Cottage cheese brood met zaden en pitten.

Koolhydraatarm cottage cheese brood

Wij, Nederlands zijn dol op brood, het is voor velen een onmisbaar onderdeel van het ontbijt of de lunch. Het is even zoeken naar alternatieven als je start met het eten van minder koolhydraten. Gelukkig hebben we op onze website verschillende recepten voor koolhydraatarm brood, zodat je gewoon van een sneetje brood kunt blijven genieten. Dit nieuwe broodrecept is weer net even iets anders. We maken dit brood met cottage cheese en Griekse yoghurt, waardoor het een fris, zuurdesemachtig smaakje krijgt.

Hoe maak je dit voedzame brood met minder koolhydraten?

De basis voor dit voedzame, koolhydraatarme brood is cottage cheese. Hoewel officieel een rauwe kaas, kun je het het beste vergelijken met magere kwark, zij het met een meer korrelige structuur. Het heeft een lekker fris en romig smaakje. Hier voegen we wat eieren, Griekse yoghurt, amandelmeel en psylliumvezels aan toe. Dit mengen we goed, voor een fris, voedzaam en luchtig brood. Vervolgens voegen we diverse noten en zaden toe voor smaak en gezonde omega-3-vetzuren. Het brood bakken we af in de oven en laten we vervolgens goed afkoelen.

Tips

Het brood kun je een paar dagen in de koelkast bewaren, maar het lekkerste is om het per plakje in te vriezen. Zo blijft het lang vers en heb je altijd een voorraadje in huis. Je kunt het brood zoet serveren met suikervrije jam of chocopasta of hartig met bijv. notenpasta of een plakje kaas. Houd je van krokant brood? Bak het plakje dan even kort in een pan of doe het in een broodrooster!

Print
Cottage cheese brood met zaden en pitten.

Koolhydraatarm cottage cheese brood

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 70
  • Porties: 12 sneetjes (1 brood) 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-en onderwarmte).
  2. Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar in een kom. Meng in een andere kom de cottage cheese, yoghurt en eieren met een elektrische mixer door elkaar.
  3. Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng dit met een spatel, totdat alles goed is gemengd.
  4. Bekleed een bakblik van 25 tot 28 cm met een vel bakpapier. Schep het beslag in het blik en druk goed aan. Garneer het brood met zaden en pitten.
  5. Bak het cottage cheese brood ca. 1 uur in de voorverwarmde oven en laat daarna volledige afkoelen op een koelrek.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 sneetje (1/12 van het brood)
  • Calorieën: 255
  • Vetten: 20,4
  • Koolhydraten: 2,9
  • Vezels: 4,4
  • Eiwitten: 14,4
Cottage cheese brood met zaden en pitten.

6 Reacties

  1. Oh, wat een verrassing! Wat lekker! Dit is echt een toppertje!

    Reageer
  2. Wat een heerlijk brood. Gemaakt in een ronde vorm en belegd met zalm en Tonijn, samen met een pompoensoep.

    Reageer
  3. Kan dit brood in de vriezer?

    Reageer
  4. Lijkt me heerlijk! ik vraag me af of het arrowroot poeder vervangen kan worden door xanthaangom?

    Reageer
    • Hi Monique,

      Het is iets wat je kunt proberen! Je hoeft slechts een klein beetje xanthaangom te gebruiken dan (1/2 of 1 tl). We hebben het zelf niet geprobeerd. Kun je aan ons laten weten of het is gelukt?

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*