Koolhydraatarm en suikervrij vanille schepijs.

Koolhydraatarm vanille schepijs

Hou jij ook zo van ijs? Het is mijn lievelingsdessert! Helaas mag je bij het volgen van het koolhydraatarm dieet geen traditioneel schepijs meer eten. Dus geen Ben & Jerry’s, Häagen-Dazs of gewoon slagroomijs. Er zijn tegenwoordig wel veel suikervrije alternatieven te vinden in de supermarkt, zoals het ijs van de merken Breyers, Halo Top en Oppo. Echter bevat het ijs van deze merken relatief veel koolhydraten per 100 ml. Ook is de smaak vaak kunstmatig en de prijs erg hoog. Het is veel lekkerder en goedkoper om je eigen koolhydraatarme ijs te maken! Vandaar dat wij gisteren zelf koolhydraatarm vanille schepijs hebben gemaakt. Lekker om te eten als snack op een warme dag of als dessert na het diner. Het kost even wat meer tijd om te maken, maar het is zeker de moeite waard!

Bereidingstips:
Je kunt het vanille schepijs op twee manieren maken. Je kunt het ijs na het mengen in een cakevorm schenken en invriezen of bereiden in een ijsmachine. Voor bereiding in de ijsmachine volg je alle stappen en schenk je het mengsel in de ijsmachine i.p.v. de cakevorm. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Laat ons in de commentsectie onderaan de pagina weten hoe het heeft gesmaakt!

Print
Koolhydraatarm en suikervrij vanille schepijs.

Koolhydraatarm vanille schepijs

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Totale tijd: 320
  • Porties: 8 porties 1x
  • Categorie: Snack, Dessert

Schaal

Ingrediënten

  • 2 blikjes (800 ml) volvette kokosmelk
  • 250 ml slagroom (35% vet)
  • 40 gr Steviala Kristal of 65 gr Erythritol
  • 1 tl vanille aroma
  • snufje zout

Bereidingswijze

  1. Zet de blikjes volvette kokosmelk minimaal 3 uur in de koelkast, bij voorkeur een gehele nacht. Lepel vervolgens de kokoscrème uit het blik in een grote kom en laat het vocht achter in het blik.
  2. Pak een handmixer en klop de kokoscrème in de kom romig en luchtig.
  3. Doe nu de slagroom in een andere kom en klop met een handmixer of een garde op hoge snelheid, tot de slagroom stijf is. Stop af en toe even als de slagroom dik wordt en controleer even of hij al goed is. Roer tenslotte voorzichtig de zoetstof, vanille aroma en zout door de slagroom.
  4. Roer nu voorzichtig de opgeklopte slagroom door de opgeklopte kokoscrème. Proef even en voeg indien nodig meer zoetstof toe. Schep vervolgens het mengsel in een cakevorm of broodvorm en doe het ijs in de vriezer.
  5. Haal het ijs na minimaal 5 uur uit de vriezer en verdeel in 8 porties. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 266
  • Vetten: 28,1
  • Koolhydraten: 2,5
  • Eiwitten: 0,9

10 Reacties

  1. Hallo,

    Het recept ziet er heel lekker uit.
    Waar kan ik volvette kokosmelk halen ? ( evt het merk etc)

    Alvast bedankt

    • Quint Kames

      Hi Chantal,

      Volvette kokosmelk kun je kopen in de supermarkt bij het Aziatische schap. Bijvoorbeeld van Bon Coco of Go-Tan of het huismerk van de supermarkt. Vaak is de kokosmelk verpakt in blik of karton!

      Groetjes,

      Quint

  2. Ik heb 1 blik kokosmelk, 19%, gebruikt, maar wel met ook het vocht. Ook heb ik wat echt pure chocolade toegevoegd. Ik vind de smaak heerlijk, maar mijn zonen vonden de kokossmaak iets minder lekker al werd het wel met smaak opgegeten. Nadeel vond ik alleen dat het wel even uit de diepvries moest om schepbaar te krijgen.
    Ik ga het beslist opnieuw proberen en dan wat vettere kokosmelk gebruiken en toch de ijsmachine. Al met al beslist een aanrader!

  3. Waar kan ik vanille aroma kopen? Gewoon in de supermarkt?

  4. Moet de kokosmelk in de koelkast of in de vriezer?

    • Quint Kames

      Hi Petra,

      In de koelkast! Na een tijd in de koelkast stolt het vet en zakt de vloeistof naar beneden.

      Groetjes.

      Quint

  5. Patricia

    Ik wil graag een opmerking maken over de vanille, als je de vanille Bourbon van Nielsen-Massey neemt heb je een veel intensere vanille smaak. Deze is stuk duurder en te koop bij grote AH of dille en kamille. Ik heb het ijs nog niet gemaakt maar wilde het even zeggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*