Heerlijk koolhydraatarm kaasbroodje met mozzarella, cheddar en gouda kaas.

Koolhydraatarm kaasbroodje

Een heerlijke koolhydraatarme borrelsnack!

Sinds ik het koolhydraatarm dieet volg, mis ik vooral de hartige tussendoortjes. Een van mijn favoriete hartige snacks was het Beemster kaasbroodje. Vandaar dat ik aan de slag ben gegaan met een koolhydraatarm alternatief. De bodem heb ik gemaakt van amandelmeel, kokosmeel, ei, boter en kruiden. Het kaasbroodje is belegd met pittige cheddar en Beemster kaas. Het kaasbroodje kun je eten als tussendoortje, maar is vooral heel lekker als snack bij de borrel. Om het aantal grammen vet per portie te verminderen kan je ervoor kiezen om 30+ kaas te gebruiken i.p.v. 48+. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!

Tip:
Een aantal maanden later hebben wij ook een kaasbroodje gemaakt met een bodem van bloemkool. Deze koolhydraatarme kaassticks zijn licht verteerbaar en bevatten minder calorieën en koolhydraten per portie, slechts 155 kcal en 4,1 gr koolhydraten.

Print
Heerlijk koolhydraatarm kaasbroodje met mozzarella, cheddar en gouda kaas.

Koolhydraatarm kaasbroodje

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd : 35 minutes
  • Porties: 5 porties
  • Categorie: Snacks, Voorgerechten

Ingrediënten

  • 140 gr geraspte mozzarella
  • 110 gr geraspte cheddar kaas
  • 55 gr geraspte kaas naar keuze (Beemster)
  • 6 el amandelmeel
  • 3 el kokosmeel
  • 1 middelgroot losgeklopt ei
  • 4 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl gedroogde peterselie
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl oregano
  • 1/8 tl verse zwarte peper

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Doe de geraspte mozzarella kaas 25 seconde in de magnetron totdat het een gesmolten bal kaas vormt. Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Meng in een grote kom de amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, 2 eetlepels boter, knoflookpoeder, zout, ei, peterselie en peper. Plaats na het mengen het natte deeg op een grote snijplank. Meng hierop de gesmolten mozzarella met het natte deeg door het goed door elkaar te kneden. Doe dit 3-4 minuten totdat het goed gemengd is.
  3. Pak nu een bakplaat en doe hier een vel bakpapier op. Rol het deeg met een deegroller tot een grote cirkel en plaats de cirkel op het bakpapier. Besprenkel met olijfolie en bak 8 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de korst bruin en knapperig is.
  4. Haal het brood na 8 minuten uit de oven. Meng vervolgens in een magnetronbestendige kom de resterende 2 eetlepels boter met het teentje knoflook. Doe dit 45 seconde in de magnetron. Roer nog even goed en besprenkel de knoflookboter over het kaasbrood.
  5. Strooi vervolgens de oregano, cheddar kaas en de geraspte kaas naar keuze over het kaasbrood. Bak het brood nog eens 7 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het kaas boven op het brood gesmolten is. Snijd het kaasbrood in stukjes en serveer.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1/5
  • Calorieën : 396
  • Vetten : 29,4
  • Koolhydraten : 7,6
  • Eiwitten : 16,5

One Comment

  1. Margriet Wamel

    heel lekker bij soep bv uiensoep of Spaanse tomatensoep

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*