Een grote hit op alle sociale media is flatbread gemaakt van cottage cheese. Uiteraard konden wij niet achterblijven en hebben onze eigen versie van dit recept ontwikkeld. Met slechts drie ingrediënten zet je binnen 30 minuten een heerlijk flatbread op tafel! We beleggen het flatbread met avocado, rode paprika en kipfilet. Een lekkere en voedzame koolhydraatarme & keto lunch.
Hoe maak je cottage cheese flatbread?
Het maken van cottage cheese flatbread is ontzettend simpel en dat verklaart ook de populariteit van het recept. Het enige wat je hoeft te doen is cottage cheese te mengen met een ei. Vervolgens verspreid je het beslag over een bakplaat met bakpapier en bak je het flatbread af in de oven. Het brood heeft een lekker hartig smaakje en is makkelijk om te beleggen. Dit maakt het perfect om mee te nemen naar je werk of studie.
Met dit recept maak je 1 flatbread. Het gehele flatbread zonder iets erop bevat 202 kcal | 4,3 g koolhydraten | 24 g eiwitten | 9,8 g vetten.
Tips
Je kunt het flatbread met van alles beleggen. Kijk wat je nog in de koelkast hebt liggen en gebruik het flatbread als een smakelijk alternatief voor bijv. crackers. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere lunchrecepten.
PrintKoolhydraatarm cottage cheese flatbread
- Bereidingstijd: 5
- Kooktijd: 20
- Totale tijd: 25
- Porties: 1 portie (1 flatbread) 1x
- Categorie: Lunch
Ingrediënten
Flatbread
- 150 gr cottage cheese
- 1 ei (M of L)
- 1/2 tl Italiaanse kruiden
- snufje zout
- zwarte peper naar smaak
Topping
- 1 avocado geprakt of 2 el roomkaas
- 1/2 rode paprika (50 gr)
- 4 radijsjes
- 50 gr kipfilet
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175°C.
- Meng in een keukenmachine de cottage cheese met het ei en de kruiden tot een romig geheel.
- Schenk het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het glad.
- Bak het flatbread ongeveer 20-30 minuten in de voorverwarmde oven en laat het vervolgens 10 minuten afkoelen.
- Beleg met je favoriete toppings.
Tips
Je kunt het recept verdubbelen, om 2 porties te maken, zodat je voor de volgende dag ook gelijk een lunch hebt. Gebruik dan een extra grote bakplaat of 2 kleinere bakplaten.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 flatbread met beleg
- Calorieën: 483
- Vetten: 32,2
- Koolhydraten: 9,6
- Vezels: 5,5
- Eiwitten: 36
wat een handig recept. Als je het wil bewaren is dit dan in de koelkast? of andere tips ?
Hi Danielle,
Je kunt het flatbread inderdaad het beste in de koelkast bewaren (max 2 dagen).
Beste Angela ,
Als ik het recept lees is het niet moeilijk, maar begin en einde van recept kloppen de koolhydraten en eiwitten totaal niet welke is goed berekend 202 x 2 = geen 483 cal
Kh 4, 3 x 2 is 8,6 dus lees even na het klopt niet boven of onder in
Groetjes fijne dag
Hi Anneke,
De voedingswaarde in de receptkaart zijn met beleg. Je maakt 1 flatbread voor 1 persoon. In de tekst boven het recept hebben we voor het gemak ook de voedingswaarde zonder beleg aangegeven, mocht je andere toppings gebruiken.