Gesneden koolhydraatarm brood met lijnzaadmeel en amandelmeel.

Koolhydraatarm brood

Koolhydraatarm brood op basis van lijnzaad en amandelmeel!

Dit is een heerlijk koolhydraatarm brood recept op basis van lijnzaad en amandelmeel. Dit brood heeft een nootachtige smaak en een zachte structuur. De smaak van dit koolhydraatarm brood lijkt erg op die van normaal brood, wel is de structuur van het brood anders. Koolhydraatarme melen bevatten namelijk geen gluten. Gluten is de naam voor een groep een eiwitten die in meel tijdens het kneden netwerken vormen en zo zorgen voor een stevige structuur in een brood. Bij dit koolhydraatarm brood proberen wij de stevige structuur zoveel mogelijk na te bootsen door veel lijnzaadmeel te gebruiken. Lijnzaadmeel is vezelrijk en zorgt voor een grove structuur en een nootachtige smaak.

Bekijk hoe je het koolhydraatarm brood kunt maken op ons youtube kanaal:

Bewaartip:
Bewaar het koolhydraatarm brood in de koelkast in een plastic zakje of een vershouddoos. Het is ook mogelijk om het brood in te vriezen.

Print
Gesneden koolhydraatarm brood met lijnzaadmeel en amandelmeel.

Koolhydraatarm brood

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd : 35 minutes
  • Porties: 12 sneetjes
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Ingrediënten

  • 180 gr flaxseed meal of fijngemalen lijnzaad
  • 50 gr amandelmeel
  • 45 ml water
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 el bakpoeder
  • snufje zout

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop in een schaal de eieren en het water en zet apart. Pak nu een grote droge kom voeg de fijngemalen lijnzaad, amandelmeel, bakpoeder en zout toe. Meng dit met een garde goed goed door elkaar.
  2. Schenk het eimengsel in de kom met de droge ingrediënten en meng met een garde tot een beslag. Schep het beslag in een kleine broodvorm bekleed met bakpapier.
  3. Plaats de broodvorm met het broodmengsel in de oven en bak voor 20-25 minuten. Laat het brood na het bakken op een ovenrek afkoelen.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 sneetje
  • Calorieën : 100
  • Vetten : 7,5
  • Koolhydraten : 3,0
  • Eiwitten : 5,2

3 Comments

  1. Gemaakt! Had alleen maar een ronde springvorm. Heerlijk alternatief voor brood. Het vult enorm!

  2. An der Kinderen

    Lekker brood met een beetje roomboter en 30+ kaas

  3. Perfect

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*