Koolhydraatarm brood met verschillende noten en zaden.

Koolhydraatarm notenbrood

Vandaag deel ik met jullie een lekker recept voor koolhydraatarm notenbrood. Dit traditionele Deense notenbrood maak je met noten, zaden, olie en eieren. Het brood heeft een lekker hartig smaakje en een krokante korst. Doordat er geen meel aan te pas komt is het brood erg laag in koolhydraten. Een sneetje bevat slechts 1,6 gr koolhydraten en maar liefst 2,9 gr vezels. De vezels en onverzadigde vetten zorgen voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder geneigd bent om gedurende de dag te snoepen. Een sneetje koolhydraatarm notenbrood is lekker om te eten met een plakje kaas of ander hartig beleg. Wij raden aan om per eetmoment maximaal 2 sneetjes van het caloriedichte notenbrood te eten.

Tips:
Met dit recept bak je een notenbrood van ca. 700 gram. Het brood kun je na het bakken ongeveer 3 dagen in een luchtdicht vershoudbakje bewaren of in plakjes snijden en invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme brood recepten.

Print
Koolhydraatarm brood met verschillende noten en zaden.

Koolhydraatarm notenbrood

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 70
  • Porties: 20 sneetjes 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt
  • Keuken: Deens

Schaal

Ingrediënten


Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden. Meng in een grote kom de noten, zaden, zout en het amandelmeel. Voeg dan de eieren en de olijfolie toe en meng de inhoud van de kom met een garde goed door elkaar.
  2. Bekleed een broodvorm met bakpapier en schenk het beslag in de vorm. Verdeel het beslag gelijkmatig met een lepel over de vorm en schuif de vorm met het beslag in de oven.
  3. Bak het notenbrood 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het brood na het bakken goed afkoelen. Snijd het brood na het afkoelen in 20 sneetjes van 35 gram.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 sneetje (35 gr)
  • Calorieën: 183
  • Vetten: 16,1
  • Koolhydraten: 1,6
  • Vezels: 2,9
  • Eiwitten: 6,7
Dit Deense notenbrood is gezond, vullend en super makkelijk om te maken! Een lekker koolhydraatarm alternatief voor witbrood of bruinbrood.  #koolhydraatarm #noten #brood #gezond

54 Reacties

  1. Het lijkt me heerlijk.ik ga het maken.Vriendelijk bedankt.

    • Wat een heerlijk brood is dat. Ik zelf eet eigenlijk geen brood maar dit vind zelf ik lekker. Ik ben een echte fan geworden van Lowcarbchef. Zins ik veel van deze recepten uitprobeer gaat het met mij ook echt goed en voel me fit.

    • Super gelukt heerlijk.

  2. Welke maat bakblik heeft u gebruikt.
    Ga hem zeker maken

    • Hi Margreet,

      Ik heb zelf een cakevorm van ca. 28 cm gebruikt. Met deze vorm krijg je een lang en laag brood. Als je een kleinere vorm gebruikt krijg je een korter en hoger brood. Veel succes met het bakken!

      Groetjes,

      Quint

  3. Wat een heerlijk brood! Ik heb het gemaakt met kokosolie. Inderdaad heerlijk met kaas, en goed vullend!
    En heel makkelijk om te maken.

  4. Vraagje
    Het recept lijkt mij heerlijk.. Ik ben op zoek naar een recept die ook in de broodbak machine gemaakt kan worden. Kan deze ook in de broodbak machine gemaakt worden?

  5. Heel lekker en voedzaam en inderdaad het hongergevoel blijft langer weg.

  6. Lekker èn makkelijk.
    Ik heb de helft vh lijnzaad gemalen.
    Wij eten het als ipv een koekje.

    • Heerlijk 😁😁
      alleen de volgende keer ga ik rozijnen erdoorheen doen miste een zoetigheid ertussen.

  7. Ik dacht eerst dat ik een fout gemaakt had, er stond: schenk het beslag in de vorm en ik had een dikke massa. Maar na het bakken bleek het een heerlijk ‘brood’ te zijn. Idd lekker met een plakje kaas!

  8. Het lijkt me een heerlijk brood. Ga er morgen mee aan de slag. Ik zou graag willen weten hoeveel gram zout er gemiddeld in een plakje van 35 gram zit. Is 2 theelepels niet erg veel voor de hele cake?

    • Beste Anneke,

      Ik heb zelf kleine theelepels en heb daarom 2 theelepels gebruikt. Het is beter om 1 tl aan te houden (circa. 5 gram). Ik heb het recept nu ook aangepast. Een sneetje van 35 gram bevat dan 0,29 gr zout.

