Koolhydraatarm knäckebröd

Het is weer tijd voor een koolhydraatarm ontbijt recept! Dit keer heb ik zelf koolhydraatarm knäckebröd gemaakt. Met deze krokante crackers kun je tijdens het volgen van het koolhydraatarm dieet blijven genieten van een traditioneel Nederlands ontbijtje. Een cracker bevat ca. 1,2 gr koolhydraten, dit is 95% minder koolhydraten dan regulier volkoren knäckebröd. Daarnaast zijn de crackers rijk aan eiwitten en een bron vezels. Een cracker bevat namelijk 3 gr vezels en 7,4 gr eiwitten. De grote hoeveelheid vezels en eiwitten zorgen voor een langer verzadigd gevoel! Naast de gezonde eigenschappen is koolhydraatarm knäckebröd ook erg lekker. De crackers zijn krokant en hebben een lekker hartig smaakje door de verschillende zaden en pitten.

Tips:
Met dit recept maak je ca. 12 grote koolhydraatarme crackers. Een cracker is lekker om te eten met hartig of zoet beleg als ontbijt, lunch of snack. De crackers kun je na het bakken invriezen of 3-5 dagen in een luchtdichte trommel bewaren. Zijn je crackers na een paar dagen bewaren minder krokant? Warm ze dan even kort op in de oven. Na 5-10 minuten bakken op 170 graden zijn de crackers weer knapperig. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme ontbijt recepten

Print

Koolhydraatarm knäckebröd

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 65
  • Porties: 12 crackers 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 100 gr sesamzaad
  • 75 gr lijnzaad
  • 75 gr pijnboompitten
  • 7 gr psyllium vezels
  • 20 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 30 gr geraspte kaas
  • 2 eieren
  • 125 ml water
  • zeezout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Meng vervolgens in een grote kom alle ingrediënten en laat het deeg 5 minuten rusten. Pak vervolgens een bakplaat en bekleed deze met een vel bakpapier. Verspreid het deeg over de bakplaat en vorm m.b.v. een spatel een grote rechthoek.
  2. Bestrooi het deeg met een beetje zeezout en schuif het in de oven. Bak het knäckebröd vervolgens 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Verlaag de oventemperatuur naar 140 graden en haal de bakplaat uit de oven. Snijd het knäckebröd in 12 evengrote crackers en bak dan nog eens 35-40 minuten op 140 graden.
  4. Doe de ovendeur na het bakken open en laat het knäckebröd minimaal 30 minuten in de oven afkoelen. Serveer de crackers met zoet of hartig beleg. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 cracker
  • Calorieën: 148
  • Vetten: 12,1
  • Koolhydraten: 1,2
  • Vezels: 3,0
  • Eiwitten: 7,4

1 reactie

  1. Annemarie

    dit zijn echt heerlijke crackers , zo mis je het brood van vroeger helemaal niet meer, ze zijn ook supermakkelijk te maken, dank u wel voor het recept

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*