Kaas-uienbrood met ui en geraspte kaas

Koolhydraatarm kaas-uienbrood

Dit weekend hebben wij een heerlijk koolhydraatarm kaas-uienbrood gemaakt. Dit broodje is lekker als snack bij de borrel, maar ook als lunch met een kommetje soep. Het brood hebben wij gemaakt van amandelmeel, roomkaas en eieren. Het deeg lijkt een beetje op het populaire fathead deeg dat wij ook hebben gebruikt voor ons knoflookbroodje. Het deeg hebben we gevuld met gesneden ui en geraspte kaas. Voor dit brood hebben we geraspte oude kaas (Old Amsterdam) gebruikt. Old Amsterdam is lekker pittig en combineert goed met de gesneden ui. Net uit de oven is het kaas-uienbrood het lekkerst. Het brood is dan lekker warm van binnen en krokant van buiten. Een stukje bevat slechts 1,7 gr koolhydraten. Je kunt dus ook van dit broodje genieten als je een streng koolhydraatarm of keto dieet volgt!

Tips:
Je kunt het kaas-uienbrood bakken in een cakevorm (25 cm) of vierkante bakvorm. Het broodje kun je maximaal 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Het brood kun je voor het serveren kort in de oven opwarmen (10 min op 180 graden). Serveer het brood eventueel met een beetje roomboter of kruidenboter en een soepje. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme brood recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kaas-uienbrood met ui en geraspte kaas

Koolhydraatarm kaas-uienbrood

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.9 sterren uit 26 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 10 stukjes 1x
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

Schaal
  • 70 gr amandelmeel
  • 50 gr roomkaas
  • 75 gr geraspte kaas
  • 25 gr gesmolten boter
  • 3 eieren
  • 2 kleine uien
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Snijd de uien op een snijplank in kleine stukjes. Meng vervolgens in een grote kom de eieren, gesmolten boter, roomkaas en zout. Voeg al dan roerend het amandelmeel, bakpoeder, kaas en de gesneden ui toe. Zorg ervoor dat je een halve ui en geraspte kaas bewaart voor de bovenkant van het brood.
  2. Schenk het beslag in een ingevette cakevorm (25 cm) of een vierkante bakvorm.  Bestrooi het beslag met een handje uien en geraspte kaas. Bak het kaas-uienbrood 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd het brood na het bakken in 10 plakjes of stukjes.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stukje (1/10)
  • Calorieën: 127
  • Vetten: 10,9
  • Koolhydraten: 1,7
  • Eiwitten: 5,9
Kaas-uienbrood met ui en geraspte kaas

41 Reacties

  1. Geen keuken prinses

    Mijn eerste ervaring met KHA brood en amandelmeel. Ik was wat sceptisch, maar verrassend lekker. Extreem luchtig, mooi gerezen. Tis net een hartig cakeje. En dat voor iemand die absoluut geen keuken prinses is. 🙏🏻






    Reageer
  2. Dit is TE lekker! Na jarenlang geen kaas uienbrood te hebben gegeten deze vanmorgen gebakken. Hahah is alleen NIET goed voor de lijn hoor want het is zoooo lekker dat je er veel te veel van eet 😋

    Reageer
  3. Hanneke Scholte

    Verrukkelijk luchtig en smaakvol! Had geen roomkaas in huis en gebruikte crème fraiche.

    Reageer
  4. Echt superlekker en smeuïg!






    Reageer
  5. Zo lekker!! Ik heb deze al meerdere keren gemaakt.






    Reageer
  6. Super lekker🥳👍👌Hebben fijngesneden jalapenos toegevoegd! Blijvertje. Bedankt !

    Reageer
  7. Ziet er heerlijk uit, wil het ook gaan maken. In welk formaat bakblik wordt dit brood gemaakt?

    Reageer
  8. Super lekker deze !






    Reageer
  9. Vandaag gebakken. Ik gebruikte oude kaas, paar stukjes gorgonzola en wat truffelsalami. Echt zo lekker!! Volgende keer maak ik ze in een muffinvorm. Lijkt me makkelijker.






    Reageer
  10. Heerlijk brood zal het vaker bakken bedankt voor het recept !






    Reageer
  11. Heel lekker !






    Reageer
  12. Echt heerlijk. Ik heb 2x de hoeveelheid van alles genomen voor een normale cakevorm. Na 40 minuten alu folie erover en nog10 minuten oven extra. Wel handig als verschil in temperaturen wordt aangegeven voor normale oven en hetelucht. Die laatste heb ik en dan ca. 10 graden lager denk ik.
    Blijvertje!






    Reageer
    • Beste Poelie. Antwoord op je vraag. Ik heb geleerd dat als expliciet heteluchtoven wordt genoemd, bijv 180 gr, dan moet een electrische oven 10% hoger. Dus 200 gr. Ik heb een electrische oven en bij mij lukt het altijd. Wél in de gaten houden.
      Helaas wordt er nietaltijd bij gezet om welk soort oven het gaat. Maar volgens mij gebruiken professionele koks een heteluchtoven.

      Reageer
  13. Meerdere malen gemaakt. Ook zonder de kaas en uien (met knoflookpoeder en uienpoeder) een heerlijk broodje.
    Thanks !!






    Reageer
  14. TINY wennekes

    Het was erg lekker. Gegeten bij de mosselen.
    Echt voor herhaling vatbaar.

