Print
Koolhydraatarm focaccia brood met rozemarijn en knoflook.

Koolhydraatarm focaccia brood

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 1 broodje (6 stukjes) 1x
  • Categorie: Snacks, Voorgerecht

Schaal

Ingredi├źnten

Focaccia

  • 150 gr geraspte mozzarella (kant-en-klaar)
  • 2 el roomkaas
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 middelgroot ei
  • 70 gr amandelmeel
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 knoflookpoeder

Topping

  • 20 gr roomboter, ongezouten
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 of 2 takjes rozemarijn
  • 1/2 tl zeezout
  • optioneel: geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Voeg vervolgens de geraspte mozzarella en roomkaas toe aan een steelpannetje en smelt dit al roerend boven een laag vuur.
  2. Meng ondertussen in een grote kom het amandelmeel, witte wijnazijn, ei, zout en knoflookpoeder. Voeg de gesmolten kaas toe en kneed dit met de handen door het deeg. Plaats de deegbal vervolgens op een vel bakpapier en vorm van de handen een laag focaccia brood.
  3. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak het brood 12 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Verwarm ondertussen in een klein pannetje de roomboter en voeg hier verse gesneden rozemarijn en geperste knoflook aan toe. Roer dit goed door elkaar en haal het van het vuur.
  4. Haal het brood uit de oven en bestrijk met de gesmolten boter. Garneer met grove zeezout en eventueel met een beetje geraspte parmezaanse kaas. Schuif het brood weer in de oven en bak nog eens 8 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd het brood na het bakken in 6 stukjes en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stukje (1/6)
  • Calorie├źn: 195
  • Vetten: 16,5
  • Koolhydraten: 1,6
  • Vezels: 0,5
  • Eiwitten: 10,2
Copy link