Print
Kaas-uienbrood met ui en geraspte kaas

Koolhydraatarm kaas-uienbrood

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 10 stukjes 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 70 gr amandelmeel
  • 50 gr roomkaas
  • 75 gr geraspte kaas
  • 25 gr gesmolten boter
  • 3 eieren
  • 2 kleine uien
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Snijd de uien op een snijplank in kleine stukjes. Meng vervolgens in een grote kom de eieren, gesmolten boter, roomkaas en zout. Voeg al dan roerend het amandelmeel, bakpoeder, kaas en de gesneden ui toe. Zorg ervoor dat je een halve ui en geraspte kaas bewaart voor de bovenkant van het brood.
  2. Schenk het beslag in een ingevette cakevorm of een vierkante bakvorm.  Bestrooi het beslag met een handje uien en geraspte kaas. Bak het kaas-uienbrood 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd het brood na het bakken in 10 plakjes of stukjes.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stukje (1/10)
  • Calorieën: 127
  • Vetten: 10,9
  • Koolhydraten: 1,7
  • Eiwitten: 5,9
Copy link