    Reageer
  15. Het was erg lekker. WE gingen mosselen eten en ik eet nu alleen nog koolhydraatarm. Dit brood erbij was echt super.






    Reageer
  16. Heel erg lekker weer een nieuw brood voor ons erbij de het wit en bruin brood ook niet te versmaden
    zoals ook de diverse muffins ik kan zo nog wel even doorgaan Bedankt voor al het goeds zal ik dan maar zeggen 😋👍

    Reageer
  17. Ingeborg Verheij

    Net gemaakt. Wat een heerlijkheid! Vond hem warm ui iets minder van smaak. Een aanrader. Zowiezo een site met heerlijke recepten






    Reageer
  18. Het recept wat aangepast: hazelnootmeel ipv amandelmeel, knoflook, peper en tijm toegevoegd. Echt smullen! Morgen in de herhaling, dan doe ik er ook nog wat gebakken bacon doorheen!






    Reageer
  19. Heerlijk smeuïg broodje. Makkelijk te maken en vult goed. Twee plakjes bij een bakje soep en mijn lunch is compleet. Ga het zeker vaker maken!






    Reageer
  20. Vanmorgen gemaakt, heb een zakje Tex Mex geraspte kaas gebruikt.
    Net uit de oven en kon niet wachten om hem te proeven, zo lekker!!
    Voor herhaling vatbaar!






    Reageer
  21. Saskia Heijmans

    Heerlijk…ik voeg nog 3 teentjes knoflook erbij…maak dit om de 2 weken…..zalig….






    Reageer
  22. Zalig…. ik heb er een lkein beetje gerookte paprikapoeder over heen gezeefd, flinter dun … maar lekker….






    Reageer
  23. Heel makkelijk recept, het rook tijdens het bakken ook echt naar “kaas ui brood”.
    De smaak is dan toch even wennen, ik proef nog teveel het amandel meel. Ik denk dat ik toch iets meer kaas en uit toevoegen. Of zijn er nog andere tips?? 😊 De structuur van dit kaas uit brood is echt prima. Maar ik ben heel blij met deze website, heb vandaag meerdere recepten uitgeprobeerd. Dank jullie wel 😀






    Reageer
  24. Heerlijk broodje ik heb er nog wat knoflook doorheen gedaan. Dit broodje smaakt naar mijn favoriete homemade mac and cheese gerecht maar bevat veel minder calorieën. Ik ben fan






    Reageer
  25. Heerlijk brood, ook erg lekker met wat ham toevoegen. Verschillende variaties mogelijk, doet het ook goed als basis. Dank je wel😊

    Reageer
  26. Ontzettend lekker broodje en zo makkelijk te maken!






    Reageer
  27. Hi all!,
    Ik ben geheel happy met deze ‘party-food-carrier’
    en… ik heb een variatie!
    Ik had een biologische zak vol walnotenmeel gescored en wat blijkt.. geweldig lekker ipv de amandel meel.. ik smul ervan .. wat heerlijk zeg!
    Zelfs mijn niet keto-familieleden smullen ervan.. een aanrader.
    Complimenten voor julle site ik hoop eens zelf een recept te plaatsen.






    Reageer
  28. Heerlijk! Favoriet bij ons allen thuis. Nu voor de tweede keer gemaakt en zeker niet voor het laatst.

    Reageer
  29. Deze kaas-uienbrood is ons goed bevallen, erg lekker!
    I.p.v roomkaas heb ik kruidenroomkaas gebruikt ook een alternatief denk ik 🙂

    Reageer
  30. Heerlijk, vandaag voor de tweede keer gemaakt, ik heb de uien nu eerst even gebakken zodat het brood een soort knapperigheid heeft het bakpoeder even in wat citroensap p gedaan zodat het wat beter rijst en ik las net iets over aspergetaart hierboven. Die ga ik ook even bekijken : 😊






    Reageer
  31. Wow dit is een echte topper. Gisteren al een gemaakt en nu weer een in de oven.
    Ze vinden het allemaal lekker.
    Hier gaan we er nog dikwijls van eten.






    Reageer
  32. Heerlijk, inmiddels 2x gemaakt. heerlijk bij de lunch.
    Dit broodje komt nu herhaaldelijk op tafel.
    Dank jullie wel voor dit recept






    Reageer
  33. Super recept, erg lekker
    Grt. Ton

    Reageer
  34. Hoi Quint,

    Ik heb gisteren deze overheerlijke kaas uien brood gemaakt! echt super lekker.
    trouwens al je recepten zien er heerlijk uit. Ga vanavond de groene asperge taart maken.
    Er staat zoveel op dat ik alles wel een keer ga uitproberen. Ga zo door!!!

    Reageer
    • Hi E,

      Bedankt voor je leuke reactie. De aspergequiche is zeker een aanrader. Dit soort leuke berichtjes geven ons motivatie om nog meer lekkers op de site te delen, bedankt daarvoor!

      Gr,

      Quint

      Reageer
      • Ik heb het vanmorgen gemaakt. Smaakt erg lekker.
        Kun je het ook invriezen ?






        Reageer
        • Hi Ineke,

          Je kunt het brood prima invriezen. Makkelijkst is om het dan per sneetje of per 2 sneetjes in te vriezen.

          Groetjes,

          Quint

          Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*