Kaas-uienbrood met ui en geraspte kaas

Koolhydraatarm kaas-uienbrood

Dit weekend hebben wij een heerlijk koolhydraatarm kaas-uienbrood gemaakt. Dit broodje is lekker als snack bij de borrel, maar ook als lunch met een kommetje soep. Het brood hebben wij gemaakt van amandelmeel, roomkaas en eieren. Het deeg lijkt een beetje op het populaire fathead deeg dat wij ook hebben gebruikt voor ons knoflookbroodje. Het deeg hebben we gevuld met gesneden ui en geraspte kaas. Voor dit brood hebben we geraspte oude kaas (Old Amsterdam) gebruikt. Old Amsterdam is lekker pittig en combineert goed met de gesneden ui. Net uit de oven is het kaas-uienbrood het lekkerst. Het brood is dan lekker warm van binnen en krokant van buiten. Een stukje bevat slechts 1,7 gr koolhydraten. Je kunt dus ook van dit broodje genieten als je een streng koolhydraatarm of keto dieet volgt!

Tips:
Je kunt het kaas-uienbrood bakken in een cakevorm of vierkante bakvorm. Het broodje kun je maximaal 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Het brood kun je voor het serveren kort in de oven opwarmen (10 min op 180 graden). Serveer het brood eventueel met een beetje roomboter of kruidenboter en een soepje. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme brood recepten.

Print
Kaas-uienbrood met ui en geraspte kaas

Koolhydraatarm kaas-uienbrood

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 10 stukjes 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 70 gr amandelmeel
  • 50 gr roomkaas
  • 75 gr geraspte kaas
  • 25 gr gesmolten boter
  • 3 eieren
  • 2 kleine uien
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Snijd de uien op een snijplank in kleine stukjes. Meng vervolgens in een grote kom de eieren, gesmolten boter, roomkaas en zout. Voeg al dan roerend het amandelmeel, bakpoeder, kaas en de gesneden ui toe. Zorg ervoor dat je een halve ui en geraspte kaas bewaart voor de bovenkant van het brood.
  2. Schenk het beslag in een ingevette cakevorm of een vierkante bakvorm.  Bestrooi het beslag met een handje uien en geraspte kaas. Bak het kaas-uienbrood 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd het brood na het bakken in 10 plakjes of stukjes.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stukje (1/10)
  • Calorieën: 127
  • Vetten: 10,9
  • Koolhydraten: 1,7
  • Eiwitten: 5,9
Kaas-uienbrood met ui en geraspte kaas

28 Reacties

  1. Hoi Quint,

    Ik heb gisteren deze overheerlijke kaas uien brood gemaakt! echt super lekker.
    trouwens al je recepten zien er heerlijk uit. Ga vanavond de groene asperge taart maken.
    Er staat zoveel op dat ik alles wel een keer ga uitproberen. Ga zo door!!!

    • Hi E,

      Bedankt voor je leuke reactie. De aspergequiche is zeker een aanrader. Dit soort leuke berichtjes geven ons motivatie om nog meer lekkers op de site te delen, bedankt daarvoor!

      Gr,

      Quint

  2. Super recept, erg lekker
    Grt. Ton

  3. Heerlijk, inmiddels 2x gemaakt. heerlijk bij de lunch.
    Dit broodje komt nu herhaaldelijk op tafel.
    Dank jullie wel voor dit recept

  4. Heerlijk!

  5. Wow dit is een echte topper. Gisteren al een gemaakt en nu weer een in de oven.
    Ze vinden het allemaal lekker.
    Hier gaan we er nog dikwijls van eten.

  6. Heerlijk, vandaag voor de tweede keer gemaakt, ik heb de uien nu eerst even gebakken zodat het brood een soort knapperigheid heeft het bakpoeder even in wat citroensap p gedaan zodat het wat beter rijst en ik las net iets over aspergetaart hierboven. Die ga ik ook even bekijken : 😊

  7. Deze kaas-uienbrood is ons goed bevallen, erg lekker!
    I.p.v roomkaas heb ik kruidenroomkaas gebruikt ook een alternatief denk ik 🙂

  8. Heerlijk! Favoriet bij ons allen thuis. Nu voor de tweede keer gemaakt en zeker niet voor het laatst.

  9. Hi all!,
    Ik ben geheel happy met deze ‘party-food-carrier’
    en… ik heb een variatie!
    Ik had een biologische zak vol walnotenmeel gescored en wat blijkt.. geweldig lekker ipv de amandel meel.. ik smul ervan .. wat heerlijk zeg!
    Zelfs mijn niet keto-familieleden smullen ervan.. een aanrader.
    Complimenten voor julle site ik hoop eens zelf een recept te plaatsen.