      Groetjes,

      Quint

  9. Heb het gemaakt. Heerlijk met plakje kaas
    Ook als koekje smakelijk.

  10. Heerlijk broodje, lekker met roomboter en kaas. Lekker voor het ontbijt.

  11. Heerlijk! knapperig en pure notensmaak. Lekker met een dikke laag roomboter erop, helemaal als ie nog warm is.

  12. Super recept, enige aanpassing die ik gedaan heb is maar 2g zout gebruiken en een eetlepel honing toegevoegd. Super lekker met suikervrije chocopasta!!

  13. Dit komt heel dichtbij een plakje roggebrood, wat fijn dat er iets een beetje op brood lijkt wat ik kan eten met max 20gr kh p.d.
    Zalig!

  14. Jaaaaaa ……. Dit is een lekker broodje zeg!!!!! Ik had geen amandelen in huis en daarvoor heb ik rauwe cashewnoten gebruikt. En geen zout, dat vind ik niet zo lekker.
    Soms mis ik een boterham met een plak kaas en ik kan je zeggen dat ik dit dus veel liever heb dan het gewone brood. Wat een traktatie! De plakjes gaan de vriezer in zodat ik er af en toe eentje kan nemen. Dank voor het lekkere recept!

  15. We hebben er van geNOTEN!
    Heerlijk met kaas of gewoon zonder als ontbijt, lunch of tussendoortje!

  16. Het staat in de oven ben erg benieuwd hoe het eruit kom.

  17. Echt superlekker!!!
    Met kaas maar ook met zoet beleg.
    Bedankt voor dit heerlijke recept.

  18. Wat een super lekker brood is dit. Ik heb het nu al 2 X gemaakt en ga het zeker vaker maken.
    Heerlijk met alleen wat roomboter erop

  19. Heel lekker ,mijn man was er gek op ..allen vond ik zelfs het te veel naar ei smaken, zou ik een ei minder in kunnen doen ?

  20. Lekker broodje. Alles kan er op van hartig tot zoet. Heb gesneden plakjes apart verpakt in de vriezer gedaan zo heb ik steeds wat lekkers. Dank je wel voor het lekker recept.

  21. Topbrood! ERG lekker. En makkelijk en snel gemaakt. Ik heb ook een langere bakvorm en gebruik van alles een dubbele hoeveelheid. Behalve t zout, de eieren en de olie. Anders wordt t heel veel olie. Ik snijd het brood en vries het in. Dat gaat prima en het blijft lekker.

  22. Esther Scheepstra

    Heerlijk, heb hem net gebakken met kokosolie

  23. Heerlijk brood! Eenvoudig recept. Ik maak het elke twee weken 🙂

  24. Heb het gemaakt, makkelijk te maken, lekkere smaak. Past in mijn dieet en vult de maag. Alleen het enige was dat zodra ik een snee brood afsnij het direct verbrokkeld. Besmeren was dus niet mogelijk. Heb het met een vorkje opgegeten. Ik heb mij aan het recept gehouden, wat ging er mis? Iemand tips?
    Gr Saskia

    • Hi Saskia,

      Heb je geblancheerd amandelmeel gebruikt? Andere soorten amandelmeel bevatten vaak vliesjes die meer vocht opnemen. Je kunt de volgende keer een extra ei of een beetje water toevoegen, dan weet je zeker dat het niet verbrokkeld de volgende keer. Veel succes!

      Groetjes,

      Quint

  25. Hallo Quint
    Heb de FatSecret app gedownload en voer daar de recepten in om mijn koolhydraten goed in de gaten te houden. Maar als ik alles precies invoer kloppen de eiwitten en vetten aardig maar de koolhydraten komen veel hoger uit . dit is bij meer recepten. Heb je hier een verklaring voor of doe ik iets verkeerd? Weet zo niet goed wat ik aan moet houden.

    • Hi Marjo,

      Bedankt voor je berichtje. De voedingswaarden database van Fatsecret wordt gevuld door mensen die de app gebruiken. De voedingswaarden kloppen dus niet altijd. Daarnaast verschillen de voedingswaarden van een product per merk. Zo bevat de amandelmeel van het AH huismerk 14 gr khd per 100 gr en die van het merk Leev 8,8 gr khd per 100 gr. Wij berekenen de voedingswaarden van een recept altijd m.b.v. de producten die wij daadwerkelijk hebben gebruikt. Dit kan verklaren waarom je met fatsecret hoger of lager uitkomt. Mijn advies is om het altijd zelf nog eens te berekenen met de producten die je hebt gebruikt. De voedingswaarden hier geven een goede indicatie en het zal nooit meer dan 10% verschillen.

