Print

Koolhydraatarm roomijs

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 240
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 255
  • Porties: 6 porties 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingredi├źnten


Bereidingswijze

  1. Voeg de slagroom, amandelmelk en vanille toe aan een steelpan. Zet de pan op het vuur en breng de room aan het kook. Zet het vuur uit als je bubbeltjes ziet vormen aan de zijkant van de pan. Laat de room minimaal 30 minuten afkoelen.
  2. Splits ondertussen de eieren en zet het eiwit apart. Voor dit recept heb je alleen het eigeel nodig. Klop het eigeel met een elektrische mixer luchtig. Voeg tijdens het kloppen de erythritol en het snufje zout toe.
  3. Voeg nu al kloppend het eigeel en de xanthaangom toe aan de afgekoelde room. Zet het vuur weer aan en verwarm de room al roerend 8 minuten boven een laag vuur. Laat het mengsel niet koken, haal de pan van het vuur als dit wel gebeurd. Verwarm het mengsel totdat het iets begint in te dikken.
  4. Schenk het mengsel in een brood of brownie vorm en dek af met huishoudfolie. Laat het minimaal 2-4 uur opstijven in de vriezer en serveer. Het ijs kan erg hard zijn als het net uit de vriezer komt. Haal het daarom 30 min voor het serveren uit de vriezer. Serveer het ijs eventueel met een beetje suikervrije caramel siroop.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/6 van het totaal
  • Calorie├źn: 321
  • Vetten: 32,2
  • Koolhydraten: 2,6
  • Eiwitten: 5,5
Copy link