Koolhydraatarm brood met verschillende noten en zaden.

Koolhydraatarm notenbrood

Vandaag deel ik met jullie een lekker recept voor koolhydraatarm notenbrood. Dit traditionele Deense notenbrood maak je met noten, zaden, olie en eieren. Het brood heeft een lekker hartig smaakje en een krokante korst. Doordat er geen meel aan te pas komt is het brood erg laag in koolhydraten. Een sneetje bevat slechts 1,6 gr koolhydraten en maar liefst 2,9 gr vezels. De vezels en onverzadigde vetten zorgen voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder geneigd bent om gedurende de dag te snoepen. Een sneetje koolhydraatarm notenbrood is lekker om te eten met een plakje kaas of ander hartig beleg. Wij raden aan om per eetmoment maximaal 2 sneetjes van het caloriedichte notenbrood te eten.

Tips:
Met dit recept bak je een notenbrood van ca. 700 gram. Het brood kun je na het bakken ongeveer 3 dagen in een luchtdicht vershoudbakje bewaren of in plakjes snijden en invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme brood recepten.

Print
Koolhydraatarm brood met verschillende noten en zaden.

Koolhydraatarm notenbrood

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 70
  • Porties: 20 sneetjes 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt
  • Keuken: Deens

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden. Meng in een grote kom de noten, zaden, zout en het amandelmeel. Voeg dan de eieren en de olijfolie toe en meng de inhoud van de kom met een garde goed door elkaar.
  2. Bekleed een broodvorm met bakpapier en schenk het beslag in de vorm. Verdeel het beslag gelijkmatig met een lepel over de vorm en schuif de vorm met het beslag in de oven.
  3. Bak het notenbrood 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het brood na het bakken goed afkoelen. Snijd het brood na het afkoelen in 20 sneetjes van 35 gram.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 sneetje (35 gr)
  • Calorieën: 183
  • Vetten: 16,1
  • Koolhydraten: 1,6
  • Vezels: 2,9
  • Eiwitten: 6,7
Koolhydraatarm brood met verschillende noten en zaden.

79 Reacties

  1. Wilma pisters

    Moet ik de noten ook in kleinere stukjes maken?

    Reageer
    • Hi Wilma,

      Dat hoeft niet, maar kan wel. Als je het kleiner snijd heeft het brood een fijnere structuur.

      Groet,

      Quint

      Reageer
  2. Hai Quint, dank je voor je antwoord op mijn vraag. Zat me later te bedenken dat 1 plakje dan ook dubbele koolhydraten bevat😳. Ik volg nu ongeveer 3mnd een koolhydraatarm dieet in combinatie met jullie recepten en de kilo’s vliegen eraf🥳. In maart ga ik trouwen, mijn jurk hangt al in de kast en hij past perfect. Alleen ik mag echt geen niet aankomen andere heb ik een heel groot probleem. Omdat ik me super goed voel bij dit dieet ga ik er na mijn trouwen ook mee door. Zelfs mijn vriend doet fanatiek mee want ook hij is een groot fan van jullie en jullie recepten terwijl hij altijd van de vette hap was. Wonderen zijn de wereld nog niet uit hahaha.

    Reageer
  3. Zojuist de notenbrood gebakken en staat nu af te koelen, kan niet wachten om te proeven. Super makkelijk om te maken. Ik heb wel een vraag. Als ik schaal 2x ga doen, blijft de baktijd dan ook 60 minuten of moet het dan langer in de oven?

    Reageer
    • Hi Monika,

      Wat leuk dat je het brood hebt gemaakt. Als je ervoor kiest om een ‘twee keer’ zo groot brood te bakken raad ik aan om het brood 10 minuten langer te bakken. Dan even checken of het gaar is en anders nog iets langer op een lagere oventemperatuur.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  4. Rita Oude Nijhuis

    Hallootjes, vraagje zou ik er ook courgette in kunnen doen, om toch meer groenten binnen te krijgen, lijkt me zo heerlijk bij een soepje

    Reageer
    • Hi Rita,

      Zou je in theorie courgette kunnen toevoegen. Ik raad wel aan om de courgette zoveel mogelijk uit te knijpen, zodat het minder vocht bevat. Ik hoor graag of het is gelukt!

      Groet,

      Quint

      Reageer
      • Rita Oude Nijhuis

        Hij was heerlijk enne niet te nat, ik had het ook in hele kleine blokjes gesneden, soms moet je ook wat proberen toch, ik persoonlijk ben er gek, n beetje van dit een beetje van dat, zoals de noten, gewoon een zakje vers gebrande noten vers van de pers, wat lekker en wat een luxe toch 😍😍

        Reageer
  5. Heerlijk brood! Hoe lang kan ik het bewaren voordat ik het in de diepvries verder bewaar?
    Groetjes!