      Groetjes,

      Quint

  26. Heerlijk brood, perfect bij een kaasplankje of bij de borrel.

  27. Ik heb het brood gebakken en het was heerlijk! Lekker met kaas en t vult goed. Wel heb ik een vraagje….het brood was wel heel erg laag wat zou ik toe kunnen voegen zodat het brood wat hoger wordt?

    • Hi Wilma,

      Bedankt voor je berichtje. Je kunt het notenbrood eventueel in een kleinere vorm bakken.

      Groetjes,

      Quint

  28. Heerlijk brood, ik heb het voor de tweede keer gemaakt. Ik gebruik gebroken lijnzaad en heb daarom 6 eetlepels water toegevoegd. Is precies goed zo.

  29. Julie Vandewinckele

    HEEEEEEERLIJK !!!

  30. De smaak is heerlijk, maar dit brood is zwaar en het is niet gerezen. Daarom deze modificatie: los 10 g verse gist in een glas warm water met 1 theelepel suiker. Voeg 150 g pure gluten toe aan het beslag. Als het gist goed begint te werken, giet het in het beslag, kneden tot een homogeen deeg. Ik doe er ook nog een goede vuist gedroogde veenbessen bij. Laat rijzen in de vorm tot het deeg zijn volume verdubbelt en dan de oven in.

  31. Super lekker!!!
    Hij komt hier alleen niet op omdat ik 2 plakjes per dag wil eten aangezien er best wat cal. inzitten.
    Kan ik het overige in vriezen?

  32. Ik had niet alle ingrediënten in huis, heb het gemaakt met amandel meel, walnoten, zonnebloempitten, een eetlepel chiazaadjes en voor de rest het recept gevolgd. (oh ik was ook je olie vergeten…) deze variant was ook echt heel lekker 🙂 heel vullend en het heeft eigenlijk niet eens beleg nodig. Kan niet geloven dat zoiets lekkers past in mijn “dieet”.

  33. oh dit lijkt mij heerlijk ik koop altijd Koolhydraat brood maar nu ga ik het zelf bakken .

  34. Hallo,

    Gebruik je hierbij gewoon amandelmeel van bv Molensteen of zelfrijzend amandelmeel van bv Koopmans

    • Hi Wilma,

      In al onze recepten met amandelmeel gebruiken wij amandelmeel van geblancheerde amandelen zonder toevoegingen, zoals bakpoeder.

      Groetjes,

      Quint

  35. Gerda Nijboer

    Vandaag heb ik het notenbrood gebakken.
    Kon het in 22 plakjes snijden.
    Het brood is een beetje flauw van smaak.
    Het bleek dat ik het zout was vergeten.
    Dat komt de volgende keer dus wel goed.

  36. Super lekker! En heel makkelijk te maken.
    Omdat ik het invries knip ik het bakpapier daarna in stukken, dat doe ik elke keer tussen 2 plakjes, dan is het heel gemakkelijk van elkaar te halen.

  37. Heel erg lekker! En wat staan er nog veel meer koolhydraatarme recepten op de site. Hartelijk dank daarvoor. Op naar de volgende lekkernij maar eerst nog een keer dit overheerlijke notenbrood maken, mmmmm.

  38. Heerliujk. Ik heb iets dikkere plakken gesneden en die in 3en, heerlijke reepjes in voorraad in de DV.

  39. Heerlijk brood,heb het warm gegeten toen het uit de Airfryer kwam.Voor het eerst gebakken en was benieuwd naar het resultaat. Ik ben ook benieuwd naar de volgende dag.Ga het zeker vaker bakken.Was alleen het zout vergeten.Volgende keer zal ik minder noten gebruiken omdat ik anders teveel calorieen gebruik.

  40. Omdat dit brood al enige tijd in de diepvries lag en ik ruimte nodig had, heb ik het brood laten ontdooien en in heel dunne plakjes gesneden (20 gram per sneetje). Deze sneetjes heb ik in de oven (airfryer) getoast (gedroogd), nu zijn ze luchtdicht verpakt lang houdbaar en heerlijk knapperig.

  41. Heb vandaag het notenbrood gebakken, ziet er fantastisch uit en smaakt nog beter. Ik hen de amandelen grof hehakt en de walnoten op stukjes gebroken. Ik heb de helft vd zonnebloempitten, pompoenpitten en lijnzaad gemalen en ik heb 3 gr xanthaangom toegevoegd zodat bij het snijden mijn plakken niet uit elkaar vielen, zo had ik perfecte boterhammetjes. Ik heb een cakeblik van 21 cm gebruikt en ik had 21 sneetjes er uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*