Koolhydraatarm focaccia brood met rozemarijn en knoflook.

Koolhydraatarm focaccia brood

Het is weer tijd voor een lekker koolhydraatarm brood recept. Dit keer heb ik een heerlijk koolhydraatarm alternatief voor focaccia brood gemaakt. Dit Italiaanse platbrood is lekker om te eten als lunch met een soepje of als hapje bij de borrel. Traditioneel focaccia brood wordt gemaakt van bloem, gist, olijfolie en kruiden. In dit recept hebben wij het traditionele brooddeeg vervangen door fathead deeg (mozzarella deeg). Met dit deeg is het ons gelukt om een mooi en krokant broodje te maken. Het focaccia brood hebben wij verder op traditionele wijze belegd met verse rozemarijn, knoflook, zeezout en parmezaanse kaas. Door het gebruik van een ander soort deeg bevat ons focaccia broodje slechts 1,6 gr koolhydraten per stukje. Je kunt dus ook van dit broodje genieten als je een streng koolhydraatarm of keto dieet volgt.

Tips:
Met dit recept maak je binnen 35 minuten een heerlijk koolhydraatarm focaccia broodje. Het broodje kun je in 6 stukjes snijden en 1 stukje is voldoende voor een persoon als snack of als lunch met een kommetje soep. Wij hebben het brood gekruid met rozemarijn, zeezout en knoflook. Je kunt deze standaard topping eventueel aanvullen met olijven, zongedroogde tomaten, paprika en basilicum. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen.

Print
Koolhydraatarm focaccia brood met rozemarijn en knoflook.

Koolhydraatarm focaccia brood

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 1 broodje (6 stukjes) 1x
  • Categorie: Snacks, Voorgerecht

Schaal

Ingrediënten

Focaccia

  • 150 gr geraspte mozzarella (kant-en-klaar)
  • 2 el roomkaas
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 middelgroot ei
  • 70 gr amandelmeel
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 knoflookpoeder

Topping

  • 20 gr roomboter, ongezouten
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 of 2 takjes rozemarijn
  • 1/2 tl zeezout
  • optioneel: geraspte parmezaanse kaas

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Voeg vervolgens de geraspte mozzarella en roomkaas toe aan een steelpannetje en smelt dit al roerend boven een laag vuur.
  2. Meng ondertussen in een grote kom het amandelmeel, witte wijnazijn, ei, zout en knoflookpoeder. Voeg de gesmolten kaas toe en kneed dit met de handen door het deeg. Plaats de deegbal vervolgens op een vel bakpapier en vorm van de handen een laag focaccia brood.
  3. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak het brood 12 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Verwarm ondertussen in een klein pannetje de roomboter en voeg hier verse gesneden rozemarijn en geperste knoflook aan toe. Roer dit goed door elkaar en haal het van het vuur.
  4. Haal het brood uit de oven en bestrijk met de gesmolten boter. Garneer met grove zeezout en eventueel met een beetje geraspte parmezaanse kaas. Schuif het brood weer in de oven en bak nog eens 8 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd het brood na het bakken in 6 stukjes en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stukje (1/6)
  • Calorieën: 195
  • Vetten: 16,5
  • Koolhydraten: 1,6
  • Vezels: 0,5
  • Eiwitten: 10,2
Koolhydraatarm focaccia brood met rozemarijn en knoflook.

19 Reacties

  1. Marjolein Postelmans

    Dit brood is echt lekker en gelukkig komt de smaak van amandelmeel niet zo naar voren. Heerlijk. Bedankt voor de tips, om deze als pizzabodem te gebruiken….

    Reageer
  2. kan je deze ook gebruiken als basis voor pizza?

    Reageer
    • Hi Marijke,

      Zeker, je kunt het broodje beleggen met tomatenpuree en toppings naar keuze. Daarna even kort afbakken en dan heb je een soort pizzabroodje.

      Reageer
  3. Het smaakt goed..alles is het een beetje droog en niet knapperig.. mischien te dik gemaakt.. en hoe kun je dit het best bewaren voor de dag erna

    Reageer
  4. Ik maak dit broodje wekelijks. Bewaar een aantal stukjes in de vriezer en neem ze dan mee naar mn werk voor de lunch naast een salade. Ook lekker naast soep.
    Supermakkelijk en heerlijk gerecht!

    Reageer
  5. Het was heerlijk bij de soep. Maar had hem zo plat gemaakt dat het een grote cracker leek. Voor herhaling vatbaar.

    Reageer
  6. Milan Joya Schoenmaker

    Geweldig! Ongelofelijk lekker en voor meerdere doeleinden te gebruiken (pita,pizza,hamburger broodje etc.)

    Reageer
  7. Dit is echt een heerlijke foccacia en totaal niet moeilijk om te maken.

    Reageer
  8. Dimph Harinck

    Ik heb dit brood nu gemaakt inderdaad zoals ik heb gezegd met gedroogde tomaat(5)1teentje knoflook .(tom+knoflook gemalen)en de olijven bovenop gelegd het is heerlijk .ga ook nog een keer pizza proberen Dimph .

    Reageer
  9. Thérèse vd Poort

    Erg lekker! Die ga ik nog eens maken.

    Reageer
  10. Heerlijk, ik heb 3 soorten geraspte kaas gebruikt (restjes), de roomboter vervangen door olijfolie, geen zeezout, wel zongedroogde tomaatjes en pitten erop, echt verrukkelijk!

    Reageer
  11. Zeker een lekker recept, ben benieuwd of het morgen nog lekker smaakt

    Reageer
  12. Dimph harinck

    Heb dit brood gemaakt maar ik heb er olijven
    In gedaan volgende keer doe ik er gedroogde tomaat doorheen met olijf gaat prima dimph

    Reageer
  13. Ik heb deze al een paar keer gemaakt, en ik moet zeggen het is een van mijn favoriete!!
    Echt heerlijk

    Reageer
  14. Njammie. Heb het gemaakt en is erg lekker

    Reageer
  15. Heerlijk smaakt naar meer.
    Een echte aanrader, ook lekker bij een drankje.

    Reageer
  16. had niet echt een deegbal weet niet wat ik verkeerd gedaan heb maar het was plakkerig en bleef aan mijn vingers zitten heb het toch op het bakpapier kunnen krijgen maar er gaatjes inprikken dat had geen zin…heb het wel gebakken in de oven en moet zeggen de smaak was prima en zeker voor herhaling vatbaar..

    Reageer
  17. heerlijk,en 1 stuk is al genoeg,best machtig dus vult goed.

    Reageer
  18. Wat heerlijk!
    Gr. Trudy

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*