Pindakaasbrood met gehakte noten.

Koolhydraatarm pindakaasbrood

Pindakaas liefhebbers opgelet! Met dit recept maak je met een handjevol ingredienten een heerlijk koolhydraatarm pindakaasbrood. Een plakje is lekker om te eten als ontbijt of als snack bij een kopje koffie of thee. Het lijkt qua structuur meer op een cake en door de rijke smaak hoef je een plakje ook niet te beleggen.

Pindakaasbrood maken
De basis voor dit heerlijke brood is pindakaas, eieren en roomkaas. De toevoeging van een beetje erythritol zorgt voor een juiste verhouding hartig en zoet. Verder hebben we het brood op smaak gebracht met een beetje kaneel. Als je op zoek gaat naar pindakaas, kies dan voor een zo natuurlijk mogelijke pindakaas. Deze bevatten vaak ook niet zoveel koolhydraten en je houdt je recept zo natuurlijk mogelijk, zonder gekke toegevoegde ingrediënten. Je kunt heerlijk variëren met de topping. Denk bijvoorbeeld aan chocolade stukjes of andere soorten noten.

Tips
Het brood hebben we gemaakt in een kleinere cakevorm (25 cm). Deze kun je eventueel bestellen in onze webwinkel. Je kunt naar smaak extra ingrediënten toevoegen, zoals zaden en pitten of stukjes pure chocolade. Het brood bewaar je het beste afgedekt in de koelkast. Het is dan super lekker om een plakje even op te warmen in de oven of in een broodrooster. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere keto recepten.

Print
Pindakaasbrood met gehakte noten.

Koolhydraatarm pindakaasbrood

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 12 plakjes 1x
  • Categorie: Ontbijt, Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 200 gr pindakaas
  • 3 eieren (M)
  • 100 gr roomkaas
  • 40 gr erythritol
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl appelazijn
  • 8 gr bakpoeder
  • snufje zout
  • optioneel: 30 gr gehakte paranoten

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Voeg vervolgens de pindakaas, eieren en roomkaas toe aan een mengkom. Mix alles met een elektrische mixer goed door elkaar. Voeg vervolgens al roerend de erythritol, kaneel, appelazijn, bakpoeder en een snufje zout toe aan een kom.
  2. Bekleed een cakevorm met bakpapier of gebruik een siliconen cakevorm. Schep het beslag in de vorm en verdeel daarna de gehakte paranoten over de cake. Bak het pindakaasbrood 35 minuten in de voorverwarmde oven. Zet daarna de oven uit en laat de cake 10 minuten in de oven staan.
  3. Haal het pindakaasbrood dan uit de oven en laat het brood op kamertemperatuur afkoelen. Je kunt de plakjes per stuk invriezen om het langer houdbaar te houden. Anders is de pindakaasbrood ca. 4 dagen in de koelkast houdbaar.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje (1/12)
  • Calorieën: 161
  • Vetten: 13.5
  • Koolhydraten: 1,9
  • Vezels: 1,7
  • Eiwitten: 7,2
Pindakaasbrood met gehakte noten.

20 Reacties

  1. Daarnet klaargemaakt, maar heb er de helft van de hoeveelheid zoetstof in gedaan. voor mij is dat zoet genoeg, en ontzettend lekker. Dankjewel!

    Reageer
  2. Erg lekker, doe er eens een rijpe banaan onder, is ook erg lekker, als je de banaan eronder doet heeft de cake ongeveer 15 minuten langer baktijd nodig.

    Reageer
  3. Zo lekker, echt een gebakje, lekker tussendoortje! Ik en mijn kinderen zijn fan!!

    Reageer
  4. vandaag een hartige versie;
    de zoetstof en kaneel vervangen voor
    1tl paprika poeder, 1tl uienpoeder, snuf knoflook, 1tl kerrie, peper en zout 😎👍👍

    Reageer
  5. Heb dit brood gemaakt omdat ik van pindakaas houd. Gelukkig heb ik plakjes in de diepvries gelegd anders was hij al op gegeten. Jammie wat lekker. Ik had alleen walnoten erbovenop gelegd die waren nog net niet aangebrand. Deze ga ik zeker vaker maken net als de ontbijtkoek ook zo heerlijk, de geur alleen al.

    Reageer
  6. Vanmorgen gemaakt en heb er al 2 op ze zijn lekker. Had siliconenvorm voor 12 muffins cakejes gebruikt dan hoef ik niet te snijden en heb de juiste portie.

    Reageer
    • Deze al 5 keer gemaakt met steeds een andere topping van nootjes erop. ik doe alles tegelijk in mijn keukenmachine om te mengen. zo klaar. in muffin vorm lijken het net cakejes. En makkelijk mee te nemen. Het lekkerst als ze beetje opgewsrmd zijn in de oven.

      Reageer
  7. Vandaag heb ik de pindakaasbrood gemaakt. En wat is hij lekker!!
    Die gaan we vaker maken 🙂

    Reageer
  8. Heerlijk 🥰

    Reageer
  9. Net gemaakt. Had er geen hoge verwachtingen van. Maar wat een heerlijk recept! Ik heb er nog fijngehakte pure chocola doorheen gedaan. Yummm!

    Reageer
  10. Ik ben benieuwd welke roomkaas jullie gebruiken.
    Kan iemand mij dat vertellen? Ik dacht zelf aan mon chou.

    Reageer
    • Hi Esmee,

      Ik gebruik zelf altijd de roomkaas van Philadelphia, maar je kunt ook MonChou of roomkaas van het huismerk gebruiken.

      Groet,

      Quint

      Reageer
  11. Lijkt me heerlijk! Ik ga het morgen maken. Bedankt!

    Reageer
  12. Echt een aanrader voor pindakaas ‘lovers’…

    Reageer
  13. Superlekker. Ik neem het bij de koffie of als tussendoortje met roomboter. Ik doe inderdaad ook wat gehakte noten door het beslag. Smaakt als cake en is net zo luchtig.

    Reageer
  14. Heerlijk!! Echt een aanrader! Ik heb er extra kaneel en speculaas kruiden bij gedaan. Deze ga ik vaker maken.

    Reageer
  15. Het smaakte heerlijk, lekker als tussendoorr, of onderweg. Ik had ook nog wat gehakte gemengde noten door het beslag gedaan.
    Zo weer een nieuwe bakken.

    Reageer
  16. Vandaag gemaakt en smaakt heerlijk, lekker luchtig en geen overdreven pindakaas smaak.
    Lekker voor bij koffie of thee.
    Weer een super recept, Zoals zo velen.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*