Weekmenu met koolhydraatarme maaltijden.

Koolhydraatarm weekmenu week 30 (vakantie special)

Afgelopen vrijdag is de schoolvakantie is de vakantie in het noorden van Nederland eindelijk begonnen! Dit is de periode dat de meeste Nederlanders op vakantie gaan en we hebben begrepen dat velen van jullie lekker gaan kamperen! We hebben daarom deze week een iets anders weekmenu dan normaal, namelijk een vakantie special! In dit weekmenu staan uitsluitend maaltijden en recepten die je kunt maken met alleen een gaspitje of inductieplaat. Ideaal voor iedereen die deze week gaat kamperen of met de camper weggaat!

Voor iedereen die lekker in Nederland blijft, hebben we de maaltijden uitgekozen a.d.h.v. de aanbiedingen in de supermarkten. Zo kun je ook tijdens je vakantie lekker en voordelig blijven eten.  Daarnaast hebben we deze week ook veel koolhydraatarme producten in de aanbieding in onze shop, zoals 25% korting op suikervrije producten van Céréal en reepjes van WeCare. Ideaal voor de vakantie, als tussendoortje voor onderweg.

Lowcarbchef menu richtlijnen

In ons menu geven we voor elke dag 3 maaltijdsuggesties (ontbijt, lunch, diner). Dit kunnen recepten zijn, maar ook makkelijke maaltijden, zoals een bakje kwark of yoghurt met keto granola en bosvruchten. De maaltijden kiezen we niet willekeurig uit. We kijken altijd eerst naar de aanbiedingen van de week bij AH en Lidl. De producten die in de aanbieding zijn, gebruiken we bij voorkeur altijd in ons menu. Zo besparen we geld en eten we met het seizoen mee. Verder voldoet ons menu altijd aan de volgende eisen:

  • Maximaal 40 gram koolhydraten per dag
  • Een maaltijd bevat altijd een bron van gezonde vetten (gelijk aan 2 eetlepels)
  • Een maaltijd bevat minimaal 20 gram eiwitten
  • Per dag minimaal 300 gram groente, maar het liefst meer
  • Zo min mogelijk tussendoortjes

Wil je meer weten over koolhydraatarm eten? Lees dan onze blogs over het koolhydraatarm dieet en het keto dieet.

Weekmenu (24 juli t/m 30 juli)

OntbijtLunchDiner
Maandag200 g Volle yoghurt of kwark met bosbessen, keto granola + schepje eiwitpoederEenvoudige maaltijdsalade met tonijnAziatische wok met kip en bloemkoolrijst
DinsdagKoolhydraatarme overnight ‘oats’Omelet met wokgroente en kaas op 2 sneetjes keto broodCourgetti bolognese
Woensdag2 gebakken eieren met ham en kaas op 2 sneetjes keto broodKoolhydraatarme tonijnburgersPeruaanse kip met pikante saus en bloemkoolrijst
Donderdag200 g Volle yoghurt of kwark met bosbessen, keto granola + schepje eiwitpoederKoolhydraatarm broodje gezondKoolhydraatarme kipschnitzel
Vrijdag Koolhydraatarme zadenpap2 of 3 Koolhydraatarme crackers met makreelsalade en rauwkostKoolhydraatarme saté van tempeh
Zaterdag Koolhydraatarme ontbijt trifleKoolhydraatarme quesadillaHamburger salade met avocado
Zondag Meloen smoothie bowlKoolhydraatarme Indonesische nasi gorengKoolhydraatarme sushi rolletjes

Bakrecept van de week: koolhydraatarme bounty’s (no bake)

Boodschappen

Om de prijs zo laag mogelijk te houden, kijken wij elke week bij het maken van het menu naar de aanbiedingen van de Albert Heijn en Lidl. Door slim boodschappen te doen bespaar je al snel heel wat geld. Zo zijn groente en fruit uit het seizoen vaak goedkoper en in de aanbieding. Ook zijn ze dan minder belastend voor het milieu.

Albert Heijn (24 juli t/m 30 juli)

Aanbiedingen week 30

Lidl (24 juli t/m 30 juli)

Aanbiedingen Lidl Week 30

Lowcarbcenter: 25% Korting op Céréal en WeCare (t/m 26 juli)


Naast Lowcarbchef hebben we ook onze eigen webwinkel met koolhydraatarme producten (Lowcarbcenter.nl). Deze week hebben we een speciale zomeractie: 25% korting op alle suikervrije producten van het merk Céréal en tot 40% korting op geselecteerde reepjes van WeCare. Ideaal voor de vakantie, als tussendoortje voor onderweg. Bekijk de producten in onze shop.

Bestel ons kookboek

Bestel nu boek ‘Lowcarbchef – het complete koolhydraatarme kookboek’. Een boek met meer dan 100 van onze populairste koolhydraatarme recepten en 4 complete weekmenu’s. Het is een must have die iedereen graag koolhydraatarm eet of er mee wilt beginnen! Klik op het plaatje of de link onder het plaatje om het boek te bekijken.

Cover kookboek
Bekijk en bestel het boek hier.

Weekmenu met koolhydraatarme maaltijden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*