Koolhydraatarm knäckebröd

Het is weer tijd voor een koolhydraatarm ontbijt recept! Dit keer heb ik zelf koolhydraatarm knäckebröd gemaakt. Met deze krokante crackers kun je tijdens het volgen van het koolhydraatarm dieet blijven genieten van een traditioneel Nederlands ontbijtje. Een cracker bevat ca. 1,2 gr koolhydraten, dit is 95% minder koolhydraten dan regulier volkoren knäckebröd. Daarnaast zijn de crackers rijk aan eiwitten en een bron vezels. Een cracker bevat namelijk 3 gr vezels en 7,4 gr eiwitten. De grote hoeveelheid vezels en eiwitten zorgen voor een langer verzadigd gevoel! Naast de gezonde eigenschappen is koolhydraatarm knäckebröd ook erg lekker. De crackers zijn krokant en hebben een lekker hartig smaakje door de verschillende zaden en pitten.

Tips:
Met dit recept maak je ca. 12 grote koolhydraatarme crackers. Een cracker is lekker om te eten met hartig of zoet beleg als ontbijt, lunch of snack. De crackers kun je na het bakken invriezen of 3-5 dagen in een luchtdichte trommel bewaren. Zijn je crackers na een paar dagen bewaren minder krokant? Warm ze dan even kort op in de oven. Na 5-10 minuten bakken op 170 graden zijn de crackers weer knapperig. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme ontbijt recepten

Update 2/11/21: door een foutje stond in het recept dat er pijnboompitten zijn gebruikt. Dit klopt niet en moeten zonnebloempitten zijn.

Print

Koolhydraatarm knäckebröd

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 65
  • Porties: 12 crackers 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Meng vervolgens in een grote kom alle ingrediënten en laat het deeg 5 minuten rusten. Pak vervolgens een bakplaat en bekleed deze met een vel bakpapier. Verspreid het deeg over de bakplaat en vorm m.b.v. een spatel een grote rechthoek.
  2. Bestrooi het deeg met een beetje zeezout en schuif het in de oven. Bak het knäckebröd vervolgens 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Verlaag de oventemperatuur naar 140 graden en haal de bakplaat uit de oven. Snijd het knäckebröd in 12 evengrote crackers en bak dan nog eens 35-40 minuten op 140 graden.
  4. Doe de ovendeur na het bakken open en laat het knäckebröd minimaal 30 minuten in de oven afkoelen. Serveer de crackers met zoet of hartig beleg. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 cracker
  • Calorieën: 148
  • Vetten: 12,1
  • Koolhydraten: 1,2
  • Vezels: 3,0
  • Eiwitten: 7,4

36 Reacties

  1. Net gemaakt, super lekkere krokante crackers, ook heel eenvoudig te maken. Deze is een toppertje👍

    Reageer
  2. Zojuist gemaakt met Emmentaler, Grana Padano en een klein beetje zout door het ‘beslag’. Zo die zijn echt lekker! Heb meteen zin om er veel meer van te eten….. die blijven niet lang liggen.

    Reageer
  3. Wat een heerlijke crackers zijn dit. Ik heb ze inmiddels al vaak gemaakt en ik maak ze vaak op zondag zodat ik van maandag t/m vrijdag voor elk ontbijt twee crackers heb. Even roosteren op de broodrooster (op het aparte rekje) en ze blijven de hele week lekker krokant. Toprecept!

    Reageer
  4. nu net gemaakt ben benieuwd het huis ruikt iniedergeval heerl

    Reageer
  5. Tip om mooi gelijkmatig dikke crackers te krijgen: schep het mengsel op de bakplaat. Bakpapier eroverheen en met een deegroller het mengsel verdelen.
    Ook gebruik ik een pizza’s om de crackers te snijden voordat ze de oven in gaan. Lekker recept dit! Toffe site, fijn dat alle bijzondere ingrediënten gelijk te bestellen zijn want van de helft had ik nog nooit gehoord 🙂

    Reageer
  6. Deze crackers zijn zo lekker. Na het invriezen nog even opnieuw in de oven . Worden ze weer heerlijk knapperig. In goed afgesloten bakje blijven ze heel lang goed.

    Reageer
    • Je hoeft ze echt niet in te vriezen. Stop ze in een weckpot en ze blijven wel minimaal 4 weken( misschien wel langer) lekker en knapperig !

      Reageer
  7. Ik ben van plan om de crackers te gaan maken. Zijn de psylliumvezels erin echt noodzakelijk?? Of is dit door iets anders te vervangen?

    Reageer
  8. Superlekkere crackers. Ik vervang alleen de pijnboompitten door zonnebloempitten, omdat pijnboompitten erg duur zijn. Verder voeg ik pompoenpitten toe en Italiaanse kruiden. Om ze vers te houden verpak ik ze per twee stuks in folie en dan in een diepvrieszakje in de diepvries. Dat gaat erg goed en de crackers blijven lekker vers en knapperig.

    Reageer
    • Dit is echt het beste recept ever voor crackers! Je hoeft niet verder te zoeken!
      Ze zijn super krokant, je kunt nog wat variëren met de dikte en grootte. Wat dunner uitgesmeerd over 2 bakblikken en kleiner gesneden, zijn het ook goeie toastjes bij de borrel.
      Ik bewaar ze in een afgesloten glazen wekpot en ze blijven echt lang goed. Zeker 2 weken, als ze dat halen.

