Broodje hotdog met saus en rauwkost.

Koolhydraatarm broodje hotdog

Een broodje hotdog, wie houdt er niet van? Een heerlijk zacht broodje met een knapperige worst en een saus naar keuze. Tegenwoordig is de hotdog niet meer de saaie snelle hap die je koopt bij een kraampje in de stad. Steeds vaker zie je in restaurants en op het internet speciale en luxe variaties voorbij komen. Het bedenken van een recept voor een luxe koolhydraatarm hotdog broodje stond al een tijdje op ons to-do lijstje. Gisteren heb ik de tijd genomen om het recept uit te werken en is het me eindelijk gelukt om dit speciale broodje te maken.

Zelf een broodje hotdog maken
De grootste uitdaging bij het maken van een koolhydraatarm broodje hotdog is het broodje. Je moet het broodje echt zelf maken. Het is niet mogelijk om een kant-en-klaar bolletje of pistoletje te gebruiken. Ik heb verschillende recepten uitgeprobeerd en uiteindelijk gekozen voor een variant met amandelmeel en psylliumvezels. De broodjes zijn licht krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. De broodjes heb ik gevuld met een kant-en-klare rauwkostmix en een BBQ hotdog. Een heerlijke combinatie van zacht, pittig en fris. Kortom een heerlijk broodje hotdog!

Tips
Door de lage hoeveelheid koolhydraten is dit broodje geschikt voor zowel het koolhydraatarm als keto dieet. Je kunt dit basisrecept naar wens aanpassen. Zo kun je eventueel als topping gebakken uitjes of zuurkool toevoegen. Je kunt de broodjes hotdog zonder saus een dag in de koelkast bewaren en vervolgens even opwarmen in de oven. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere keto recepten.

Print
Broodje hotdog met saus en rauwkost.

Koolhydraatarm broodje hotdog

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 3 broodjes hotdog 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Keuken: Amerikaans

Schaal

Ingrediënten

Broodjes

Hotdogs

  • 3 verse hotdogs of knakworsten
  • 75 gr rauwkostmix met kool
  • 1 el olijfolie
  • mosterd naar smaak
  • suikervrije ketchup naar smaak

Bereidingswijze

  1. Broodjes. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Klop het hele ei en het eiwit met een elektrische mixer samen. Voeg tijdens het mixen de overige ingrediënten voor de broodjes toe aan de kom. Klop de inhoud van de kom tot een glad en egaal deeg.
  2. Verdeel het deeg in drie balletjes en vorm met de handen elk balletje in een pistolet vorm. Maak je handen eventueel nat om het vormen van het broodje makkelijker te maken. Plaats de gevormde bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Hotdog. Laat de broodjes na het bakken goed afkoelen en snijd dan een kleine inkeping in het midden van het broodje. Verwijder een beetje van het deeg in het broodje om plaats te maken voor de hotdog. Bereid de hotdogs of knakworsten volgens de instructie op de verpakking.
  4. Verdeel de rauwkost over de broodjes en plaats in elk broodje een hotdog. Garneer de hotdog met suikervrije ketchup, mosterd en eventueel andere sauzen naar smaak. Serveer en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 broodje hotdog
  • Calorieën: 547
  • Vetten: 49,8
  • Koolhydraten: 4,0
  • Vezels: 6,1
  • Eiwitten: 19,7
Broodje hotdog met saus en rauwkost.

15 Reacties

  1. Ziet er goed uit! Is dit recept glutenvrij? ( Als je glutenvrije hotdogs gebruikt).

    • Hi Barhy,

      Het broodje is glutenvrij! Als je glutenvrije hotdogs kiest zit je goed :).

      Groetjes,

      Quint

  2. Wat een heerlijk smakelijk broodje! Heb er een broodje sla,pesto, kaas en tomaat van gemaakt.
    Ouderwets lekker.

  3. Heerlijk recept zeg!

  4. Lekker, en fijn ook dat de broodjes heel gemakkelijk te maken zijn

  5. Marloes Sweelssen

    Dik verdiende 5 sterren op deze manier is het eten van een broodje weer mogelijk. Niet allen voor een hotdog maar inderdaad.. een broodje gezond…dit is zooooo lekker. Chapeau

  6. Diane kroezen

    Dit zijn echt superlekkere broodjes!! Ook heerlijk met wat boter en suikervrije jam!
    Inmiddels een heerlijke variant op deze basis gemaakt ….appelbrood!

  7. Heerlijk simpel recept heb er van genoten

  8. Had helaas geen xanthaangom – en het is zondag dus de winkels zijn dicht – dus het maar met (te veel, want ik schoot uit) arrowroot gemaakt maar alsnog zijn de broodjes redelijk gelukt. Heb de Unox vegetarische Knaks gebruikt en met ketchup, mosterd en gefruite uitjes was het echt heel erg lekker. Ga volgende keer denk ik 1 groot brood maken (misschien dubbele hoeveelheid aanhouden dan) en dan in plakjes in de vriezer.

  9. Zo ontzettend lekker. Een eerste poging gewaagd en dit wordt een blijvertje. Kan je deze broodjes ook invriezen ?

  10. Gisteren deze hotdogs gemaakt : was niet alleen ontzettend leuk om te maken maar smaakte ook nog eens!!! Enige wat ik me afvraag is of de broodjes op wat voor manier dan ook luchtiger zouden kunnen worden??

  11. Heerlijk hoor eindelijk een broodje die nog heerlijk smaakt ook vaak van andere sites geprobeerd maar meestal plat of niet lekker zacht van binnen,hoe komt dat toch dat ze vaak niet rijzen?? En deze dus wel.
    Nog een ander vraagje is hier in dit recept het Amandelmeel te vervangen door Kokosmeel en hoeveel dan 1/3 of 1/4 dat lees je ook verschillend

  12. Ik had de laatste keer gevraagd om amandelmeel te vervangen geen reactie gekregen nu dan zelf geprobeerd,ik heb nu gebruikt 50 gr amandelmeel 10 gr kokosmeel en 50 ml water want er komt vanwege vormen ook nog wat water bij,ik haalde er 4 bolletjes uit mooi maatje en lekker met een tartaartje met komkommer!! en ga nu meer maken tegelijk want ze smaken ook prima uit de vriezer!!
    Groetjes Violet

    • Hi Violet,

      Bedankt voor de tips!

      Groet,

      Quint

  13. Vandaag heb ik het kha stokbrood en deze broodjes gemaakt. Als diabeet moet je veel zelf maken, dus ik ben blij met dit makkelijk te maken recept. Dank je wel en ga zo door 🙂
    Deze broodjes ga ik vaker maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*