Koolhydraatarm knoflookbroodje met kaas en peterselie.

Koolhydraatarm knoflookbroodje

Ben je op zoek naar een lekker bijgerecht of een hartige snack voor bij de borrel? Knoflookbrood is altijd een goed idee! Traditioneel knoflookbrood wordt vaak gemaakt van stokbrood of pizzadeeg. Dit is super lekker, maar helaas niet geschikt om te eten als je een koolhydraatarm dieet volgt. Gelukkig hebben wij nu een koolhydraatarm alternatief! We hebben ons recept voor een koolhydraatarme pizzabodem gebruikt om een lekker broodje te maken. Vervolgens hebben wij dit broodje belegd met knoflookboter en Parmezaanse kaas. Het resultaat: een heerlijk hartig broodje dat knapperig is van buiten en zacht van binnen.

Serveertip:
Dit heerlijke koolhydraatarme knoflookbroodje kun je serveren als voor- of bijgerecht. Zelf vind ik het lekker om het broodje te eten met een koolhydraatarme champignonsoep. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons in de commentsectie weten hoe het heeft gesmaakt.

Print
Koolhydraatarm knoflookbroodje met kaas en peterselie.

Koolhydraatarm knoflookbroodje

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 1 broodje 1x
  • Categorie: Snacks, Voorgerecht

Schaal

Ingrediënten

Broodje:

  • 115 gr geraspte mozzarella
  • 20 gr volvette roomkaas
  • 55 gr amandelmeel
  • 1 middelgroot ei (M)
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Topping:

  • 25 gr Parmezaanse kaas of mozzarella
  • 20 gr roomboter
  • 12 teentjes knoflook, fijngeperst
  • handjevol peterselie
  • optioneel: handjevol geraspte mozzarella

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de geraspte mozzarella en roomkaas in een magnetronbestendige kom en doe de kom met de kaas 30 seconden in de magnetron.
  2. Haal de kom uit de magnetron, roer even met een spatel en doe nogmaals 20 seconden in de magnetron, zodat de kaas goed is gesmolten.
  3. Voeg vervolgens amandelmeel, zout en bakpoeder toe aan de kom en meng dit met een spatel door elkaar. Voeg dan het ei toe en kneed dit met de handen goed door het deeg.
  4. Leg het deeg na het kneden tussen twee vellen bakpapier en rol het deeg met een deegroller tot de gewenste vorm en dikte.
  5. De knoflook topping maak je door in een klein steelpannetje de roomboter te smelten. Snijd ondertussen op een snijplank de peterselie fijn. Meng vervolgens in een kom de gesmolten boter, Parmezaanse kaas, gesneden peterselie en knoflook.
  6. Schep de knoflook topping met een lepel op het deeg en bak het deeg 13-15 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 broodje
  • Calorieën: 523
  • Vetten: 43,6
  • Koolhydraten: 3,4
  • Vezels: 2,3
  • Eiwitten: 27,7

19 Reacties

  1. Hoi Quint,

    Ik wil dolgraag beginnen met KHA eten. Alleen zie ik overal amandelmeel staan en laat ik daar nu net allergisch voor zijn. Kan ik ipv amandelmeel ook iets anders gebruiken waardoor ik die recepten wel gewoon zou kunnen maken ?

    Groetjes Tessa

    • Quint Kames

      Hi Tessa,

      Wat leuk om te horen. Je kunt in veel recepten de amandelmeel vervangen met kokosmeel. De verhouding is dan 25 gr kokosmeel voor 100 gr amandelmeel. Bij dit recept kun je de amandelmeel vervangen met 14 gr kokosmeel. Houd er wel rekening mee dat de smaak / textuur van de recepten niet hetzelfde is als je amandelmeel vervangt met kokosmeel!

      Groetjes,

      Quint

  2. Ben erg blij met jullie! Wat een lekkere recepten!
    Welke roomkaas moet ik kopen? Ik weet niet zo goed wat jullie bedoelen met roomkaas… is dat de smeerbare roomkaas in een bakje? Zoals bv Philadelphia?

  3. Kan ik dit broodje ook ’s middags voor ’s avonds maken? Of is dat niet handig?

    • Quint Kames

      Hi Alma,

      Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik denk dat het wel kan. Ik zou het broodje dan ’s avonds weer opwarmen in de oven!

      Groetjes,

      Quint

  4. Hoi Quint,
    Ik wordt blij van je recepten 😉 al een paar geprobeerd en ze zijn heerlijk, bedankt! Ik merk door minder koolhydraten te eten dat ik veel minder hoofdpijn heb. Voorheen gemiddeld 4 ibuprofennetjes per week ten opzichte van nu nog maar 4 in 3 maanden. Alleen daarom blijf ik al minder koolhydraten eten.
    Weet jij trouwens wat het maximum is wat je aan koolhydraten binnen mag krijgen als je af wilt vallen? Ik ben 1.78 en weeg nu 85 kg (3 mnd. terug 10kg meer) dus daar moet nog wel 10kg vanaf.

    • Quint Kames

      Beste Petra,

      Super leuk om te horen. Dank voor je reactie. Het is goed om te beginnen met ongeveer 75-100 gr per dag. Als je merkt dat je met deze hoeveelheid op hetzelfde gewicht blijft kun je je inname verder verlagen naar 25-40 gr per dag. Verder is het belangrijk om ook op je calorie-inname te letten. Vaak is het niet nodig, omdat je door een lagere koolhydraatinname automatisch minder calorieen binnenkrijgt, maar het kan een van de oorzaken zijn dat je niet verder afvalt. Zorg ervoor dat je maximaal 1700-1900 kcal per dag binnenkrijgt.

      Heelveel succes met het dieet!

      Gr,

      Quint

  5. Rosalien

    Gewoon super! Ik maak t regelmatig 😁

  6. Wij hebben dit gegeten bij een kopje sep en het smaakte prima

  7. Wat een superrecept! Haal het net uit de oven. Heerlijk. Heb het mezelf iets gemakkelijker gemaakt. Heb een teen knoflook uit de knijper door het deeg gedaan. Bestrooid met peterselie, olijfolie en kaas. Geen extra pannetje dus. Ziet er ook prachtig uit.

  8. Wat klinkt dit heerlijk. Ik heb geen magnetron kan ik de kaas ook smelten in een pan of evt in de oven?

  9. Heerlijk broodje, ik maak hem regel matig, maak er vele varianten mee

  10. I Bosselaar

    Hallo Quint, dit broodje wil ik graag maken. Maar ik heb een vraag, heb je een zakje geraspte mozzarella gebruikt of een bol mozzarella geraspt?

    • Quint Kames

      Hi I Bosselaar,

      In dit recept heb ik kant-en-klare geraspte mozzarella uit een zakje gebruikt.

      Gr,

      Quint

  11. Heerlijk broodje! Gemaakt voor bij een kom uiensoep en was een prima combinatie. We hadden nog wat over en dat heb ik een paar minuten in de Airfryer gedaan en nu smaakte hij nog lekkerder 😉

  12. Van alle recepten word ik heel blij, want ze zijn super lekker!!😊

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*