Koolhydraatarm knoflookbroodje met kaas en peterselie.

Koolhydraatarm knoflookbroodje

Ben je op zoek naar een lekker bijgerecht of een hartige snack voor bij de borrel? Knoflookbrood is altijd een goed idee! Traditioneel knoflookbrood wordt vaak gemaakt van stokbrood of pizzadeeg. Dit is super lekker, maar helaas niet geschikt om te eten als je een koolhydraatarm dieet volgt. Gelukkig hebben wij nu een koolhydraatarm alternatief! We hebben ons recept voor een koolhydraatarme pizzabodem gebruikt om een lekker broodje te maken. Vervolgens hebben wij dit broodje belegd met knoflookboter en Parmezaanse kaas. Het resultaat: een heerlijk hartig broodje dat knapperig is van buiten en zacht van binnen.

Serveertip:
Dit heerlijke koolhydraatarme knoflookbroodje kun je serveren als voor- of bijgerecht. Zelf vind ik het lekker om het broodje te eten met een koolhydraatarme champignonsoep. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons in de commentsectie weten hoe het heeft gesmaakt.

Print
Koolhydraatarm knoflookbroodje met kaas en peterselie.

Koolhydraatarm knoflookbroodje

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 1 broodje 1x
  • Categorie: Snacks, Voorgerecht

Schaal

Ingrediënten

Broodje:

  • 115 gr geraspte mozzarella
  • 20 gr volvette roomkaas
  • 55 gr amandelmeel
  • 1 middelgroot ei (M)
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Topping:

  • 25 gr Parmezaanse kaas of mozzarella
  • 20 gr roomboter
  • 12 teentjes knoflook, fijngeperst
  • handjevol peterselie
  • optioneel: handjevol geraspte mozzarella

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de geraspte mozzarella en roomkaas in een magnetronbestendige kom en doe de kom met de kaas 30 seconden in de magnetron.
  2. Haal de kom uit de magnetron, roer even met een spatel en doe nogmaals 20 seconden in de magnetron, zodat de kaas goed is gesmolten.
  3. Voeg vervolgens amandelmeel, zout en bakpoeder toe aan de kom en meng dit met een spatel door elkaar. Voeg dan het ei toe en kneed dit met de handen goed door het deeg.
  4. Leg het deeg na het kneden tussen twee vellen bakpapier en rol het deeg met een deegroller tot de gewenste vorm en dikte.
  5. De knoflook topping maak je door in een klein steelpannetje de roomboter te smelten. Snijd ondertussen op een snijplank de peterselie fijn. Meng vervolgens in een kom de gesmolten boter, Parmezaanse kaas, gesneden peterselie en knoflook.
  6. Schep de knoflook topping met een lepel op het deeg en bak het deeg 13-15 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 broodje
  • Calorieën: 523
  • Vetten: 43,6
  • Koolhydraten: 3,4
  • Vezels: 2,3
  • Eiwitten: 27,7

67 Reacties

  1. De geraspte mozzarella van AH is niet gemaakt van buffelmelk maar werkt wel goed in dit recept.

    Reageer
  2. Heerlijk maar wel heel vet. Daarom 4 sterren ipv 5. Naast koolhydraatarm eten probeer ik het ook zoveel mogelijk onverzadigde vetten te eten. Dus kaas staat maar mondjesmaat op het menu. Daarom heel vet eten niet (meer) gewend. Maar voor de afwisseling waren een paar stukjes van dit broodje wel echt een cadeautje!

    Reageer
  3. Oh my God…😱
    Zoooooooo LEKKER dit!
    Dank je wel weer Quint.❤️

    PS. Wanneer komt je kookboek uit?
    Ik ben de 1e die hem koopt.😉

    Reageer
    • Hi Barbara,

      Super leuk om te horen, dat je het lekker vond! Haha, we zijn bijna klaar met het boek. De voorverkoop start de komende week(en), dus houd de site goed in de gaten!

      Reageer
      • Oh joh, wat super!
        Ik wist niet dat je echt bezig was met een boek!😂
        Ik ga hem zeker bestellen, veel succes!🍀

        Reageer
  4. Vandaag uitgeprobeerd en zo lekker dat ik meteen een 2de in de oven geschoven heb. Vanavond toch een “broodje” bij de goulashsoep.

    Reageer
  5. Mega lekker

    Reageer
  6. Super lekker, ook mijn man vond het lekker. Gaan we zeker nog een keer maken.

    Reageer
  7. Erg lekker! Het is dat het veel kcal bevat anders kon ik er wel van blijven eten! 🍽

    Reageer
  8. heerlijk van smaak, het broodje blijft wel wat zacht door de mozzarella denk ik? Maar zeker voor herhaling vatbaar, ik heb er zelf nog wat oregano kruiden op gedaan. Maar je kunt lekker variëren met dit recept. Dit ga ik vaker maken!

