Heerlijk brood gemaakt van amandelmeel, banaan, ei en speculaas kruiden!

Koolhydraatarm speculaasbrood

Het is weer bijna zover: Sinterklaas komt eraan!

Het is over minder dan een maand alweer Sinterklaas! Bij dit gezellige feest hoort natuurlijk iets lekkers. Wij van Lowcarbchef.nl gaan daarom de komende weken heerlijke koolhydraatarme Sinterklaas recepten met jullie delen. We beginnen de reeks met een koolhydraatarm speculaasbrood! Dit is een heerlijk zoet brood gemaakt van amandelmeel, kokosmeel, eieren, banaan en natuurlijk heel veel koek & speculaas kruiden. Na het maken van dit recept heb je niet alleen een lekker zoet brood, maar ook een heerlijke speculaas geur in huis!

Het brood blijft enkele dagen goed in de koelkast. Ook is het mogelijk om het brood in plakjes te snijden en in te vriezen. Op deze manier kan je elke dag genieten van een sneetje speculaasbrood. Van welke Sinterklaas lekkernijen zien jullie graag een koolhydraatarme versie? Laat het ons weten door onderaan de pagina een reactie te plaatsen.

Benodigdheden:
Steviala amandelmeel (extra laag in koolhydraten)
Steviala kristal sweet
Kokosmeel

Print
Heerlijk brood gemaakt van amandelmeel, banaan, ei en speculaas kruiden!

Koolhydraatarm speculaasbrood

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd : 55 minutes
  • Porties: 13 sneetjes
  • Categorie: Ontbijt, Snacks

Ingrediënten

  • 150 gr Steviala amandelmeel
  • 3 tl kokosmeel
  • 1 tl geraspte kokos
  • 3 tl koek & speculaas kruiden
  • 2 tl kaneel
  • 2 el Steviala Kristal
  • 1 tl bakpoeder
  • handjevol gemengde noten
  • 3 middelgrote eieren
  • 1 banaan
  • scheutje melk
  • handjevol amandelschaafsel

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng in een grote kom de amandelmeel, kokosmeel, geraspte kokos, Steviala Kristal, speculaas kruiden, kaneel en bakpoeder. Snijd vervolgens de noten in kleinere stukken en voeg dit doe aan de kom.
  2. Prak vervolgens op een groot bord de banaan fijn. Meng in een schone kom de eieren, banaan en melk. Klop dit met een garde tot een geheel. Voeg het eimengsel dan al roerend toe aan het meelmengsel.
  3. Bekleed tenslotte een cakevorm met bakpapier. Voeg het beslag toe aan de cakevorm en verdeel het gelijkmatig. Bestrooi met amandelschaafsel en zet de vorm in de oven. Bak het speculaasbrood 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 sneetje
  • Calorieën : 116
  • Vetten : 9,0
  • Koolhydraten : 3,8
  • Eiwitten : 4,6

One Comment

  1. Lisa B.

    Heb het brood vanmorgen gemaakt. Het is flets van smaak en structuur is erg droog. Mis de roomboter in het deeg. Geen aanrader helaas.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*