Aardbeien kwarktaart

Koolhydraatarme aardbeien kwarktaart

Ontbijten met taart? Ja je leest het goed, dat kan met deze koolhydraatarme aardbeien kwarktaart! Doordat je een bodem maakt van notenmeel en een vulling van Griekse yoghurt gezoet met aardbeien en erythritol is het eigenlijk net een schaaltje met yoghurt en ontbijtgranen, maar dan in taartvorm. Verantwoord genieten dus!

Kwarktaart maken
Deze koolhydraatarme kwarktaart is super simpel om te maken. De glutenvrije bodem maak je met Lowcarbchef amandelmeel en kokosmeel. In plaats van suiker gebruik je een beetje erythritol (natuurlijke zoetstof) en voor een extra kruidig smaakje een snufje koekkruiden. De vulling is heerlijk romig door het gebruik van Griekse yoghurt. Mocht je niet van griekse yoghurt houden, kun je dit in dezelfde hoeveelheden vervangen voor bijvoorbeeld volle Franse kwark. Dan wordt de taart ook iets steviger. De taart wordt helemaal speciaal door een mooie swirl topping!

Tips
De kruiden voor de bodem kun je eventueel weglaten of vervangen door speculaaskruiden of cacao. De Griekse yoghurt kan worden vervangen door Franse kwark of een andere soort kwark, let wel goed op de hoeveelheid koolhydraten. De taart blijft zeker 3 dagen goed in de koelkast! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere taart recepten.

Print
Aardbeien kwarktaart

Koolhydraatarme aardbeien kwarktaart

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 260
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 265
  • Porties: 8 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Ontbijt, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Bodem

Vulling

Topping


Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm (18 cm) met een vel bakpapier. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de bodem met een garde of met de handen door elkaar tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en bak de bodem 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Laat de bodem na het bakken afkoelen en week vervolgens alle gelatine blaadjes in een kommetje met water (minimaal 10 minuten). Voeg vervolgens de aardbeien voor de vulling, erythritol en vanille extract toe aan een steelpannetje en zet dit op het vuur.
  3. Zet het vuur uit als de inhoud van de pan begint te koken. Pak dan een staafmixer en pureer de aardbeien tot een fijne moes. Voeg vervolgens 6 gelatine blaadjes toe en roer dit door de moes. Pak nu een mengkom en voeg de Griekse yoghurt toe. Pak een elektrische mixer en zet deze aan. Voeg tijdens het mixen beetje voor beetje de aardbeienpuree toe.
  4. Giet als alles goed is gemengd de vulling in de springvorm met de afgekoelde bodem. Vervolgens maak je de topping. Voeg de resterende erythritol en aardbeien toe aan een pannetje en zet de pan op het vuur. Haal de pan van het vuur als de aardbeien beginnen met koken en pureer tot een gladde moes. Voeg vervolgens het resterende gelatine blaadje toe en roer dit door de topping.
  5. Voeg de topping toe en verdeel met een lepel gelijkmatig over de vorm. Gebruik eventueel een satéprikker om wat cirkeltjes te maken in de taart. Zo ontstaat er een mooi patroon in je taart. Laat de taart minimaal 4 uur in de koelkast opstijven. De taart blijft zeker 2 tot 3 dagen goed in de koelkast.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje (1/8)
  • Calorieën: 207
  • Vetten: 17,8
  • Koolhydraten: 4,6
  • Eiwitten: 5,6
Aardbeien kwarktaart

3 Reacties

  1. Super lekker

  2. Super lekker, Thanks weer!
    Even als tip:
    Ipv. Normale kwark heb ik alpro soya kwark no sugar gebruikt. Hier zitten helemaal
    GEEN koolhydraten in.😁

  3. geweldig ga hem nu voor de 5e keer maken, doe er 2 scoops proteinepoeder met bosvruchten smaak bij door mmmhhh nog lekkerder

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*