  10. Ontzettend lekker broodje en zo makkelijk te maken!

  11. Heerlijk brood, ook erg lekker met wat ham toevoegen. Verschillende variaties mogelijk, doet het ook goed als basis. Dank je wel😊

  12. Heerlijk broodje ik heb er nog wat knoflook doorheen gedaan. Dit broodje smaakt naar mijn favoriete homemade mac and cheese gerecht maar bevat veel minder calorieën. Ik ben fan

  13. Heel makkelijk recept, het rook tijdens het bakken ook echt naar “kaas ui brood”.
    De smaak is dan toch even wennen, ik proef nog teveel het amandel meel. Ik denk dat ik toch iets meer kaas en uit toevoegen. Of zijn er nog andere tips?? 😊 De structuur van dit kaas uit brood is echt prima. Maar ik ben heel blij met deze website, heb vandaag meerdere recepten uitgeprobeerd. Dank jullie wel 😀

  14. Zalig…. ik heb er een lkein beetje gerookte paprikapoeder over heen gezeefd, flinter dun … maar lekker….

  15. Saskia Heijmans

    Heerlijk…ik voeg nog 3 teentjes knoflook erbij…maak dit om de 2 weken…..zalig….

  16. Vanmorgen gemaakt, heb een zakje Tex Mex geraspte kaas gebruikt.
    Net uit de oven en kon niet wachten om hem te proeven, zo lekker!!
    Voor herhaling vatbaar!

  17. Heerlijk smeuïg broodje. Makkelijk te maken en vult goed. Twee plakjes bij een bakje soep en mijn lunch is compleet. Ga het zeker vaker maken!

  18. Het recept wat aangepast: hazelnootmeel ipv amandelmeel, knoflook, peper en tijm toegevoegd. Echt smullen! Morgen in de herhaling, dan doe ik er ook nog wat gebakken bacon doorheen!

  19. Ingeborg Verheij

    Net gemaakt. Wat een heerlijkheid! Vond hem warm ui iets minder van smaak. Een aanrader. Zowiezo een site met heerlijke recepten

  20. Heel erg lekker weer een nieuw brood voor ons erbij de het wit en bruin brood ook niet te versmaden
    zoals ook de diverse muffins ik kan zo nog wel even doorgaan Bedankt voor al het goeds zal ik dan maar zeggen 😋👍

  21. Het was erg lekker. WE gingen mosselen eten en ik eet nu alleen nog koolhydraatarm. Dit brood erbij was echt super.

  22. TINY wennekes

    Het was erg lekker. Gegeten bij de mosselen.
    Echt voor herhaling vatbaar.

  23. Meerdere malen gemaakt. Ook zonder de kaas en uien (met knoflookpoeder en uienpoeder) een heerlijk broodje.
    Thanks !!

  24. Echt heerlijk. Ik heb 2x de hoeveelheid van alles genomen voor een normale cakevorm. Na 40 minuten alu folie erover en nog10 minuten oven extra. Wel handig als verschil in temperaturen wordt aangegeven voor normale oven en hetelucht. Die laatste heb ik en dan ca. 10 graden lager denk ik.
    Blijvertje!

    • Beste Poelie. Antwoord op je vraag. Ik heb geleerd dat als expliciet heteluchtoven wordt genoemd, bijv 180 gr, dan moet een electrische oven 10% hoger. Dus 200 gr. Ik heb een electrische oven en bij mij lukt het altijd. Wél in de gaten houden.
      Helaas wordt er nietaltijd bij gezet om welk soort oven het gaat. Maar volgens mij gebruiken professionele koks een heteluchtoven.

  25. Heel lekker !

  26. Heerlijk brood zal het vaker bakken bedankt voor het recept !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*