    Reageer
  6. Lekker en voedzaam. Om het iets minder droog te maken, heb ik er wat abrikozen in kleine stukjes door gedaan

    Reageer
  7. Wat een heerlijk brood. Eindelijk iets gevonden wat echt goed vult. Als lunch gegeten en nu (om 17.15 uur) nog steeds geen trek. Geweldig!

    Reageer
  8. Dit notenbrood is een echte energie booster, heel lekker, lekker crunchy, en poepsimpel.

    Reageer
  9. Erg lekker!!!

    Reageer
  10. Gisteren dit brood gemaakt en wat is het een heerlijk brood zeg!
    Ik heb er wel 24 sneetjes uitgehaald, maar als ik er 2 op heb dan ben ik echt verzadigd.
    dit is echt een soort roggebrood, tenminste die structuur heeft het voor mij, een blijvertje dus.
    bedankt voor jullie heerlijke recepten, maak vaak iets van jullie site

    Reageer
  11. Heerlijk brood en ook makkelijk te maken. Lekker met kaas. Dankjewel

    Reageer
  12. Dit is boven verwachting heerlijk. Lekker met boter en oude kaas. En je bent snel en lang verzadigd.
    Dank je wel.

    Reageer
  13. Het is heel lekker en voedzaam. Heerlijk met oude kaas
    Bedankt voor dit lekkere recept.

    Reageer
  14. Echt een aanrader. Heerlijk broodje

    Reageer
  15. Prima vervanger voor brood. erg machtig.

    Reageer
  16. Wat een heerlijk recept!

    Reageer
  17. Heerlijk, hele week onder een handdoek in de keuken gelegen, af en toe een sneetje genomen, had ook macademia noten erin gedaan

    Reageer
  18. Heb vandaag het notenbrood gebakken, ziet er fantastisch uit en smaakt nog beter. Ik hen de amandelen grof hehakt en de walnoten op stukjes gebroken. Ik heb de helft vd zonnebloempitten, pompoenpitten en lijnzaad gemalen en ik heb 3 gr xanthaangom toegevoegd zodat bij het snijden mijn plakken niet uit elkaar vielen, zo had ik perfecte boterhammetjes. Ik heb een cakeblik van 21 cm gebruikt en ik had 21 sneetjes er uit.

    Reageer
  19. Omdat dit brood al enige tijd in de diepvries lag en ik ruimte nodig had, heb ik het brood laten ontdooien en in heel dunne plakjes gesneden (20 gram per sneetje). Deze sneetjes heb ik in de oven (airfryer) getoast (gedroogd), nu zijn ze luchtdicht verpakt lang houdbaar en heerlijk knapperig.

    Reageer
  20. Heerlijk brood,heb het warm gegeten toen het uit de Airfryer kwam.Voor het eerst gebakken en was benieuwd naar het resultaat. Ik ben ook benieuwd naar de volgende dag.Ga het zeker vaker bakken.Was alleen het zout vergeten.Volgende keer zal ik minder noten gebruiken omdat ik anders teveel calorieen gebruik.

    Reageer
  21. Heerliujk. Ik heb iets dikkere plakken gesneden en die in 3en, heerlijke reepjes in voorraad in de DV.

    Reageer
  22. Heel erg lekker! En wat staan er nog veel meer koolhydraatarme recepten op de site. Hartelijk dank daarvoor. Op naar de volgende lekkernij maar eerst nog een keer dit overheerlijke notenbrood maken, mmmmm.

    Reageer
  23. Super lekker! En heel makkelijk te maken.
    Omdat ik het invries knip ik het bakpapier daarna in stukken, dat doe ik elke keer tussen 2 plakjes, dan is het heel gemakkelijk van elkaar te halen.

    Reageer
  24. Gerda Nijboer

    Vandaag heb ik het notenbrood gebakken.
    Kon het in 22 plakjes snijden.
    Het brood is een beetje flauw van smaak.
    Het bleek dat ik het zout was vergeten.
    Dat komt de volgende keer dus wel goed.

    Reageer
  25. Hallo,

    Gebruik je hierbij gewoon amandelmeel van bv Molensteen of zelfrijzend amandelmeel van bv Koopmans

    Reageer
    • Hi Wilma,

      In al onze recepten met amandelmeel gebruiken wij amandelmeel van geblancheerde amandelen zonder toevoegingen, zoals bakpoeder.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  26. oh dit lijkt mij heerlijk ik koop altijd Koolhydraat brood maar nu ga ik het zelf bakken .

