Pistache-ijs met slagroom

Koolhydraatarm pistache-ijs

Ben jij ook zo gek op ijs? De combinatie van roomijs met pistache is een onwijs populaire ijssmaak. Nu is het zo dat met koolhydraatarm en suikervrij ijs, het moeilijker wordt om zachte roomijs te maken. Echter met dit recept, maak je een smeuïge zachte roomijs met pistache pasta erdoorheen. Super lekker als snack op een warme dag of als luxe dessert.

Pistache-ijs maken
De smaakmaker in dit recept is de zelfgemaakte pistache pasta. Deze pasta maak je zelf door eerst de pistache te roosteren in de oven en daarna fijn te pulseren met een keukenmachine. Als je noten niet te vers meer zijn, zullen ze ook wat minder olie bevatten. Dit kun je zelf goed recht trekken door als je pistache pasta aan het pulseren bent in de keukenmachine, 1 tl olie toe te voegen. Verder is het belangrijk om de pistache roomijs minimaal een nachtje in de vriezer te zetten. Vervolgens 15 minuten voor serveren buiten de vriezer zetten. Op warmere dagen zal het sneller schepbaar worden, maar over het algemeen heb je ruim 15 minuten nodig.

Tips
Met dit recept maak je ca. 6 porties pistache-ijs. Je kunt het ijs serveren in kleine schaaltjes met een toefje slagroom en gehakte noten als garnering. Het is ook lekker om geschaafde witte chocolade toe te voegen, dit combineert goed met de pistachesmaak. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ijs recepten.

Print
Pistache-ijs met slagroom

Koolhydraatarm pistache-ijs

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 380
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 385
  • Porties: 6 porties 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Pistache pasta

  • 50 gr pistachenoten, gepeld
  • 15 gr erythritol
  • optioneel: 1 tl olie

Ijs


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng in een kom de pistachenoten (zonder schil) met de erythritol. Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier en verdeel de pistachenoten met erythritol gelijkmatig over de plaat. Rooster de noten 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Voeg de geroosterde noten toe aan een keukenmachine en mix de noten tot een dikke pasta. Mocht de pasta te droog blijven, voeg dan een tl olie toe. (bijv. olijfolie of kokosolie). Zet de pasta opzij en ga verder met het ijs.
  3. Pak een steelpannetje en voeg hier de boter en amandelmelk aan toe. Zet dit op een laag vuur en laat dit zachtjes pruttelen. Klop ondertussen in een andere kom de eidooier, erythritol en vanille extract met een vork of garde luchtig op.
  4. Voeg het dooiermengsel al roerend toe aan de amandelmelk en laat dit onder voortdurend roeren boven een laagvuur indikken. Zet het vuur dan uit en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Klop ondertussen in een grote kom de slagroom met een elektrische mixer op, totdat er stevige pieken ontstaan, klop niet te lang door, want dan ontstaat er een boter mengsel.
  5. Voeg een schep opgeklopte slagroom toe aan de pistachepasta en spatel dit voorzichtig door elkaar. Voeg vervolgens de pistache pasta toe aan de kom met de opgeklopte slagroom en spatel dit voorzichtig door elkaar, zodat de slagroom luchtig blijft.
  6. Spatel tot slot de afgekoelde melk uit het pannetje door de slagroom. Schep het roommengsel in een vriezerbestendigbakje en laat minimaal 6 uur in de vriezer opstijven.
  7. Haal 15 minuten voor het serveren het ijs uit de vriezer en laat het buiten de koelkast zacht worden. Verdeel in .. porties en serveer met een toefje slagroom en pistachenoten.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/6)
  • Calorieën: 218
  • Vetten: 21,4
  • Koolhydraten: 2,8
  • Eiwitten: 3,3
Pistache-ijs met slagroom

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*