Ingrediënten
Schaal
- 250 gr amandelmeel
- 50 gr pompoenpitten
- 50 gr zonnebloempitten
- 30 gr lijnzaad
- 10 gr sesamzaad
- 10 gr maanzaad
- 15 gr psylliumvezels, grof
- 5 gr arrowroot
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 450 gr cottage cheese, op kamertemperatuur
- 100 gr Griekse yoghurt (10%), op kamertemperatuur
- 3 eieren (M)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden (boven-en onderwarmte).
- Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar in een kom. Meng in een andere kom de cottage cheese, yoghurt en eieren met een elektrische mixer door elkaar.
- Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng dit met een spatel, totdat alles goed is gemengd.
- Bekleed een bakblik van 25 cm met een vel bakpapier. Schep het beslag in het blik en druk goed aan. Garneer het brood met zaden en pitten.
- Bak het cottage cheese brood ca. 50 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven. Is het brood nog niet helemaal gaar? Bak het dan nog 10 minuten extra. Laat daarna volledige afkoelen op een koelrek.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 sneetje (1/12 van het brood)
- Calorieën: 255
- Vetten: 20,4
- Koolhydraten: 2,9
- Vezels: 4,4
- Eiwitten: 14,4