Koolhydraatarm naanbrood.

Koolhydraatarm naanbrood

Een Indiase curry maaltijd is niet compleet zonder naanbrood. Het is heerlijk om in je curry te dippen en in India gebruiken ze het zelfs als vervanging van een lepel. Het is makkelijk om curry koolhydraatarm te maken, maar naanbrood is toch echt iets moeilijker. We zijn de uitdaging aan gegaan en het is ons gelukt om een waardige vervanger te maken. Dit koolhydraatarme naanbrood maken we van kokosmeel, psylliumvezels en specerijen. Een lekker luchtig broodje dat je op vele manieren kunt inzetten!

Hoe maak je koolhydraatarm naanbrood?

In het traditionele recept wordt naanbrood gemaakt van tarwebloem. We vervangen dit door koolhydraatarm kokosmeel. Door het gebruik van kokosmeel is dit recept ook geschikt voor mensen met een notenallergie en bovendien past het goed bij de Indiase keuken. De psylliumvezels en xanthaangom geven het naanbrood de structuur en luchtigheid van brood.

Aan dit recept kun je net als bij het traditionele naanbrood kruiden toevoegen. In naanbrood wordt vaak knoflook en koriander gebruikt. Je kunt hier zelf mee variëren. Gebruik je het naanbrood als pizza, voeg er dan wat oregano aan toe. Gebruik je het bij een curry recept, voeg er dan wat gemalen koriander aan toe. Je kunt ook verse kruiden gebruiken. Tijdens het bakken gaan de broodjes een beetje opblazen. De broodjes zijn dan gaar en klaar om te eten.

Tips

Met dit recept maak je 6 broodjes. Misschien heb je er maar 1 of 2 nodig voor je curry, de overgebleven broodjes kun je prima invriezen voor een later moment! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze curry recepten, zodat je een volledige maaltijd kunt samenstellen.

Print
Koolhydraatarm naanbrood.

Koolhydraatarm naanbrood

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 6 mini naans 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 65 gr kokosmeel
  • 25 gr psylliumvezels, grof
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl xanthaangom
  • 1 tl zout
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl gedroogde koriander (optioneel)
  • 2 el olijfolie
  • 245 ml kokend water
  • olijfolie om in te bakken
  • verse koriander (optioneel)
  • verse roomboter (optioneel)
  • teentjes knoflook (optioneel)

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng de droge ingrediënten met elkaar. Maak een kuiltje in het meel en doe daar de olijfolie in. Meng vervolgens de olijfolie door het meel.
  2. Kook het water en voeg dit toe aan het meel. Meng goed en laat 5 minuten rusten.
  3. Vorm 6 even grote balletjes van het deeg en vorm ze met je handen of tussen twee bakpapieren, met een deegroller, tot naanbrood.
  4. Verwarm een pan op middelhoog vuur samen met wat olijfolie. Bak de broodjes rondom goudbruin. Strooi tijdens het omdraaien nog wat extra olie en kruiden over de broodjes. Als ze een beetje gaan opblazen zijn ze goed.
  5. Haal de broodjes uit de pan en serveer met curry of een dip naar keuze. Je kunt eventueel knoflookboter maken door roomboter te smelten in een pannetje met geperste knoflook. Dit kun je over de gebakken naan smeren.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 mini naanbroodje
  • Calorieën: 86
  • Vetten: 5,8
  • Koolhydraten: 2,4
  • Vezels: 7,7
  • Eiwitten: 2,2
Koolhydraatarm naanbrood.

2 Reacties

  1. De broodjes zijn geworden zoals op de foto
    Alleen heb ik veel meer kruiden ingedaan Vond het deeg wat smakeloos Verse koriander, verse knoflook, gemalen gerookte knoflook, extra zout en peper
    Voor de zekerheid de broodjes nog 10 minuten op laag vuur laten staan, af en toe omkeren
    Heerlijk broodje! En voor de afwisseling weer eens wat anders

    Reageer
  2. Door de psyllium vind ik het ‘glibberig’ smaken en daar hou ik niet van. Het is bij mij geen echt ‘droog’ broodje geworden, eerder een soort pannekoek.
    Ieder zijn smaak, maar dus niet die van mij.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*