Courgettebrood gevuld met feta, olijven en courgette.

Koolhydraatarm courgettebrood

De courgette is één van onze favoriete groente om mee te koken in de koolhydraatarme keuken. Je kunt er spaghetti, pannenkoekjes, soep of een taart van maken. Je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt er een courgette in verstoppen. Dit keer maken we met courgette een heerlijk hartig koolhydraatarm brood. Het courgettebrood vullen we met feta, walnoten en olijven. Heerlijk bij een kopje soep of bij de borrel!

Courgettebrood maken

Om een brood koolhydraatarm te maken gebruiken we in dit recept in plaats van bloem een mengsel van amandelmeel en grove psylliumvezels. Het brood wordt smeuïge door het gebruik van cottage cheese en opgeklopte eieren. Cottage cheese is hetzelfde als hüttenkäse, maar dan goedkoper. We vullen het brood met walnoten, feta en olijven. We voegen er ook nog extra Italiaanse kruiden zoals oregano en tijm aan toe.

Dit brood heeft ongeveer 80 minuten in de oven nodig om gaar te worden. Dit verschil alleen wel per oven. Je kunt tussendoor controleren of het brood al gaar is, door er met een satéprikker in te prikken. Als er geen beslag aan blijft zitten, is het brood meestal goed. Als de bovenkant van het brood te bruin wordt, kun je het brood afdekken met aluminiumfolie of bakpapier. Het brood kan dan gewoon door garen zonder dat de bovenkant verbrand.

Variatietips

Wij vullen dit brood met feta, olijven en walnoten. Je kunt er nog extra ingrediënten aan toevoegen zoals zongedroogde tomaat. Je kunt ook andere ingrediënten vervangen, zoals de feta door bijv. geitenkaas. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook ons recept voor groentebroodjes of al onze andere brood recepten!

Print
Courgettebrood gevuld met feta, olijven en courgette.

Koolhydraatarm courgettebrood

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 85
  • Totale tijd: 130
  • Porties: 1 brood (12 sneetjes) 1x
  • Categorie: Snacks, Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 1 courgette (ca. 200 gr)
  • 180 gr amandelmeel
  • 25 gr psylliumvezels, grof
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 tl gedroogde oregano
  • zout en peper naar smaak
  • 3 tl bakpoeder
  • 3 eieren (M)
  • 200 gr cottage cheese
  • 60 ml olijfolie
  • 45 gr walnoten
  • 100 gr feta
  • 60 gr olijven
  • 1 tl grof zeezout (garnering)

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Rasp de courgette en doe de courgette slierten in een vergiet. Strooi zout over de courgette en laat 30 minuten intrekken en uitlekken.
  2. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Meng het amandelmeel met de psylliumvezels, bakpoeder en kruiden.
  3. Doe de eieren in kom en klop ze op ze met een elektrische mixer luchtig op. Knijp met je handen het overige vocht uit de courgette. Voeg de eieren en courgette toe aan het droge mengsel en meng dit goed door elkaar.
  4. Voeg vervolgens de cottage cheese en olijfolie toe en meng goed. Breek de walnoten en feta in stukjes en snij de olijven in plakjes. Voeg alles toe aan het beslag en schep het erdoor.
  5. Leg een bakpapier in een bakblik en schep hier het beslag in. Verdeel goed en druk aan. Garneer het brood met paar stukjes walnoten en grof zeezout.
  6. Bak het brood 75 tot 85 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer tussentijds of het brood al gaar is door er in te prikken met een satéprikker, komt deze er droog uit, dan is het brood gaar. Dek de bovenkant van het brood halverwege het bakken eventueel af met wat aluminiumfolie, zo wordt de bovenkant niet te donker.
  7. Laat het brood na het bakken volledig afkoelen.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 sneetje (1/12 van het brood)
  • Calorieën: 247
  • Vetten: 21,8
  • Koolhydraten: 1,4
  • Vezels: 3,8
  • Eiwitten: 9,6
Courgettebrood gevuld met feta, olijven en courgette.

8 Reacties

  1. Wat een heerlijk recept en een prima broodvervanger! Echt super lekker!

    Reageer
  2. Echt een heerlijk brood! Ik heb hem met extra zongedroogde tomaat gemaakt en de feta vervangen door zachte geitenkaas. Het wordt ook totaal niet droog. Absoluut een aanrader

    Reageer
  3. Heerlijk brood. De kruiden en feta en walnoten geven er een heerlijke smaak aan. Plakje kaas erop of een dun laagje kruidenkaas. Deze ga ik bij mijn favorieten zetten!!

    Reageer
  4. vanmiddag gebakken, af laten koelen en vanavond geproefd.
    mmmm,wat een heerlijk stukje brood voor inderdaad bijde soep.
    bedankt voor het recept, was ook leuk om te maken.

    Reageer
  5. Het courgettebrood vandaag gebakken maar nog niet geproeft. Maar als het zo proeft zoals het ruikt dan is het heerlijk. Ik heb iets meer tijm en oregano gebruikt.
    Kan het wel ingevroren worden?

    Reageer
  6. hallo. hoe lang kan ik het na bereiden bewaren?

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*