Koolhydraatarm brood met verschillende noten en zaden.

Koolhydraatarm notenbrood

Vandaag deel ik met jullie een lekker recept voor koolhydraatarm notenbrood. Dit traditionele Deense notenbrood maak je met noten, zaden, olie en eieren. Het brood heeft een lekker hartig smaakje en een krokante korst. Doordat er geen meel aan te pas komt is het brood erg laag in koolhydraten. Een sneetje bevat slechts 1,6 gr koolhydraten en maar liefst 2,9 gr vezels. De vezels en onverzadigde vetten zorgen voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder geneigd bent om gedurende de dag te snoepen. Een sneetje koolhydraatarm notenbrood is lekker om te eten met een plakje kaas of ander hartig beleg. Wij raden aan om per eetmoment maximaal 2 sneetjes van het caloriedichte notenbrood te eten.

Tips:
Met dit recept bak je een notenbrood van ca. 700 gram. Het brood kun je na het bakken ongeveer 3 dagen in een luchtdicht vershoudbakje bewaren of in plakjes snijden en invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme brood recepten.

Print
Koolhydraatarm brood met verschillende noten en zaden.

Koolhydraatarm notenbrood

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 70
  • Porties: 20 sneetjes 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt
  • Keuken: Deens

Schaal

Ingrediënten

  • 100 gr walnoten
  • 100 gr zonnebloempitten
  • 100 gr lijnzaad
  • 50 gr sesamzaad
  • 50 gr pompoenpitten
  • 50 gr amandelen
  • 50 gr amandelmeel
  • 4 eieren
  • 50 ml olijfolie of kokosolie
  • 1 tl zout (5 gram)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden. Meng in een grote kom de noten, zaden, zout en het amandelmeel. Voeg dan de eieren en de olijfolie toe en meng de inhoud van de kom met een garde goed door elkaar.
  2. Bekleed een broodvorm met bakpapier en schenk het beslag in de vorm. Verdeel het beslag gelijkmatig met een lepel over de vorm en schuif de vorm met het beslag in de oven.
  3. Bak het notenbrood 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het brood na het bakken goed afkoelen. Snijd het brood na het afkoelen in 20 sneetjes van 35 gram.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 sneetje (35 gr)
  • Calorieën: 183
  • Vetten: 16,1
  • Koolhydraten: 1,6
  • Vezels: 2,9
  • Eiwitten: 6,7

18 Reacties

  1. Philomena

    Het lijkt me heerlijk.ik ga het maken.Vriendelijk bedankt.

  2. Margreet

    Welke maat bakblik heeft u gebruikt.
    Ga hem zeker maken

    • Quint Kames

      Hi Margreet,

      Ik heb zelf een cakevorm van ca. 28 cm gebruikt. Met deze vorm krijg je een lang en laag brood. Als je een kleinere vorm gebruikt krijg je een korter en hoger brood. Veel succes met het bakken!

      Groetjes,

      Quint

  3. Marcella

    Wat een heerlijk brood! Ik heb het gemaakt met kokosolie. Inderdaad heerlijk met kaas, en goed vullend!
    En heel makkelijk om te maken.

  4. Vraagje
    Het recept lijkt mij heerlijk.. Ik ben op zoek naar een recept die ook in de broodbak machine gemaakt kan worden. Kan deze ook in de broodbak machine gemaakt worden?

  5. Heel lekker en voedzaam en inderdaad het hongergevoel blijft langer weg.

  6. Lekker èn makkelijk.
    Ik heb de helft vh lijnzaad gemalen.
    Wij eten het als ipv een koekje.

  7. Ik dacht eerst dat ik een fout gemaakt had, er stond: schenk het beslag in de vorm en ik had een dikke massa. Maar na het bakken bleek het een heerlijk ‘brood’ te zijn. Idd lekker met een plakje kaas!

  8. Het lijkt me een heerlijk brood. Ga er morgen mee aan de slag. Ik zou graag willen weten hoeveel gram zout er gemiddeld in een plakje van 35 gram zit. Is 2 theelepels niet erg veel voor de hele cake?

    • Quint Kames

      Beste Anneke,

      Ik heb zelf kleine theelepels en heb daarom 2 theelepels gebruikt. Het is beter om 1 tl aan te houden (circa. 5 gram). Ik heb het recept nu ook aangepast. Een sneetje van 35 gram bevat dan 0,29 gr zout.

      Groetjes,

      Quint

  9. Heb het gemaakt. Heerlijk met plakje kaas
    Ook als koekje smakelijk.

  10. Heerlijk broodje, lekker met roomboter en kaas. Lekker voor het ontbijt.

  11. Heerlijk! knapperig en pure notensmaak. Lekker met een dikke laag roomboter erop, helemaal als ie nog warm is.

  12. Super recept, enige aanpassing die ik gedaan heb is maar 2g zout gebruiken en een eetlepel honing toegevoegd. Super lekker met suikervrije chocopasta!!

  13. Dit komt heel dichtbij een plakje roggebrood, wat fijn dat er iets een beetje op brood lijkt wat ik kan eten met max 20gr kh p.d.
    Zalig!

  14. Jaaaaaa ……. Dit is een lekker broodje zeg!!!!! Ik had geen amandelen in huis en daarvoor heb ik rauwe cashewnoten gebruikt. En geen zout, dat vind ik niet zo lekker.
    Soms mis ik een boterham met een plak kaas en ik kan je zeggen dat ik dit dus veel liever heb dan het gewone brood. Wat een traktatie! De plakjes gaan de vriezer in zodat ik er af en toe eentje kan nemen. Dank voor het lekkere recept!

  15. We hebben er van geNOTEN!
    Heerlijk met kaas of gewoon zonder als ontbijt, lunch of tussendoortje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*