Print
Gesneden koolhydraatarm brood met lijnzaadmeel en amandelmeel.

Koolhydraatarm brood

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35 minutes
  • Porties: 12 sneetjes 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 180 gr flaxseed meal of fijngemalen lijnzaad
  • 50 gr amandelmeel
  • 45 ml water
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 el bakpoeder
  • snufje zout

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop in een schaal de eieren en het water en zet apart. Pak nu een grote droge kom voeg de fijngemalen lijnzaad, amandelmeel, bakpoeder en zout toe. Meng dit met een garde goed goed door elkaar.
  2. Schenk het eimengsel in de kom met de droge ingrediënten en meng met een garde tot een beslag. Schep het beslag in een kleine broodvorm bekleed met bakpapier.
  3. Plaats de broodvorm met het broodmengsel in de oven en bak voor 20-25 minuten. Laat het brood na het bakken op een ovenrek afkoelen.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 sneetje
  • Calorieën: 100
  • Vetten: 7,5
  • Koolhydraten: 3,0
  • Vezels: 4,4
  • Eiwitten: 5,2