    Reageer
  27. Ik had niet alle ingrediënten in huis, heb het gemaakt met amandel meel, walnoten, zonnebloempitten, een eetlepel chiazaadjes en voor de rest het recept gevolgd. (oh ik was ook je olie vergeten…) deze variant was ook echt heel lekker 🙂 heel vullend en het heeft eigenlijk niet eens beleg nodig. Kan niet geloven dat zoiets lekkers past in mijn “dieet”.

    Reageer
  28. Super lekker!!!
    Hij komt hier alleen niet op omdat ik 2 plakjes per dag wil eten aangezien er best wat cal. inzitten.
    Kan ik het overige in vriezen?

    Reageer
  29. De smaak is heerlijk, maar dit brood is zwaar en het is niet gerezen. Daarom deze modificatie: los 10 g verse gist in een glas warm water met 1 theelepel suiker. Voeg 150 g pure gluten toe aan het beslag. Als het gist goed begint te werken, giet het in het beslag, kneden tot een homogeen deeg. Ik doe er ook nog een goede vuist gedroogde veenbessen bij. Laat rijzen in de vorm tot het deeg zijn volume verdubbelt en dan de oven in.

    Reageer
  30. Julie Vandewinckele

    HEEEEEEERLIJK !!!

    Reageer
  31. Heerlijk brood, ik heb het voor de tweede keer gemaakt. Ik gebruik gebroken lijnzaad en heb daarom 6 eetlepels water toegevoegd. Is precies goed zo.

    Reageer
  32. Ik heb het brood gebakken en het was heerlijk! Lekker met kaas en t vult goed. Wel heb ik een vraagje….het brood was wel heel erg laag wat zou ik toe kunnen voegen zodat het brood wat hoger wordt?

    Reageer
    • Hi Wilma,

      Bedankt voor je berichtje. Je kunt het notenbrood eventueel in een kleinere vorm bakken.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  33. Heerlijk brood, perfect bij een kaasplankje of bij de borrel.

    Reageer
  34. Hallo Quint
    Heb de FatSecret app gedownload en voer daar de recepten in om mijn koolhydraten goed in de gaten te houden. Maar als ik alles precies invoer kloppen de eiwitten en vetten aardig maar de koolhydraten komen veel hoger uit . dit is bij meer recepten. Heb je hier een verklaring voor of doe ik iets verkeerd? Weet zo niet goed wat ik aan moet houden.

    Reageer
    • Hi Marjo,

      Bedankt voor je berichtje. De voedingswaarden database van Fatsecret wordt gevuld door mensen die de app gebruiken. De voedingswaarden kloppen dus niet altijd. Daarnaast verschillen de voedingswaarden van een product per merk. Zo bevat de amandelmeel van het AH huismerk 14 gr khd per 100 gr en die van het merk Leev 8,8 gr khd per 100 gr. Wij berekenen de voedingswaarden van een recept altijd m.b.v. de producten die wij daadwerkelijk hebben gebruikt. Dit kan verklaren waarom je met fatsecret hoger of lager uitkomt. Mijn advies is om het altijd zelf nog eens te berekenen met de producten die je hebt gebruikt. De voedingswaarden hier geven een goede indicatie en het zal nooit meer dan 10% verschillen.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  35. Heb het gemaakt, makkelijk te maken, lekkere smaak. Past in mijn dieet en vult de maag. Alleen het enige was dat zodra ik een snee brood afsnij het direct verbrokkeld. Besmeren was dus niet mogelijk. Heb het met een vorkje opgegeten. Ik heb mij aan het recept gehouden, wat ging er mis? Iemand tips?
    Gr Saskia

    Reageer
    • Hi Saskia,

      Heb je geblancheerd amandelmeel gebruikt? Andere soorten amandelmeel bevatten vaak vliesjes die meer vocht opnemen. Je kunt de volgende keer een extra ei of een beetje water toevoegen, dan weet je zeker dat het niet verbrokkeld de volgende keer. Veel succes!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  36. Heerlijk brood! Eenvoudig recept. Ik maak het elke twee weken 🙂

    Reageer
  37. Esther Scheepstra

    Heerlijk, heb hem net gebakken met kokosolie

    Reageer
  38. Topbrood! ERG lekker. En makkelijk en snel gemaakt. Ik heb ook een langere bakvorm en gebruik van alles een dubbele hoeveelheid. Behalve t zout, de eieren en de olie. Anders wordt t heel veel olie. Ik snijd het brood en vries het in. Dat gaat prima en het blijft lekker.

    Reageer
  39. Lekker broodje. Alles kan er op van hartig tot zoet. Heb gesneden plakjes apart verpakt in de vriezer gedaan zo heb ik steeds wat lekkers. Dank je wel voor het lekker recept.

