?

    Reageer
  22. Liliane Laurent

    Heerlijk en gemakkelijk om te maken: bedankt!

    Reageer
  23. Henri De Schuyter

    Prima gelukt, foto staat op Instagram.

    Reageer
  24. Hoi, zou ik dit brood ook in de broodbakmachine kunnen maken? Ik vind maar heel weinig recepten daarvoor…

    Groetjes

    Reageer
    • Hi Janna,

      Dit brood kan helaas niet in de broodbakmachine. Wij hebben zelf een broodmix ontwikkeld die heel goed in de broodbakmachine kan. Zie hier het recept.

      Groet,

      Quint

      Reageer
  25. Hoe kan het dat mijn brood totaal niet gerezen is en ik mij precies aan de ingredienten en recept gehouden hebt???

    Reageer
    • Hi Eva,

      Omdat er in dit brood geen tarwebloem zit rijst het helaas niet zoals een traditioneel brood. Het brood blijft laag. Ik hoop dat het wel heeft gesmaakt!

      Groet,

      Quint

      Reageer
  26. Ben benieuwd naar de smaak. Heb eerder een brood gemaakt met eieren. En gaf een behoorlijke eismaak. Leek qua structuur op brood, maar qua smaak totaal niet

    Reageer
  27. Perfect

    Reageer
  28. An der Kinderen

    Lekker brood met een beetje roomboter en 30+ kaas

    Reageer
  29. Gemaakt! Had alleen maar een ronde springvorm. Heerlijk alternatief voor brood. Het vult enorm!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*