Kaas-uienbrood met ui en geraspte kaas

Koolhydraatarm kaas-uienbrood

Dit weekend hebben wij een heerlijk koolhydraatarm kaas-uienbrood gemaakt. Dit broodje is lekker als snack bij de borrel, maar ook als lunch met een kommetje soep. Het brood hebben wij gemaakt van amandelmeel, roomkaas en eieren. Het deeg lijkt een beetje op het populaire fathead deeg dat wij ook hebben gebruikt voor ons knoflookbroodje. Het deeg hebben we gevuld met gesneden ui en geraspte kaas. Voor dit brood hebben we geraspte oude kaas (Old Amsterdam) gebruikt. Old Amsterdam is lekker pittig en combineert goed met de gesneden ui. Net uit de oven is het kaas-uienbrood het lekkerst. Het brood is dan lekker warm van binnen en krokant van buiten. Een stukje bevat slechts 1,7 gr koolhydraten. Je kunt dus ook van dit broodje genieten als je een streng koolhydraatarm of keto dieet volgt!

Tips:
Je kunt het kaas-uienbrood bakken in een cakevorm of vierkante bakvorm. Het broodje kun je maximaal 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Het brood kun je voor het serveren kort in de oven opwarmen (10 min op 180 graden). Serveer het brood eventueel met een beetje roomboter of kruidenboter en een soepje. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme brood recepten.

Print
Kaas-uienbrood met ui en geraspte kaas

Koolhydraatarm kaas-uienbrood

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 10 stukjes 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 70 gr amandelmeel
  • 50 gr roomkaas
  • 75 gr geraspte kaas
  • 25 gr gesmolten boter
  • 3 eieren
  • 2 kleine uien
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Snijd de uien op een snijplank in kleine stukjes. Meng vervolgens in een grote kom de eieren, gesmolten boter, roomkaas en zout. Voeg al dan roerend het amandelmeel, bakpoeder, kaas en de gesneden ui toe. Zorg ervoor dat je een halve ui en geraspte kaas bewaart voor de bovenkant van het brood.
  2. Schenk het beslag in een ingevette cakevorm of een vierkante bakvorm.  Bestrooi het beslag met een handje uien en geraspte kaas. Bak het kaas-uienbrood 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd het brood na het bakken in 10 plakjes of stukjes.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stukje (1/10)
  • Calorieën: 127
  • Vetten: 10,9
  • Koolhydraten: 1,7
  • Eiwitten: 5,9
Kaas-uienbrood met ui en geraspte kaas

11 Reacties

  1. Hoi Quint,

    Ik heb gisteren deze overheerlijke kaas uien brood gemaakt! echt super lekker.
    trouwens al je recepten zien er heerlijk uit. Ga vanavond de groene asperge taart maken.
    Er staat zoveel op dat ik alles wel een keer ga uitproberen. Ga zo door!!!

    • Quint Kames

      Hi E,

      Bedankt voor je leuke reactie. De aspergequiche is zeker een aanrader. Dit soort leuke berichtjes geven ons motivatie om nog meer lekkers op de site te delen, bedankt daarvoor!

      Gr,

      Quint

  2. Super recept, erg lekker
    Grt. Ton

  3. Heerlijk, inmiddels 2x gemaakt. heerlijk bij de lunch.
    Dit broodje komt nu herhaaldelijk op tafel.
    Dank jullie wel voor dit recept

  4. Heerlijk!

  5. Wow dit is een echte topper. Gisteren al een gemaakt en nu weer een in de oven.
    Ze vinden het allemaal lekker.
    Hier gaan we er nog dikwijls van eten.

  6. Heerlijk, vandaag voor de tweede keer gemaakt, ik heb de uien nu eerst even gebakken zodat het brood een soort knapperigheid heeft het bakpoeder even in wat citroensap p gedaan zodat het wat beter rijst en ik las net iets over aspergetaart hierboven. Die ga ik ook even bekijken : 😊

  7. Deze kaas-uienbrood is ons goed bevallen, erg lekker!
    I.p.v roomkaas heb ik kruidenroomkaas gebruikt ook een alternatief denk ik 🙂

  8. Heerlijk! Favoriet bij ons allen thuis. Nu voor de tweede keer gemaakt en zeker niet voor het laatst.

  9. Marianne

    Hi all!,
    Ik ben geheel happy met deze ‘party-food-carrier’
    en… ik heb een variatie!
    Ik had een biologische zak vol walnotenmeel gescored en wat blijkt.. geweldig lekker ipv de amandel meel.. ik smul ervan .. wat heerlijk zeg!
    Zelfs mijn niet keto-familieleden smullen ervan.. een aanrader.
    Complimenten voor julle site ik hoop eens zelf een recept te plaatsen.

  10. Ontzettend lekker broodje en zo makkelijk te maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*