    Reageer
  40. Heel lekker ,mijn man was er gek op ..allen vond ik zelfs het te veel naar ei smaken, zou ik een ei minder in kunnen doen ?

    Reageer
  41. Wat een super lekker brood is dit. Ik heb het nu al 2 X gemaakt en ga het zeker vaker maken.
    Heerlijk met alleen wat roomboter erop

    Reageer
  42. Echt superlekker!!!
    Met kaas maar ook met zoet beleg.
    Bedankt voor dit heerlijke recept.

    Reageer
  43. Het staat in de oven ben erg benieuwd hoe het eruit kom.

    Reageer
  44. We hebben er van geNOTEN!
    Heerlijk met kaas of gewoon zonder als ontbijt, lunch of tussendoortje!

    Reageer
  45. Jaaaaaa ……. Dit is een lekker broodje zeg!!!!! Ik had geen amandelen in huis en daarvoor heb ik rauwe cashewnoten gebruikt. En geen zout, dat vind ik niet zo lekker.
    Soms mis ik een boterham met een plak kaas en ik kan je zeggen dat ik dit dus veel liever heb dan het gewone brood. Wat een traktatie! De plakjes gaan de vriezer in zodat ik er af en toe eentje kan nemen. Dank voor het lekkere recept!

    Reageer
  46. Dit komt heel dichtbij een plakje roggebrood, wat fijn dat er iets een beetje op brood lijkt wat ik kan eten met max 20gr kh p.d.
    Zalig!

    Reageer
  47. Super recept, enige aanpassing die ik gedaan heb is maar 2g zout gebruiken en een eetlepel honing toegevoegd. Super lekker met suikervrije chocopasta!!

    Reageer
  48. Heerlijk! knapperig en pure notensmaak. Lekker met een dikke laag roomboter erop, helemaal als ie nog warm is.

    Reageer
  49. Heerlijk broodje, lekker met roomboter en kaas. Lekker voor het ontbijt.

    Reageer
  50. Heb het gemaakt. Heerlijk met plakje kaas
    Ook als koekje smakelijk.

    Reageer
  51. Het lijkt me een heerlijk brood. Ga er morgen mee aan de slag. Ik zou graag willen weten hoeveel gram zout er gemiddeld in een plakje van 35 gram zit. Is 2 theelepels niet erg veel voor de hele cake?

    Reageer
    • Beste Anneke,

      Ik heb zelf kleine theelepels en heb daarom 2 theelepels gebruikt. Het is beter om 1 tl aan te houden (circa. 5 gram). Ik heb het recept nu ook aangepast. Een sneetje van 35 gram bevat dan 0,29 gr zout.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  52. Ik dacht eerst dat ik een fout gemaakt had, er stond: schenk het beslag in de vorm en ik had een dikke massa. Maar na het bakken bleek het een heerlijk ‘brood’ te zijn. Idd lekker met een plakje kaas!

    Reageer
  53. Lekker èn makkelijk.
    Ik heb de helft vh lijnzaad gemalen.
    Wij eten het als ipv een koekje.

    Reageer
    • Heerlijk 😁😁
      alleen de volgende keer ga ik rozijnen erdoorheen doen miste een zoetigheid ertussen.

      Reageer
  54. Heel lekker en voedzaam en inderdaad het hongergevoel blijft langer weg.

    Reageer
  55. Vraagje
    Het recept lijkt mij heerlijk.. Ik ben op zoek naar een recept die ook in de broodbak machine gemaakt kan worden. Kan deze ook in de broodbak machine gemaakt worden?

    Reageer
  56. Wat een heerlijk brood! Ik heb het gemaakt met kokosolie. Inderdaad heerlijk met kaas, en goed vullend!
    En heel makkelijk om te maken.

    Reageer
  57. Welke maat bakblik heeft u gebruikt.
    Ga hem zeker maken

    Reageer
    • Hi Margreet,

      Ik heb zelf een cakevorm van ca. 28 cm gebruikt. Met deze vorm krijg je een lang en laag brood. Als je een kleinere vorm gebruikt krijg je een korter en hoger brood. Veel succes met het bakken!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  58. Het lijkt me heerlijk.ik ga het maken.Vriendelijk bedankt.

    Reageer
    • Wat een heerlijk brood is dat. Ik zelf eet eigenlijk geen brood maar dit vind zelf ik lekker. Ik ben een echte fan geworden van Lowcarbchef. Zins ik veel van deze recepten uitprobeer gaat het met mij ook echt goed en voel me fit.

      Reageer
    • Super gelukt heerlijk.

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*