Print
Pindakaasbrood met gehakte noten.

Koolhydraatarm pindakaasbrood

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 12 plakjes 1x
  • Categorie: Ontbijt, Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 200 gr pindakaas
  • 3 eieren (M)
  • 100 gr roomkaas
  • 40 gr erythritol
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl appelazijn
  • 8 gr bakpoeder
  • snufje zout
  • optioneel: 30 gr gehakte paranoten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Voeg vervolgens de pindakaas, eieren en roomkaas toe aan een mengkom. Mix alles met een elektrische mixer goed door elkaar. Voeg vervolgens al roerend de erythritol, kaneel, appelazijn, bakpoeder en een snufje zout toe aan een kom.
  2. Bekleed een cakevorm met bakpapier of gebruik een siliconen cakevorm. Schep het beslag in de vorm en verdeel daarna de gehakte paranoten over de cake. Bak het pindakaasbrood 35 minuten in de voorverwarmde oven. Zet daarna de oven uit en laat de cake 10 minuten in de oven staan.
  3. Haal het pindakaasbrood dan uit de oven en laat het brood op kamertemperatuur afkoelen. Je kunt de plakjes per stuk invriezen om het langer houdbaar te houden. Anders is de pindakaasbrood ca. 4 dagen in de koelkast houdbaar.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje (1/12)
  • Calorieën: 161
  • Vetten: 13.5
  • Koolhydraten: 1,9
  • Vezels: 1,7
  • Eiwitten: 7,2
Copy link