Stokbrood met boter.

Koolhydraatarm stokbrood

De zomer komt er weer aan en wat is nou lekkerder dan in de avond te gaan BBQ-en of lekker buiten tapas eten? Een stokbrood is dan altijd erg fijn erbij te serveren. Een stokbrood van de bakker of supermarkt zit echter vaak bomvol koolhydraten. Gelukkig hebben we nu voor de koolhydraatarme eters een alternatief: koolhydraatarm stokbrood!

Koolhydraatarm stokbrood maken
Dit stokbrood maak je gemakkelijk en snel. Je hebt weinig speciale ingredienten nodig. Wel wordt er gebruik gemaakt van psylliumvezels en lijnzaadmeel. Psyllium wordt ook wel eens vlozaad of fiber husk genoemd. Lijnzaadmeel en psyllium zorgen voor vocht opname in het gerecht en zo dus ook de stevigheid maken van het brood zelf. Aangezien je geen suikers en gluten gebruikt in het bakken van je brood, wil je wel wat stevigheid creëren. Het stokbrood is iets steviger dan regulier stokbrood. Wel is de korst lekker krokant, je proeft het amandelmeel een beetje terug, maar niet te zwaar. Kortom een lekker alternatief.

Tips
Dit stokbrood is super lekker om te serveren als voor of-bijgerecht. Lekker bij de barbecue, maar ook lekker als bruschetta met mozzarella en tomaat. Het is ook mogelijk om de stukje stokbrood als lunch te serveren met bijvoorbeeld een zelfgemaakte kipsalade of eiersalade. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere brood recepten.

Print
Stokbrood met boter.

Koolhydraatarm stokbrood

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 12 stukjes 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Voorgerecht

Schaal

Ingrediënten


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onderwarmte). Voeg vervolgens het amandelmeel, lijnzaadmeel, bakpoeder, zout en de psylliumvezels toe aan een kom. Meng dit met een spatel goed door elkaar.
  2. Voeg nu het ei en de twee eiwitten toe en meng dit goed door het meel. Spatel tot slot het warme water (ca. 75 graden) door het deeg. Maak je handen nat en kneed het deeg goed door. Vorm vervolgens een deegbal van het deeg en laat het de deegbal 10 minuten rusten.
  3. Leg een stuk bakpapier op je ovenplaat. Vorm het deeg tot een stokbrood en snij naar wens nog schuine insneden aan de bovenkant. Dit is alleen voor het uiterlijk, niet noodzakelijk voor het eindresultaat.
  4. Bak het stokbrood voor 30 minuten in de oven. Zet daarna de oven uit en laat het stokbrood in de oven afkoelen. Je stokbrood is daarna klaar om op te eten. Bewaar hem in een stuk aluminiumfolie of afgesloten bak. Je kunt het stokbrood ook invriezen.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stukje (1/12
  • Calorieën: 103
  • Vetten: 8,1
  • Koolhydraten: 1,4
  • Vezels: 3.6
  • Eiwitten: 4,5
Stokbrood met boter.

8 Reacties

  1. Stokbroodje waa héérlijk! Ook door de glutenvrije eters zeer gewaardeerd! Ik had nog een tweede gemaakt met deels amandel-,kokos- en boekweitmeel. Was ook héérlijk!! Absoluut een blijvertje! Dank.

  2. Zijn die psylliumvezels (noooooit van gehoord) essentieel? En zijn ze bij de Appie verkrijgbaar?

    • Zijn wel essentieel ja! Ik denk wel dat het bij de AH te krijgen is, die van mij vind ik bij de Jumbo!

  3. Oh, ik zie het al in de app. AH heeft ze inderdaad in het assortiment. Ik ga maar eens een broodje bakken dit weekend. 🙂

  4. Super stokbrood. Leuk alternatief. En simpel te maken😁

  5. Marjoca wollerich

    Heel lekker, maar heeft een beetje de smaak van cake.en als je er iets zoet opdoet is het heel lekker.

  6. Smaakt super, deze maken we vaker.

  7. vandaag deze stokbrood gebakken en het was heerlijk , binnenkort weer maken,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*