    Reageer
  9. Wat ontzettend lekker broodje😋 Zowel voor bij de borrel als voor bij een kop soep. En ook nog eens makkelijk te maken. Dit is echt een blijvertje🥰 PS en de keuken ruikt ook nog eens zo heerlijk als deze in de oven staat😍

    Reageer
  10. Het is echt super lekker, had wel door het deeg al 2 uitgeperste knoflookteentjes gedaan
    Mmmmmmmmm dit is een blijvertje

    Reageer
  11. Heerlijk broodje, ik ga ze vaker maken👌🏼

    Reageer
  12. Ik heb dit brood gebakken en het was heeeerlijk!! Mijn dochtertje had een speelkameraadje mee dus het brood was zó op. Zeker voor herhaling vatbaar

    Reageer
  13. Geprobeerd te maken alleen mijn deeg was heel nat waardoor het niet lukte.

    Reageer
  14. Op!
    En het was….. fantastisch!
    Heerlijk gegeten bij bloemkoolsoep.

    Reageer
  15. Ik wilde even oefenen voor Oud&Nieuw en mocht van mezelf een klein stukje, dat is mislukt :-). Echt super lekker, niet normaal!

    Reageer
  16. Ook heerlijk als pizzabodem of als zoetig baksel!

    Reageer
  17. Heerlijk recept maar hier in Spanje kan ik niet aan geraspte mozzarella komen.Oplossing:mozzarella uit de verpakking nemen en inbakje of zakje een kwartiertje of iets langer in de vriezer en dan raspen.

    Reageer
    • Sinds wanneer kan je in Spanje niet aan geraspte mozzarella komen? Hier in Hospitalet de Llobregat in elke supermarkt…

      Reageer
  18. Wat een heerlijk broodje, ik ben fan 🤩!

    Reageer
  19. Ik geef 5 sterren, maar dat mogen er van mij wel 10 zijn
    Wat ongelofelijk lekker is dit broodje

    Reageer
  20. Vandaag dit heerlijke brood gemaakt samen met een pan groentensoep, echt super lekker was het!

    Reageer
  21. Eindelijk een broodje wat ik lekker vind!! Ik ga er vandaag een proberen te maken met pesto en zongedroogde tomaatjes.

    Reageer
  22. Hij is heerlijk! Echt een top recept, dankjewel!

    Reageer
  23. Wat een heerlijke recepten.
    Mijn vraag is… Is dit brood ook te maken in een airfryer?

    Reageer
    • Hi Ria,

      In theorie zou het moeten kunnen. Ik heb het zelf alleen nog niet geprobeerd. Kun je ons laten weten of het is gelukt :)?

      Gr,

      Quint

      Reageer
  24. Super lekker broodje en een prima alternatief voor het bekende stokbroodje met kruidenboter.

    Reageer
  25. Schandalig lekker!!

    Reageer
  26. Echt heel erg lekker! Bedankt voor het recept. Heb het nu al een paar keer gemaakt. Ook makkelijk in te vriezen en mee te nemen naar het werk.

    Reageer
  27. Heerlijk recept ! Super lekker . Bedankt voor de lekkere recepten 😋😋

    Reageer
  28. OMG dit was echt hemels!!! 😱 Ga ik zeker nog maken. Bedankt voor je topreceptjes!

    Reageer
  29. Ik had ook kruidenroomkaas gekocht, kwam er later pas achter dat het gewone roomkaas moest zijn. Ipv de olie er over heen heb ik er kruidenboter over heen laten smelten, ook heerlijk!!

    Reageer
  30. kan ik de roomkaas vervangen door kruidenroomkaas? Lijkt me heerlijk.

    Reageer
    • Hi Carola,

      Wat een goed idee! Dat kan volgens mij prima. Laat ons weten hoe het het heeft gesmaakt :).

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  31. Gemakkelijk, snel en heerlijk. Dit maak ik vaker en ga variëren. Ik had de roomboter vervangen door goede olijfolie.

    Reageer
  32. Vandaag voor het eerst gemaakt, het is echt heerlijk. Ik ga het zeker vaker maken. Lijkt mij ook leuk om met groente of iets erin uit te proberen.

    Reageer
  33. Heeeeeeerlijk bij een kop soep. Ik heb er kleine rondjes van gemaakt in een oopsievorm. Ze waren al op voor ik er een foto van kon maken.

    Reageer
  34. Van alle recepten word ik heel blij, want ze zijn super lekker!!😊

    Reageer
  35. Heerlijk broodje! Gemaakt voor bij een kom uiensoep en was een prima combinatie. We hadden nog wat over en dat heb ik een paar minuten in de Airfryer gedaan en nu smaakte hij nog lekkerder 😉

    Reageer
    • Hoi, ik ben nog erg nieuw in de koolhydraatarmewereld. Nu heb ik een bol mozarella gekocht. Kan het hier ook mee?
      Alvast bedankt!

      Reageer
      • Hi Chantal,

        Wat leuk dat je bent begonnen met koolhydraatarm dieet. Een bol mozzarella bevat te veel vocht, je kunt het broodje beter maken met kant-en-klare geraspte mozzarella. Veel succes!

        Groetjes,

        Quint

        Reageer
  36. Hallo Quint, dit broodje wil ik graag maken. Maar ik heb een vraag, heb je een zakje geraspte mozzarella gebruikt of een bol mozzarella geraspt?