      Reageer
  9. Super lekkere Crackers. Deze gaan we zeker vaker maken.

    Reageer
  10. Heerlijk zijn ze. Ik bewaar ze in een tupperware doos en doe ze eerst even in een broodrooster!! Super lekker en knapperig.

    Reageer
  11. Superlekker Simpel om te maken en heerlijk genieten

    Reageer
  12. Super lekkere crackers, al een paar keer gemaakt – wat ook echt makkelijk is! Echt een blijvertje 😊

    Reageer
  13. Heerlijk, deze ga ik vaker maken. De tweede dag nog net zo knapperig. Benieuwd hoe de laatste op de derde dag zijn

    Reageer
  14. Top crackers! mijn redding als ontbijt of tussendoortje . Beleg t met roomkaas en daarop n plakje rookvlees of gerookte zalm. Eiersalade erop is ook lekker of filet americain (check wel de KH op de verpakking)

    Reageer
  15. Wat een smaaksensatie. Ik heb ze gemaakt met pompoenpitten/zonnebloempitten en er de heerlijke eiersalade op gedaan die hier ook te vinden is. Wat een heerlijke recepten staan hier. Niet onbelangrijk, de produkten die je hier besteld zijn vele malen goedkoper dan de plaatselijke reformwinkels.

    Reageer
  16. Wat een heerlijke crackers. Het enige wat ik heb vervangen zijn de pijnboompitten, omdat ik die niet lust. Dus gebruikte ik zonnebloemenpitjes 👌🏻. Heerlijk. Als ik ze niet meteen gebruik, dan doe ik ze later nog even in de broodrooster, dan zijn ze weer lekker crunchy.

    Reageer
  17. Heerlijk, eindelijk een kha-cracker die echt knapperig is!

    Reageer
  18. wowwwwww super lekker,eerste wat ik gemaakt hebt.
    echt lekker krokant 🙂

    Reageer
  19. Super lekkere crackers !
    Ook pas begonnen met kha eten en vervangen perfect de zin naar brood.
    Bedankt voor het recept !

    Reageer
  20. Waarschijnlijk heb ik ze te dik gemaakt, maar toch een heerlijk resultaat. Van buiten krokant en nog wat zacht van binnen. Tussen cracker en brood in dus 😁
    De smaak is super!

    Reageer
  21. Nu voor de 2de keer gemaakt en ze zijn goed gelukt.

    Reageer
  22. Ik kwam deze crackers tegen, heb ze gisteren gemaakt, stap voor stap zoals beschreven en ze zijn echt super gelukt! De smaak is echt zalig en net voor ontbijt heb ik er 2 gegeten en ik zit vol, bomvol zelfs. Ik heb ze bewaard in de koelkast in een vacuüm bewaardoos en echt krakend gewoon. Blij mens 🙂

    Reageer
  23. Vandaag heb ik de crackers gemaakt. Ik heb er pompoen- en zonnebloempitten aan toegevoegd. Ze smaakten fantastisch, wat een heerlijk alternatief voor de “ supermarktcracker” …. we willen nooit meer anders.

    Reageer
  24. Zie dat mijn vorige reactie weg is of niet geplaatst. Ik wil graag weten of je ook gebroken lijnzaad kunt gebruiken.
    Alvast bedankt!

    Reageer
  25. Ik heb ze al een paar keer gemaakt ook soms met zonnenpitten of en pompoenpitten IPV pijnboompitten en soms meer lijnzaad en minder sesam enz: ook een keer zonder de extra geraspte kaas voor wat minder zout dan en maak ook wel kleinere crackertjes ervan dan wel voor hartige hapjes,bij mij blijven ze altijd lang krakende als ze maar goed droog zijn na het bakken!!
    En bewaar ze in een glazen weckpot werkt erg goed of een Tupperware bakje goed afsluitbaar dus niet een voor vleeswaren maar b.v een diepvries doos of kom werkt ook erg goed hoor misschien een tip voor iemand anders ( graag gedaan.) Francisca.

    Reageer
  26. Lekker maar helaas 12 uur later al zacht. Om in de ochtend direct de oven aan te zetten zie ik niet zitten. Ze smaken heerlijk.

    Reageer
    • Hi Karin,

      Je kunt ze ook invriezen, en ontdooien. Zo blijven ze ook lekker krokant :).

      Gr,

      Quint

      Reageer
    • Ik doe er een schepje eiwitpoeder (blik van Nutricia die ik in de diepvries heb) in. Crackers blijven heerlijk knapperig.

      Reageer
  27. Verslavend lekker deze cracker, bedankt voor het recept!

    Reageer
  28. Ik ben nog maar net begonnen met kha eten en heb als eerste deze crackers gemaakt en ze zijn heerlijk. Recept precies gevolgd en in 1 keer helemaal goed. Wauw, dit motiveert!

    Reageer
  29. Heerlijke crackers evenals jouw kaasuienbrood. Ga het vaker maken en mijn vrienden ermee verrassen. Grt. Ton.

    Reageer
  30. dit zijn echt heerlijke crackers , zo mis je het brood van vroeger helemaal niet meer, ze zijn ook supermakkelijk te maken, dank u wel voor het recept

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*