Koolhydraatarm knäckebröd

Het is weer tijd voor een koolhydraatarm ontbijt recept! Dit keer heb ik zelf koolhydraatarm knäckebröd gemaakt. Met deze krokante crackers kun je tijdens het volgen van het koolhydraatarm dieet blijven genieten van een traditioneel Nederlands ontbijtje. Een cracker bevat ca. 1,2 gr koolhydraten, dit is 95% minder koolhydraten dan regulier volkoren knäckebröd. Daarnaast zijn de crackers rijk aan eiwitten en een bron vezels. Een cracker bevat namelijk 3 gr vezels en 7,4 gr eiwitten. De grote hoeveelheid vezels en eiwitten zorgen voor een langer verzadigd gevoel! Naast de gezonde eigenschappen is koolhydraatarm knäckebröd ook erg lekker. De crackers zijn krokant en hebben een lekker hartig smaakje door de verschillende zaden en pitten.

Tips:
Met dit recept maak je ca. 12 grote koolhydraatarme crackers. Een cracker is lekker om te eten met hartig of zoet beleg als ontbijt, lunch of snack. De crackers kun je na het bakken invriezen of 3-5 dagen in een luchtdichte trommel bewaren. Zijn je crackers na een paar dagen bewaren minder krokant? Warm ze dan even kort op in de oven. Na 5-10 minuten bakken op 170 graden zijn de crackers weer knapperig. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme ontbijt recepten

Print

Koolhydraatarm knäckebröd

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 65
  • Porties: 12 crackers 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 100 gr sesamzaad
  • 75 gr lijnzaad
  • 75 gr pijnboompitten
  • 7 gr psyllium vezels
  • 20 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 30 gr geraspte kaas
  • 2 eieren
  • 125 ml water
  • zeezout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Meng vervolgens in een grote kom alle ingrediënten en laat het deeg 5 minuten rusten. Pak vervolgens een bakplaat en bekleed deze met een vel bakpapier. Verspreid het deeg over de bakplaat en vorm m.b.v. een spatel een grote rechthoek.
  2. Bestrooi het deeg met een beetje zeezout en schuif het in de oven. Bak het knäckebröd vervolgens 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Verlaag de oventemperatuur naar 140 graden en haal de bakplaat uit de oven. Snijd het knäckebröd in 12 evengrote crackers en bak dan nog eens 35-40 minuten op 140 graden.
  4. Doe de ovendeur na het bakken open en laat het knäckebröd minimaal 30 minuten in de oven afkoelen. Serveer de crackers met zoet of hartig beleg. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 cracker
  • Calorieën: 148
  • Vetten: 12,1
  • Koolhydraten: 1,2
  • Vezels: 3,0
  • Eiwitten: 7,4

10 Reacties

  1. Annemarie

    dit zijn echt heerlijke crackers , zo mis je het brood van vroeger helemaal niet meer, ze zijn ook supermakkelijk te maken, dank u wel voor het recept

  2. Heerlijke crackers evenals jouw kaasuienbrood. Ga het vaker maken en mijn vrienden ermee verrassen. Grt. Ton.

  3. Ik ben nog maar net begonnen met kha eten en heb als eerste deze crackers gemaakt en ze zijn heerlijk. Recept precies gevolgd en in 1 keer helemaal goed. Wauw, dit motiveert!

  4. Verslavend lekker deze cracker, bedankt voor het recept!

  5. Lekker maar helaas 12 uur later al zacht. Om in de ochtend direct de oven aan te zetten zie ik niet zitten. Ze smaken heerlijk.

    • Quint Kames

      Hi Karin,

      Je kunt ze ook invriezen, en ontdooien. Zo blijven ze ook lekker krokant :).

      Gr,

      Quint

  6. Francisca

    Ik heb ze al een paar keer gemaakt ook soms met zonnenpitten of en pompoenpitten IPV pijnboompitten en soms meer lijnzaad en minder sesam enz: ook een keer zonder de extra geraspte kaas voor wat minder zout dan en maak ook wel kleinere crackertjes ervan dan wel voor hartige hapjes,bij mij blijven ze altijd lang krakende als ze maar goed droog zijn na het bakken!!
    En bewaar ze in een glazen weckpot werkt erg goed of een Tupperware bakje goed afsluitbaar dus niet een voor vleeswaren maar b.v een diepvries doos of kom werkt ook erg goed hoor misschien een tip voor iemand anders ( graag gedaan.) Francisca.

  7. K. Busschers

    Zie dat mijn vorige reactie weg is of niet geplaatst. Ik wil graag weten of je ook gebroken lijnzaad kunt gebruiken.
    Alvast bedankt!

  8. Vandaag heb ik de crackers gemaakt. Ik heb er pompoen- en zonnebloempitten aan toegevoegd. Ze smaakten fantastisch, wat een heerlijk alternatief voor de “ supermarktcracker” …. we willen nooit meer anders.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*