Print

Koolhydraatarm knäckebröd

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 65
  • Porties: 12 crackers 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 100 gr sesamzaad
  • 75 gr lijnzaad
  • 75 gr pijnboompitten
  • 7 gr psyllium vezels
  • 20 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 30 gr geraspte kaas
  • 2 eieren
  • 125 ml water
  • zeezout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Meng vervolgens in een grote kom alle ingrediënten en laat het deeg 5 minuten rusten. Pak vervolgens een bakplaat en bekleed deze met een vel bakpapier. Verspreid het deeg over de bakplaat en vorm m.b.v. een spatel een grote rechthoek.
  2. Bestrooi het deeg met een beetje zeezout en schuif het in de oven. Bak het knäckebröd vervolgens 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Verlaag de oventemperatuur naar 140 graden en haal de bakplaat uit de oven. Snijd het knäckebröd in 12 evengrote crackers en bak dan nog eens 35-40 minuten op 140 graden.
  4. Doe de ovendeur na het bakken open en laat het knäckebröd minimaal 30 minuten in de oven afkoelen. Serveer de crackers met zoet of hartig beleg. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 cracker
  • Calorieën: 148
  • Vetten: 12,1
  • Koolhydraten: 1,2
  • Vezels: 3,0
  • Eiwitten: 7,4
Copy link