Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Flatbread met kip piri piri.

Koolhydraatarm flatbread met kip piri piri

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 55
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Portugees

Ingrediënten

Schaal

Ingelegde rode ui

  • 1 rode ui
  • 60 ml water
  • 60 ml witte azijn
  • 1 tl erythritol
  • paar korrels zwarte peper en 2 stuks piment

Flatbread

  • 250 gr skyr of magere kwark
  • 100 gr geraspte kaas
  • 3 eieren (M)
  • 1 tl piri-piri-kruiden (optioneel, voor een pittige smaak)

Kip piri-piri

  • 2 kipfilets (ca. 300 gr)
  • 1 el olijfolie
  • 1 el piri-piri kruiden
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/3 tl zout

Peri-peri saus

  • 180 gr geroosterde paprika (uit pot, uitgelekt)
  • 1 el olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 tl piri-piri kruiden
  • 1 tl oregano
  • 1//2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/4 tl zout

Toppings

  • 4 el Griekse yoghurt, 10%, vet
  • 2 snack komkommers
  • 50 gr rode kool, julienne
  • 50 gr feta
  • verse koriander (garnering)

Bereidingswijze

  1. Ingelegde rode ui (minimaal 1 uur van tevoren). Snijd de rode ui in dunne ringen en doe in een afsluitbare pot. Verwarm het water met de azijn, erythritol, peperkorrels en piment in een steelpannetje tot de erythritol is opgelost. Laat iets afkoelen en giet over de ui. Laat minimaal 1 uur trekken; een dag van tevoren is nog beter.
  2. Flatbread. Verwarm de oven voor op 170 °C hetelucht (of 190 °C boven-/onderwarmte). Meng skyr, kaas, eieren en kruiden in een kom tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat in een rechthoek van ca. 25 × 20 cm. Bak 20–30 minuten tot de randen goudbruin zijn en het midden stevig aanvoelt.
  3. Kip. Leg de kipfilets tussen vershoudfolie en sla plat tot 2–3 cm dikte. Meng in een kom met olijfolie, piri-piri kruiden, knoflookpoeder, gerookt paprikapoeder en zout tot de kip goed gekruid is. Verhit een grillpan en bak de kip 5–6 minuten per kant tot je mooie grillstrepen ziet. Voor extra sappigheid: bak ze daarna nog 5 minuten in de airfryer op 200 °C of laat ze rustig nagaren in de pan op laag vuur.
  4. Saus. Voeg alle ingrediënten voor de saus toe aan een blender en mix tot een glad geheel. Wil je de saus warm serveren? Verwarm dan nog 2–4 minuten in een steelpan op middelhoog vuur. Koud is de saus ook heerlijk.
  5. Haal het flatbread uit de oven en bestrijk met Griekse yoghurt. Verdeel de plakjes komkommer en rode kool erover. Snijd de kipfilets in dunne plakjes en leg bovenop. Garneer af met ingelegde rode ui, verkruimelde feta en verse koriander. Besprenkel met de peri-peri saus of serveer dit er naast. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het flatbread)
  • Calorieën: 678
  • Vetten: 38
  • Koolhydraten: 11,5
  • Vezels: 1,1
  • Eiwitten: 68