Ontbijtje met courgette en ei.

Koolhydraatarm ontbijtje met courgette

Een koolhydraatarm ontbijtje hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Met een paar ingrediënten kun je een gezond, volwaardig ontbijt op tafel zetten. Dit recept is een variant op een klassiek gebakken eitje. In plaats van ham en/of kaas, voegen we in deze variant courgette toe. Om het geheel af te maken, bestrooien we het met wat geraspte Parmezaanse kaas, met als resultaat een lekker en voedzaam koolhydraatarm ontbijt.

Eieren, een goede basis voor een volwaardig ontbijt

Eieren zijn een makkelijke en gezonde manier om vetten en eiwitten binnen te krijgen. Naast vetten en eiwitten zijn groenten ook belangrijk in een gezond eetpatroon. Veel mensen vinden het echter een uitdaging om voldoende groenten te consumeren. Het wordt aanbevolen om dagelijks ten minste 250 gram groenten te eten, maar idealiter streven we naar 500 gram. Het is daarom raadzaam om bij iedere maaltijd groenten toe te voegen.

Voor dit recept gebruiken we een combinatie van courgette, prei en bosui. Door het gebruik van verschillende groenten krijg je van elke groente verschillende vitamines en mineralen binnen. De courgette raspen we tot courgetti. Je kunt dit ook al kant-en-klaar kopen. De prei snijden we heel fijn. We gebruiken alleen het witte gedeelte voor dit recept.

Tips

Je kunt dit ontbijtje met courgette ook als lunch serveren. Als een ei met groenten als lunchgerecht voor jouw onvoldoende is, kun je er evt. koolhydraatarm broodje bij serveren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijt en lunch recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ontbijtje met courgette en ei.

Koolhydraatarm ontbijtje met courgette

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Schaal
  • 1/2 courgette of 150 gr courgette spaghetti
  • 35 gr prei
  • 1/2 stengel bosui
  • peper en zout
  • 1/2 tl vadouvan
  • 1 tot 2 el olijfolie
  • 2 eieren (M)
  • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 el verse peterselie

Bereidingswijze

  1. Rasp de courgette en snij de prei fijn. Snijd de bosui in dunne plakjes en meng alles samen in een kom. Voeg peper, zout en vadouvan toe.
  2. Verwarm een kleine koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg wat olie toe en vervolgens de groenten. Roerbak 5 minuten en vorm een cirkel van de groente. Maak 2 kleine holletjes in de groente en breek daar de eieren in.
  3. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi wat Parmezaanse kaas over de groente en eieren. Bak een paar minuten boven laag vuur, totdat de eieren naar wens gebakken zijn.
  4. Leg op een bord en garneer met wat verse peterselie.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 367
  • Vetten: 27,1
  • Koolhydraten: 4,8
  • Vezels: 2,4
  • Eiwitten: 24,4

 

 

Ontbijtje met courgette en ei.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*