    Reageer
    • Hi I Bosselaar,

      In dit recept heb ik kant-en-klare geraspte mozzarella uit een zakje gebruikt.

      Gr,

      Quint

      Reageer
  37. Heerlijk broodje, ik maak hem regel matig, maak er vele varianten mee

    Reageer
  38. Wat klinkt dit heerlijk. Ik heb geen magnetron kan ik de kaas ook smelten in een pan of evt in de oven?

    Reageer
    • Hi Gonny,

      Je kunt de kaas ook in een steelpannetje boven een laag vuur smelten.

      Gr,

      Quint

      Reageer
      • Heb amandelmeel vervangen door sojameel, heerlijk broodje. Hebben het samen gegeten met de tomatensoep van de site👍👍

        Reageer
        • Watgertrudmaaktdatsmaakt

          Zo net gemaakt en al een reepje op, smaakt naar meer 😉
          Zet het zo op mijn Facebook en Instagram pagina Watgertrudmaaktdatsmaakt !

          Reageer
  39. Wat een superrecept! Haal het net uit de oven. Heerlijk. Heb het mezelf iets gemakkelijker gemaakt. Heb een teen knoflook uit de knijper door het deeg gedaan. Bestrooid met peterselie, olijfolie en kaas. Geen extra pannetje dus. Ziet er ook prachtig uit.

    Reageer
  40. Wij hebben dit gegeten bij een kopje sep en het smaakte prima

    Reageer
  41. Gewoon super! Ik maak t regelmatig 😁

    Reageer
  42. Hoi Quint,
    Ik wordt blij van je recepten 😉 al een paar geprobeerd en ze zijn heerlijk, bedankt! Ik merk door minder koolhydraten te eten dat ik veel minder hoofdpijn heb. Voorheen gemiddeld 4 ibuprofennetjes per week ten opzichte van nu nog maar 4 in 3 maanden. Alleen daarom blijf ik al minder koolhydraten eten.
    Weet jij trouwens wat het maximum is wat je aan koolhydraten binnen mag krijgen als je af wilt vallen? Ik ben 1.78 en weeg nu 85 kg (3 mnd. terug 10kg meer) dus daar moet nog wel 10kg vanaf.

    Reageer
    • Beste Petra,

      Super leuk om te horen. Dank voor je reactie. Het is goed om te beginnen met ongeveer 75-100 gr per dag. Als je merkt dat je met deze hoeveelheid op hetzelfde gewicht blijft kun je je inname verder verlagen naar 25-40 gr per dag. Verder is het belangrijk om ook op je calorie-inname te letten. Vaak is het niet nodig, omdat je door een lagere koolhydraatinname automatisch minder calorieen binnenkrijgt, maar het kan een van de oorzaken zijn dat je niet verder afvalt. Zorg ervoor dat je maximaal 1700-1900 kcal per dag binnenkrijgt.

      Heelveel succes met het dieet!

      Gr,

      Quint

      Reageer
      • Net gemaakt, echt heerlijk!! Koolhydraatarm ‘dieet’ of niet, deze houden we er zeker in!

        Reageer
    • Zou je van het basisrecept ook een stokbrood kunnen maken? De familie wil gourmetten met de kerst maar daar hoort echt stokbrood bij met kruidenboter. Ben benieuwd.

      Reageer
  43. Kan ik dit broodje ook ’s middags voor ’s avonds maken? Of is dat niet handig?

    Reageer
    • Hi Alma,

      Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik denk dat het wel kan. Ik zou het broodje dan ’s avonds weer opwarmen in de oven!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
    • Carla Vd Kraan

      Vandaag uitgeprobeerd voor de kerstdagen. Ik moet zeggen hij is lekker 😋

      Reageer
    • Ik heb dit broodje ’s middags gemaakt en ’s avonds bij de (broccoli)soep gegeten. Niet opnieuw warm gemaakt, echt lekker😋

      Reageer
  44. Ben erg blij met jullie! Wat een lekkere recepten!
    Welke roomkaas moet ik kopen? Ik weet niet zo goed wat jullie bedoelen met roomkaas… is dat de smeerbare roomkaas in een bakje? Zoals bv Philadelphia?

    Reageer
  45. Hoi Quint,

    Ik wil dolgraag beginnen met KHA eten. Alleen zie ik overal amandelmeel staan en laat ik daar nu net allergisch voor zijn. Kan ik ipv amandelmeel ook iets anders gebruiken waardoor ik die recepten wel gewoon zou kunnen maken ?

    Groetjes Tessa

    Reageer
    • Hi Tessa,

      Wat leuk om te horen. Je kunt in veel recepten de amandelmeel vervangen met kokosmeel. De verhouding is dan 25 gr kokosmeel voor 100 gr amandelmeel. Bij dit recept kun je de amandelmeel vervangen met 14 gr kokosmeel. Houd er wel rekening mee dat de smaak / textuur van de recepten niet hetzelfde is als je amandelmeel vervangt met kokosmeel!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*