Aardbeien kwarktaart

Koolhydraatarme aardbeien kwarktaart

Ontbijten met taart? Ja je leest het goed, dat kan met deze koolhydraatarme aardbeien kwarktaart! Doordat je een bodem maakt van notenmeel en een vulling van Griekse yoghurt gezoet met aardbeien en erythritol is het eigenlijk net een schaaltje met yoghurt en ontbijtgranen, maar dan in taartvorm. Verantwoord genieten dus!

Kwarktaart maken
Deze koolhydraatarme kwarktaart is super simpel om te maken. De glutenvrije bodem maak je met Lowcarbchef amandelmeel en kokosmeel. In plaats van suiker gebruik je een beetje erythritol (natuurlijke zoetstof) en voor een extra kruidig smaakje een snufje koekkruiden. De vulling is heerlijk romig door het gebruik van Griekse yoghurt. Mocht je niet van griekse yoghurt houden, kun je dit in dezelfde hoeveelheden vervangen voor bijvoorbeeld volle Franse kwark. Dan wordt de taart ook iets steviger. De taart wordt helemaal speciaal door een mooie swirl topping!

Tips
De kruiden voor de bodem kun je eventueel weglaten of vervangen door speculaaskruiden of cacao. De Griekse yoghurt kan worden vervangen door Franse kwark of een andere soort kwark, let wel goed op de hoeveelheid koolhydraten. De taart blijft zeker 3 dagen goed in de koelkast! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere taart recepten.

Print
Aardbeien kwarktaart

Koolhydraatarme aardbeien kwarktaart

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 260
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 265
  • Porties: 8 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Ontbijt, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Bodem

Vulling

Topping

  • 50 gr aardbeien
  • 10 gr erythritol
  • 1 gelatine blaadje

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm (18 cm) met een vel bakpapier. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de bodem met een garde of met de handen door elkaar tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en bak de bodem 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Laat de bodem na het bakken afkoelen en week vervolgens alle gelatine blaadjes in een kommetje met water (minimaal 10 minuten). Voeg vervolgens de aardbeien voor de vulling, erythritol en vanille extract toe aan een steelpannetje en zet dit op het vuur.
  3. Zet het vuur uit als de inhoud van de pan begint te koken. Pak dan een staafmixer en pureer de aardbeien tot een fijne moes. Voeg vervolgens 6 gelatine blaadjes toe en roer dit door de moes. Pak nu een mengkom en voeg de Griekse yoghurt toe. Pak een elektrische mixer en zet deze aan. Voeg tijdens het mixen beetje voor beetje de aardbeienpuree toe.
  4. Giet als alles goed is gemengd de vulling in de springvorm met de afgekoelde bodem. Vervolgens maak je de topping. Voeg de resterende erythritol en aardbeien toe aan een pannetje en zet de pan op het vuur. Haal de pan van het vuur als de aardbeien beginnen met koken en pureer tot een gladde moes. Voeg vervolgens het resterende gelatine blaadje toe en roer dit door de topping.
  5. Voeg de topping toe en verdeel met een lepel gelijkmatig over de vorm. Gebruik eventueel een satéprikker om wat cirkeltjes te maken in de taart. Zo ontstaat er een mooi patroon in je taart. Laat de taart minimaal 4 uur in de koelkast opstijven. De taart blijft zeker 2 tot 3 dagen goed in de koelkast.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje (1/8)
  • Calorieën: 207
  • Vetten: 17,8
  • Koolhydraten: 4,6
  • Eiwitten: 5,6
Aardbeien kwarktaart

28 Reacties

  1. Geweldige bodem! Wij vonden de bovenkant erg smakelijkloos terwijl ik hele zoete aardbeien had Misschien 300 gram aardbeien? Of een combinatie van aardbeien en bramen Nog even knutselen 😁
    Maar bedankt voor het recept!!!!

    Reageer
  2. Haii, zou ik er nog een scoop whey poeder doorheen kunnen doen? Ik gebruik de griekse yoghurt…

    Reageer
    • Hi Sas,

      Zeker! Hierdoor wordt de taart iets steviger en zoeter als je whey met een smaakje gebruikt.

      Reageer
  3. Petra van loenen

    Ik heb deze aardbeien kwarktaart van de week voor
    het eerst gemaakt en heerlijk een aanrader en zeker een blijvertje.
    Ik heb de bodem in de airfryer gemaakt top bodem.

