Print
Stokbrood met boter.

Koolhydraatarm stokbrood

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 12 stukjes 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Voorgerecht

Schaal

Ingrediënten


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onderwarmte). Voeg vervolgens het amandelmeel, lijnzaadmeel, bakpoeder, zout en de psylliumvezels toe aan een kom. Meng dit met een spatel goed door elkaar.
  2. Voeg nu het ei en de twee eiwitten toe en meng dit goed door het meel. Spatel tot slot het warme water (ca. 75 graden) door het deeg. Maak je handen nat en kneed het deeg goed door. Vorm vervolgens een deegbal van het deeg en laat het de deegbal 10 minuten rusten.
  3. Leg een stuk bakpapier op je ovenplaat. Vorm het deeg tot een stokbrood en snij naar wens nog schuine insneden aan de bovenkant. Dit is alleen voor het uiterlijk, niet noodzakelijk voor het eindresultaat.
  4. Bak het stokbrood voor 30 minuten in de oven. Zet daarna de oven uit en laat het stokbrood in de oven afkoelen. Je stokbrood is daarna klaar om op te eten. Bewaar hem in een stuk aluminiumfolie of afgesloten bak. Je kunt het stokbrood ook invriezen.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stukje (1/12
  • Calorieën: 103
  • Vetten: 8,1
  • Koolhydraten: 1,4
  • Vezels: 3.6
  • Eiwitten: 4,5
Copy link