Koolhydraatarm brood met verschillende noten en zaden.

Koolhydraatarm notenbrood

Vandaag deel ik met jullie een lekker recept voor koolhydraatarm notenbrood. Dit traditionele Deense notenbrood maak je met noten, zaden, olie en eieren. Het brood heeft een lekker hartig smaakje en een krokante korst. Doordat er geen meel aan te pas komt is het brood erg laag in koolhydraten. Een sneetje bevat slechts 1,6 gr koolhydraten en maar liefst 2,9 gr vezels. De vezels en onverzadigde vetten zorgen voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder geneigd bent om gedurende de dag te snoepen. Een sneetje koolhydraatarm notenbrood is lekker om te eten met een plakje kaas of ander hartig beleg. Wij raden aan om per eetmoment maximaal 2 sneetjes van het caloriedichte notenbrood te eten.

Tips:
Met dit recept bak je een notenbrood van ca. 700 gram. Het brood kun je na het bakken ongeveer 3 dagen in een luchtdicht vershoudbakje bewaren of in plakjes snijden en invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme brood recepten.

Print
Koolhydraatarm brood met verschillende noten en zaden.

Koolhydraatarm notenbrood

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 70
  • Porties: 20 sneetjes 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt
  • Keuken: Deens

Schaal

Ingrediënten

  • 100 gr walnoten
  • 100 gr zonnebloempitten
  • 100 gr lijnzaad
  • 50 gr sesamzaad
  • 50 gr pompoenpitten
  • 50 gr amandelen
  • 50 gr amandelmeel
  • 4 eieren
  • 50 ml olijfolie of kokosolie
  • 1 tl zout (5 gram)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden. Meng in een grote kom de noten, zaden, zout en het amandelmeel. Voeg dan de eieren en de olijfolie toe en meng de inhoud van de kom met een garde goed door elkaar.
  2. Bekleed een broodvorm met bakpapier en schenk het beslag in de vorm. Verdeel het beslag gelijkmatig met een lepel over de vorm en schuif de vorm met het beslag in de oven.
  3. Bak het notenbrood 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het brood na het bakken goed afkoelen. Snijd het brood na het afkoelen in 20 sneetjes van 35 gram.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 sneetje (35 gr)
  • Calorieën: 183
  • Vetten: 16,1
  • Koolhydraten: 1,6
  • Vezels: 2,9
  • Eiwitten: 6,7
Dit Deense notenbrood is gezond, vullend en super makkelijk om te maken! Een lekker koolhydraatarm alternatief voor witbrood of bruinbrood.  #koolhydraatarm #noten #brood #gezond

37 Reacties

  1. Philomena

    Het lijkt me heerlijk.ik ga het maken.Vriendelijk bedankt.

  2. Margreet

    Welke maat bakblik heeft u gebruikt.
    Ga hem zeker maken

    • Quint Kames

      Hi Margreet,

      Ik heb zelf een cakevorm van ca. 28 cm gebruikt. Met deze vorm krijg je een lang en laag brood. Als je een kleinere vorm gebruikt krijg je een korter en hoger brood. Veel succes met het bakken!

      Groetjes,

      Quint

  3. Marcella

    Wat een heerlijk brood! Ik heb het gemaakt met kokosolie. Inderdaad heerlijk met kaas, en goed vullend!
    En heel makkelijk om te maken.

  4. Vraagje
    Het recept lijkt mij heerlijk.. Ik ben op zoek naar een recept die ook in de broodbak machine gemaakt kan worden. Kan deze ook in de broodbak machine gemaakt worden?

  5. Heel lekker en voedzaam en inderdaad het hongergevoel blijft langer weg.

  6. Lekker èn makkelijk.
    Ik heb de helft vh lijnzaad gemalen.
    Wij eten het als ipv een koekje.

    • Heerlijk 😁😁
      alleen de volgende keer ga ik rozijnen erdoorheen doen miste een zoetigheid ertussen.

  7. Ik dacht eerst dat ik een fout gemaakt had, er stond: schenk het beslag in de vorm en ik had een dikke massa. Maar na het bakken bleek het een heerlijk ‘brood’ te zijn. Idd lekker met een plakje kaas!

  8. Het lijkt me een heerlijk brood. Ga er morgen mee aan de slag. Ik zou graag willen weten hoeveel gram zout er gemiddeld in een plakje van 35 gram zit. Is 2 theelepels niet erg veel voor de hele cake?

    • Quint Kames

      Beste Anneke,

      Ik heb zelf kleine theelepels en heb daarom 2 theelepels gebruikt. Het is beter om 1 tl aan te houden (circa. 5 gram). Ik heb het recept nu ook aangepast. Een sneetje van 35 gram bevat dan 0,29 gr zout.

      Groetjes,

      Quint

  9. Heb het gemaakt. Heerlijk met plakje kaas
    Ook als koekje smakelijk.

  10. Heerlijk broodje, lekker met roomboter en kaas. Lekker voor het ontbijt.

  11. Heerlijk! knapperig en pure notensmaak. Lekker met een dikke laag roomboter erop, helemaal als ie nog warm is.

  12. Super recept, enige aanpassing die ik gedaan heb is maar 2g zout gebruiken en een eetlepel honing toegevoegd. Super lekker met suikervrije chocopasta!!

