Broodje hotdog met saus en rauwkost.

Koolhydraatarm broodje hotdog

Een broodje hotdog, wie houdt er niet van? Een heerlijk zacht broodje met een knapperige worst en een saus naar keuze. Tegenwoordig is de hotdog niet meer de saaie snelle hap die je koopt bij een kraampje in de stad. Steeds vaker zie je in restaurants en op het internet speciale en luxe variaties voorbij komen. Het bedenken van een recept voor een luxe koolhydraatarm hotdog broodje stond al een tijdje op ons to-do lijstje. Gisteren heb ik de tijd genomen om het recept uit te werken en is het me eindelijk gelukt om dit speciale broodje te maken.

Zelf een broodje hotdog maken
De grootste uitdaging bij het maken van een koolhydraatarm broodje hotdog is het broodje. Je moet het broodje echt zelf maken. Het is niet mogelijk om een kant-en-klaar bolletje of pistoletje te gebruiken. Ik heb verschillende recepten uitgeprobeerd en uiteindelijk gekozen voor een variant met amandelmeel en psylliumvezels. De broodjes zijn licht krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. De broodjes heb ik gevuld met een kant-en-klare rauwkostmix en een BBQ hotdog. Een heerlijke combinatie van zacht, pittig en fris. Kortom een heerlijk broodje hotdog!

Tips
Door de lage hoeveelheid koolhydraten is dit broodje geschikt voor zowel het koolhydraatarm als keto dieet. Je kunt dit basisrecept naar wens aanpassen. Zo kun je eventueel als topping gebakken uitjes of zuurkool toevoegen. Je kunt de broodjes hotdog zonder saus een dag in de koelkast bewaren en vervolgens even opwarmen in de oven. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere keto recepten.

Print
Broodje hotdog met saus en rauwkost.

Koolhydraatarm broodje hotdog

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 3 broodjes hotdog 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Keuken: Amerikaans

Schaal

Ingrediënten

Broodjes

Hotdogs

  • 3 verse hotdogs of knakworsten
  • 75 gr rauwkostmix met kool
  • 1 el olijfolie
  • mosterd naar smaak
  • suikervrije ketchup naar smaak

Bereidingswijze

  1. Broodjes. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Klop het hele ei en het eiwit met een elektrische mixer samen. Voeg tijdens het mixen de overige ingrediënten voor de broodjes toe aan de kom. Klop de inhoud van de kom tot een glad en egaal deeg.
  2. Verdeel het deeg in drie balletjes en vorm met de handen elk balletje in een pistolet vorm. Maak je handen eventueel nat om het vormen van het broodje makkelijker te maken. Plaats de gevormde bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Hotdog. Laat de broodjes na het bakken goed afkoelen en snijd dan een kleine inkeping in het midden van het broodje. Verwijder een beetje van het deeg in het broodje om plaats te maken voor de hotdog. Bereid de hotdogs of knakworsten volgens de instructie op de verpakking.
  4. Verdeel de rauwkost over de broodjes en plaats in elk broodje een hotdog. Garneer de hotdog met suikervrije ketchup, mosterd en eventueel andere sauzen naar smaak. Serveer en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 broodje hotdog
  • Calorieën: 547
  • Vetten: 49,8
  • Koolhydraten: 4,0
  • Vezels: 6,1
  • Eiwitten: 19,7
Broodje hotdog met saus en rauwkost.

2 Reacties

  1. Ziet er goed uit! Is dit recept glutenvrij? ( Als je glutenvrije hotdogs gebruikt).

    • Hi Barhy,

      Het broodje is glutenvrij! Als je glutenvrije hotdogs kiest zit je goed :).

      Groetjes,

      Quint

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*