Ingrediënten
Schaal
- 65 gr kokosmeel
- 25 gr psylliumvezels, grof
- 1 tl bakpoeder
- 1/4 tl xanthaangom
- 1 tl zout
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1/4 tl gedroogde koriander (optioneel)
- 2 el olijfolie
- 245 ml kokend water
- olijfolie om in te bakken
- verse koriander (optioneel)
- verse roomboter (optioneel)
- teentjes knoflook (optioneel)
Bereidingswijze
- Meng de droge ingrediënten met elkaar. Maak een kuiltje in het meel en doe daar de olijfolie in. Meng vervolgens de olijfolie door het meel.
- Kook het water en voeg dit toe aan het meel. Meng goed en laat 5 minuten rusten.
- Vorm 6 even grote balletjes van het deeg en vorm ze met je handen of tussen twee bakpapieren, met een deegroller, tot naanbrood.
- Verwarm een pan op middelhoog vuur samen met wat olijfolie. Bak de broodjes rondom goudbruin. Strooi tijdens het omdraaien nog wat extra olie en kruiden over de broodjes. Als ze een beetje gaan opblazen zijn ze goed.
- Haal de broodjes uit de pan en serveer met curry of een dip naar keuze. Je kunt eventueel knoflookboter maken door roomboter te smelten in een pannetje met geperste knoflook. Dit kun je over de gebakken naan smeren.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 mini naanbroodje
- Calorieën: 86
- Vetten: 5,8
- Koolhydraten: 2,4
- Vezels: 7,7
- Eiwitten: 2,2