    Reageer
  4. Echt met recht een toptaart!
    Heerlijke toevoeging ook met die topping op deze manier.
    De bodem ook lekker en niet zo’n sterke amandelsmaak.
    Deze ga ik zeker vaker maken

    Reageer
  5. Wat een heerlijke frisse taart. Ook de bodem is super lekker.
    Kun je stukjes invriezen?

    Reageer
  6. Francisca Steenks

    Heerlijk en supersimpel om te maken. Daar hou ik van.

    Reageer
  7. Heerlijk! Ik heb m met kwark gemaakt.
    Volgende keer word het een dubbele hoeveelheid.

    Reageer
  8. Ik heb hem gemaakt en ik vind hem strak van de gelatine staan. Jammer want de smaak is heerlijk maar die stijve structuur vind ik niet te doen.

    Reageer
    • Hi Silvia,

      Bedankt voor je feedback, je kunt de taart natuurlijk de volgende keer met iets minder gelatine maken!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  9. Al diverse keren gemaakt en iedere keer weer een succes.

    Reageer
    • Net de taart gemaakt, helaas moet ik nog 4 uur wachten voordat ik hem kan proeven haha.
      Ben ik de enige waarbij de bodem nogal donker bruin wordt? Na een kleine 10 min bakken was hij al bruin, ik heb toen de oven maar wat zachter gezet en hem bij 18 min eruit gehaald omdat ik bang was dat hij zou verbranden. Hoort hij zo donker te worden? Of de volgende keer maar na 10 min eruit halen?

      Reageer
      • Hi Lianne,

        Wat leuk dat je de taart hebt gemaakt. De bodem kan inderdaad sneller verbranden dan een bodem gemaakt van bloem. Elke oven verschilt, het is daarom goed om de bodem in de gaten te houden. Ik denk dat je juist hebt gehandeld door de temperatuur iets lager te zetten!

        Groetjes,

        Quint

        Reageer
  10. Heerlijke frisse yoghurt taart. Bodem gemaakt van amandelmeel en havermoutmeel. Kokosmeel was niet voorradig. Zoet Poeder stevia. Het was heerlijk!!

    Reageer
  11. Vandaag voor het eerst gemaakt en de taart is goed in de smaak gevallen.
    Ik heb ipv kokosmeel speltmeel gebruikt omdat ik kokos niet lekker en ipv erythritol Zoetstof gedaan. 😀😀

    Reageer
  12. Super makkelijk te maken en de taart smaakte heerlijk.

    Reageer
  13. Heerlijk en voor een keukenkneus ook goed te maken.

    Reageer
  14. Wij vonden de bodem te zout en deze had ook een bittere nasmaak, niet echt lekker. Het kwarkmengsel was heerlijk! Ik zou m nog wel een keer maar ga dan een andere bodem maken. Wellicht dat de bitterheid kwam van het bakken en de erythritol die ik heb gebruikt in combinatie met het bakken van de bodem, maar 1/4 theelepel zout is voor ons iig te veel.

    Reageer
    • Hi Marieke,

      Dank voor je review! Afhankelijk van het amandelmeel die je gebruikt kan bodem in combinatie met het zout erg zout smaken. Fijn dat je dit aangeeft. Ik heb het nu ook in het recept aangepast.

      Groet,

      Quint

      Reageer
  15. Gebruik je voor deze kwarktaart Griekse yoghurt 0% vet of 10%vet?

    Reageer
  16. Heerlijke taart! Ik zou stap 2 alleen even herschrijven. Het lijkt nu of je de aardbeien en suiker bij het pannetje met water en gelatine moet doen terwijl het in een aparte pan moet.

    Reageer
  17. Ik wil deze taart voor de 2de keer maken.
    Wegens tijdgebrek nog niet van gekomen.
    Morgen heb ik een vrije dag en begin ik er aan! Ik kijk er zo naar uit. Ik ga er ook wat mascarpone bij doen. Ben benieuwd

    Reageer
  18. Echt een heerlijk recept! Zo simpel en snel klaar, ik ben deze taart nu voor de 5e keer aan het maken en kan er 4 dagen van genieten als ontbijt. Ik doe er wat vloeibare zoetstof in, smaakt prima!

    Reageer
  19. geweldig ga hem nu voor de 5e keer maken, doe er 2 scoops proteinepoeder met bosvruchten smaak bij door mmmhhh nog lekkerder

    Reageer
  20. Super lekker, Thanks weer!
    Even als tip:
    Ipv. Normale kwark heb ik alpro soya kwark no sugar gebruikt. Hier zitten helemaal
    GEEN koolhydraten in.😁

    Reageer
  21. Super lekker

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*