Carrotcake ontbijttaartje met yoghurt topping.

Koolhydraatarm carrot cake ontbijttaartje

Ontbijten met een taartje? Dat kan met dit koolhydraatarme & glutenvrije carrot cake ontbijttaartje! Super lekker en eenvoudig om te maken. In dit recept maken we klassieke carrot cake net iets gezonder en maken we het geschikt om te eten als voedzaam ontbijtje. Door de geraspte wortel die in het taartje zit verstopt, krijg je ook gelijk extra groenten binnen zonder dat je het door hebt. Je kunt dit taartje ook in kleinere stukken snijden en gebruiken als tussendoortje.

Hoe maak je dit ontbijttaartje?

De basis van dit taartje bestaat uit amandelmeel en kokosmeel. De eieren, walnoten en Griekse yoghurt geven dit recept de benodigde eiwitten. De wortel bevat veel vezels die belangrijk zijn voor onze spijsvertering. Je kunt extra wortel toevoegen voor meer vezels en groente tijdens je ontbijtmoment. De wortel kun je heel fijn raspen of juist wat grover, afhankelijk van jouw voorkeur.

De carrot cake krijgt zijn smaak van de kruiden die worden toegevoegd. Kaneel is hier een van. De pumpkin spice kruidenmix bevat kaneel en nog wat andere verwarmende specerijen. Dit geeft het nog meer smaak. Je kunt alleen kaneel gebruiken of maak met de kruiden die je in huis hebt een pumpkin spice mix.

Tips

Voor dit ontbijttaartje gebruiken we kleine springvorm met een diameter van 12 cm. Vet de zijkanten in en leg een bakpapier op de bodem. Je kunt de kruidkoek dan makkelijk uit de vorm krijgen na het bakken. Je kunt eventueel het recept verdubbelen en een springvorm van 18 cm gebruiken. Wil je wat extra eiwitten toevoegen aan je ontbijt, dan kun je dit gemakkelijk doen door aan de topping wat collageen of eiwitpoeder toe te voegen. Je kunt ook later aan de yoghurt topping een van beide toevoegen.

Print
Carrotcake ontbijttaartje met yoghurt topping.

Koolhydraatarm carrot cake ontbijttaartje

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden.
  2. Meng in een kom de droge ingrediënten door elkaar. Rasp de wortel en voeg dit toe aan het meelmengsel. Hak de walnoten in stukjes en voeg dit ook toe aan de kom.
  3. Klop in een andere kom de eieren luchtig met een elektrische mixer. Voeg 50 gr Griekse yoghurt toe en mix nog eens goed. Roer nu het eiermengsel door het meelmengsel en meng tot een klontvrij beslag.
  4. Vet de randen van een springvorm van ca. 10 of 12 cm in met wat boter of olie en bekleed de bodem met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm en bak het taartje 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Meng de overgebleven yoghurt met vanille extract, Sukrin Icing en evt. 1 el eiwitpoeder. Verdeel dit over het taartje als deze volledig is afgekoeld. Garneer met walnoten en geraspte wortel.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (half taartje)
  • Calorieën: 404
  • Vetten: 32,9
  • Koolhydraten: 5,8
  • Vezels: 4,2
  • Eiwitten: 18,3
Carrotcake ontbijttaartje met yoghurt topping.

3 Reacties

  1. Was heerlijk ,maar vraag mij echt af voor 2 personen !?
    Vond het flinke hap en dat voor 5,8 koolhydraten !?
    Voor herhaling vatbaar maar dan een kwart stukje 😉

    Reageer
    • Hi Yvonne,

      Het is een zeer vullend ontbijt en porties is voor iedereen verschillend. Helemaal goed juist om er dan 4 porties van te maken als je sneller vol zit.

      Reageer
  2. Heerlijk! ik heb zelf nog 1tl bakpoeder toegevoegd, maar ik ben benieuwd waarom er geen bakpoeder in dit recept gebruikt wordt? Volgende keer doe ik er nog wat rozijnen doorheen en bij mij moest hij nog wat langer in de oven.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*