  13. Dit komt heel dichtbij een plakje roggebrood, wat fijn dat er iets een beetje op brood lijkt wat ik kan eten met max 20gr kh p.d.
    Zalig!

  14. Jaaaaaa ……. Dit is een lekker broodje zeg!!!!! Ik had geen amandelen in huis en daarvoor heb ik rauwe cashewnoten gebruikt. En geen zout, dat vind ik niet zo lekker.
    Soms mis ik een boterham met een plak kaas en ik kan je zeggen dat ik dit dus veel liever heb dan het gewone brood. Wat een traktatie! De plakjes gaan de vriezer in zodat ik er af en toe eentje kan nemen. Dank voor het lekkere recept!

  15. We hebben er van geNOTEN!
    Heerlijk met kaas of gewoon zonder als ontbijt, lunch of tussendoortje!

  16. Het staat in de oven ben erg benieuwd hoe het eruit kom.

  17. Echt superlekker!!!
    Met kaas maar ook met zoet beleg.
    Bedankt voor dit heerlijke recept.

  18. Wat een super lekker brood is dit. Ik heb het nu al 2 X gemaakt en ga het zeker vaker maken.
    Heerlijk met alleen wat roomboter erop

  19. Heel lekker ,mijn man was er gek op ..allen vond ik zelfs het te veel naar ei smaken, zou ik een ei minder in kunnen doen ?

  20. Lekker broodje. Alles kan er op van hartig tot zoet. Heb gesneden plakjes apart verpakt in de vriezer gedaan zo heb ik steeds wat lekkers. Dank je wel voor het lekker recept.

  21. Topbrood! ERG lekker. En makkelijk en snel gemaakt. Ik heb ook een langere bakvorm en gebruik van alles een dubbele hoeveelheid. Behalve t zout, de eieren en de olie. Anders wordt t heel veel olie. Ik snijd het brood en vries het in. Dat gaat prima en het blijft lekker.

  22. Esther Scheepstra

    Heerlijk, heb hem net gebakken met kokosolie

  23. Annemiek

    Heerlijk brood! Eenvoudig recept. Ik maak het elke twee weken 🙂

  24. Heb het gemaakt, makkelijk te maken, lekkere smaak. Past in mijn dieet en vult de maag. Alleen het enige was dat zodra ik een snee brood afsnij het direct verbrokkeld. Besmeren was dus niet mogelijk. Heb het met een vorkje opgegeten. Ik heb mij aan het recept gehouden, wat ging er mis? Iemand tips?
    Gr Saskia

    • Quint Kames

      Hi Saskia,

      Heb je geblancheerd amandelmeel gebruikt? Andere soorten amandelmeel bevatten vaak vliesjes die meer vocht opnemen. Je kunt de volgende keer een extra ei of een beetje water toevoegen, dan weet je zeker dat het niet verbrokkeld de volgende keer. Veel succes!

      Groetjes,

      Quint

  25. Hallo Quint
    Heb de FatSecret app gedownload en voer daar de recepten in om mijn koolhydraten goed in de gaten te houden. Maar als ik alles precies invoer kloppen de eiwitten en vetten aardig maar de koolhydraten komen veel hoger uit . dit is bij meer recepten. Heb je hier een verklaring voor of doe ik iets verkeerd? Weet zo niet goed wat ik aan moet houden.

    • Quint Kames

      Hi Marjo,

      Bedankt voor je berichtje. De voedingswaarden database van Fatsecret wordt gevuld door mensen die de app gebruiken. De voedingswaarden kloppen dus niet altijd. Daarnaast verschillen de voedingswaarden van een product per merk. Zo bevat de amandelmeel van het AH huismerk 14 gr khd per 100 gr en die van het merk Leev 8,8 gr khd per 100 gr. Wij berekenen de voedingswaarden van een recept altijd m.b.v. de producten die wij daadwerkelijk hebben gebruikt. Dit kan verklaren waarom je met fatsecret hoger of lager uitkomt. Mijn advies is om het altijd zelf nog eens te berekenen met de producten die je hebt gebruikt. De voedingswaarden hier geven een goede indicatie en het zal nooit meer dan 10% verschillen.

      Groetjes,

      Quint

  26. Heerlijk brood, perfect bij een kaasplankje of bij de borrel.

  27. Ik heb het brood gebakken en het was heerlijk! Lekker met kaas en t vult goed. Wel heb ik een vraagje….het brood was wel heel erg laag wat zou ik toe kunnen voegen zodat het brood wat hoger wordt?

    • Quint Kames

      Hi Wilma,

      Bedankt voor je berichtje. Je kunt het notenbrood eventueel in een kleinere vorm bakken.

      Groetjes,

      Quint

  28. Dorothea

    Heerlijk brood, ik heb het voor de tweede keer gemaakt. Ik gebruik gebroken lijnzaad en heb daarom 6 eetlepels water toegevoegd. Is precies goed zo.

  29. Julie Vandewinckele

    HEEEEEEERLIJK !!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*