Pindakaasbrood met gehakte noten.

Koolhydraatarm pindakaasbrood

Pindakaas liefhebbers opgelet! Met dit recept maak je met een handjevol ingredienten een heerlijk koolhydraatarm pindakaasbrood. Een plakje is lekker om te eten als ontbijt of als snack bij een kopje koffie of thee. Het lijkt qua structuur meer op een cake en door de rijke smaak hoef je een plakje ook niet te beleggen.

Pindakaasbrood maken
De basis voor dit heerlijke brood is pindakaas, eieren en roomkaas. De toevoeging van een beetje erythritol zorgt voor een juiste verhouding hartig en zoet. Verder hebben we het brood op smaak gebracht met een beetje kaneel. Als je op zoek gaat naar pindakaas, kies dan voor een zo natuurlijk mogelijke pindakaas. Deze bevatten vaak ook niet zoveel koolhydraten en je houdt je recept zo natuurlijk mogelijk, zonder gekke toegevoegde ingrediënten. Je kunt heerlijk variëren met de topping. Denk bijvoorbeeld aan chocolade stukjes of andere soorten noten.

Tips
Je kunt naar smaak extra ingrediënten toevoegen, zoals zaden en pitten of stukjes pure chocolade. Het brood bewaar je het beste afgedekt in de koelkast. Het is dan super lekker om een plakje even op te warmen in de oven of in een broodrooster. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere keto recepten.

Print
Pindakaasbrood met gehakte noten.

Koolhydraatarm pindakaasbrood

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 12 plakjes 1x
  • Categorie: Ontbijt, Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 200 gr pindakaas
  • 3 eieren (M)
  • 100 gr roomkaas
  • 40 gr erythritol
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl appelazijn
  • 8 gr bakpoeder
  • snufje zout
  • optioneel: 30 gr gehakte paranoten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Voeg vervolgens de pindakaas, eieren en roomkaas toe aan een mengkom. Mix alles met een elektrische mixer goed door elkaar. Voeg vervolgens al roerend de erythritol, kaneel, appelazijn, bakpoeder en een snufje zout toe aan een kom.
  2. Bekleed een cakevorm met bakpapier of gebruik een siliconen cakevorm. Schep het beslag in de vorm en verdeel daarna de gehakte paranoten over de cake. Bak het pindakaasbrood 35 minuten in de voorverwarmde oven. Zet daarna de oven uit en laat de cake 10 minuten in de oven staan.
  3. Haal het pindakaasbrood dan uit de oven en laat het brood op kamertemperatuur afkoelen. Je kunt de plakjes per stuk invriezen om het langer houdbaar te houden. Anders is de pindakaasbrood ca. 4 dagen in de koelkast houdbaar.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje (1/12)
  • Calorieën: 161
  • Vetten: 13.5
  • Koolhydraten: 1,9
  • Vezels: 1,7
  • Eiwitten: 7,2
Pindakaasbrood met gehakte noten.

11 Reacties

  1. Vandaag gemaakt en smaakt heerlijk, lekker luchtig en geen overdreven pindakaas smaak.
    Lekker voor bij koffie of thee.
    Weer een super recept, Zoals zo velen.

  2. Het smaakte heerlijk, lekker als tussendoorr, of onderweg. Ik had ook nog wat gehakte gemengde noten door het beslag gedaan.
    Zo weer een nieuwe bakken.

  3. Sabine Rusch

    Heerlijk!! Echt een aanrader! Ik heb er extra kaneel en speculaas kruiden bij gedaan. Deze ga ik vaker maken.

  4. Superlekker. Ik neem het bij de koffie of als tussendoortje met roomboter. Ik doe inderdaad ook wat gehakte noten door het beslag. Smaakt als cake en is net zo luchtig.

  5. Kathleen

    Echt een aanrader voor pindakaas ‘lovers’…

  6. Lijkt me heerlijk! Ik ga het morgen maken. Bedankt!

  7. Ik ben benieuwd welke roomkaas jullie gebruiken.
    Kan iemand mij dat vertellen? Ik dacht zelf aan mon chou.

    • Quint Kames

      Hi Esmee,

      Ik gebruik zelf altijd de roomkaas van Philadelphia, maar je kunt ook MonChou of roomkaas van het huismerk gebruiken.

      Groet,

      Quint

  8. Net gemaakt. Had er geen hoge verwachtingen van. Maar wat een heerlijk recept! Ik heb er nog fijngehakte pure chocola doorheen gedaan. Yummm!

  9. Heerlijk 🥰

  10. Vandaag heb ik de pindakaasbrood gemaakt. En wat is hij lekker!!
    Die gaan we vaker maken 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*