Ontbijt met roerei, tomaat, mozzarella en champignons.

Koolhydraatarm Italiaans ontbijt (in 15 min klaar)

De afgelopen zomer heb ik samen met mijn vriendin een heerlijke vakantie gehad in Italië. We hebben prachtige dorpjes bezocht en genoten van al het lekkers dat Italië te bieden heeft. Het enige wat tegenviel waren de Italiaanse (hotel)ontbijtjes. Het was vaak veel zoet met veel suikers snelle koolhydraten. Gelukkig hadden we op de plekjes waar wij verbleven vaak wel een klein keukentje. In dit keukentje maakten we met de lekkerste tomaten, mozzarella, eieren en champignons dit heerlijke koolhydraatarme ontbijtje. Een lekker en fris ontbijt bomvol eiwitten en goede vetten. Een betere start van de dag konden we ons niet wensen!

Wat maakt dit ontbijt zo goed?

Het ontbijt wordt niet voor niets de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Het is het eerste wat je eet en beïnvloed daarmee direct hoe je de dag begint. Wij vinden het belangrijk dat een ontbijt je energie geeft, zonder dat je er een sloom gevoel van krijgt. Dit betekent het liefst geen suikers of snelle koolhydraten of een hele zware maaltijd, maar juist iets licht met veel eiwit, gezonde vetten, vezels en iets groens. Groenten bij je ontbijt geven energie en leveren ook vezels, die op zijn beurt weer zorgen voor een langer verzadigd gevoel.

In dit ontbijt vind je alle aspecten van een ‘goed’ ontbijt terug. Het bevat groente, in de vorm van tomaat en champignons. Het bevat eiwit en gezonde vetten van de mozzarella en eieren. En al deze ingrediënten zijn licht verteerbaar. De vertering van dit ontbijtje kost geen energie, maar geeft energie, en dat is wat we willen!

Tips

Wil je dit gerecht naar een nog hoger niveau tillen? Garneer je roerei dan met fijngesneden bieslook en je mozzarella met wat balsamico-azijn (crema). Scrambled eggs (roerei) maak je het lekkerst door het op een laag vuur te bakken, zo blijft het lekker fluffy en zacht. Verder is het belangrijk om goede mozzarella te gebruiken, het liefst buffelmozzarella en smaakvolle tomaten. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijtrecepten!

Print
Ontbijt met roerei, tomaat, mozzarella en champignons.

Koolhydraatarm Italiaans ontbijt (in 15 min klaar)

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Ontbijt
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingrediënten

  • 1 bol buffelmozzarella (125 gr)
  • 1 tomaat
  • 250 gr (portobello) champignons
  • 1 el olijfolie
  • 1 el roomboter
  • 6 eieren (m)
  • verse basilicum
  • balsamico-azijn (crema) (optioneel)
  • verse bieslook (optioneel)
  • zout en peper

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd de mozzarella en tomaat in mooie plakjes. Leg de plakjes tomaat en mozzarella om en om op de borden, zodat ze mooi op elkaar liggen, zoals op de foto.
  2. Snijd de champignons in vieren of de portobello in plakjes. Verwarm een koekenpan met olijfolie boven een middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en kruid met zout en peper. Bak de champignons rondom gaar. Verdeel na het bakken over de 2 borden.
  3. Maak de pan schoon en droog af. Kluts in een bakje de eieren los. Verwarm de roomboter in de schoongemaakte koekenpan boven een laag vuur. Schenk het ei in de pan en roer voortdurend, zodat het niet aan de pan gaat kleven.
  4. Blijf roeren en bakken, totdat het ei de gewenste structuur heeft bereikt. Dit kan fluffy en vochtig zijn of wat meer doorgebakken als je dat lekker vind. Breng het ei op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel het roerei over de 2 borden en garneer evt. met bieslook. Verdeel ook de basilicum blaadjes over de mozzarella en besprenkel evt. met wat crema balsamico.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 416
  • Vetten: 31,7
  • Koolhydraten: 2
  • Vezels: 2,3
  • Eiwitten: 29,9
Ontbijt met roerei, tomaat, mozzarella en champignons.

2 Reacties

  1. leuk recept, lijkt mij heerlijk!! kun je deze mozerella ook gebruiken als je geen zuivel gebruikt?

    Reageer
    • Hi Jacolien,

      Bedankt! Mozzarella wordt gemaakt van koemelk of buffelmelk. Er bestaat wel lactosevrije mozzarella, als je geen lactose kunt verdragen.

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*