Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Aardbeien kwarktaart

Koolhydraatarme aardbeien kwarktaart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.5 sterren uit 22 review(s)
  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 260
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 265
  • Porties: 8 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Ontbijt, Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bodem

Vulling

Topping

  • 50 gr aardbeien
  • 10 gr erythritol
  • 1 gelatine blaadje

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Bekleed een springvorm (18 cm) met een vel bakpapier. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de bodem met een garde of met de handen door elkaar tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en bak de bodem 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Laat de bodem na het bakken afkoelen en week vervolgens alle gelatine blaadjes in een kommetje met water (minimaal 10 minuten). Voeg vervolgens de aardbeien voor de vulling, erythritol en vanille extract toe aan een steelpannetje en zet dit op het vuur.
  3. Zet het vuur uit als de inhoud van de pan begint te koken. Pak dan een staafmixer en pureer de aardbeien tot een fijne moes. Voeg vervolgens 6 gelatine blaadjes toe en roer dit door de moes. Pak nu een mengkom en voeg de Griekse yoghurt toe. Pak een elektrische mixer en zet deze aan. Voeg tijdens het mixen beetje voor beetje de aardbeienpuree toe.
  4. Giet als alles goed is gemengd de vulling in de springvorm met de afgekoelde bodem. Vervolgens maak je de topping. Voeg de resterende erythritol en aardbeien toe aan een pannetje en zet de pan op het vuur. Haal de pan van het vuur als de aardbeien beginnen met koken en pureer tot een gladde moes. Voeg vervolgens het resterende gelatine blaadje toe en roer dit door de topping.
  5. Voeg de topping toe en verdeel met een lepel gelijkmatig over de vorm. Gebruik eventueel een satéprikker om wat cirkeltjes te maken in de taart. Zo ontstaat er een mooi patroon in je taart. Laat de taart minimaal 4 uur in de koelkast opstijven. De taart blijft zeker 2 tot 3 dagen goed in de koelkast.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje (1/8)
  • Calorieën: 207
  • Vetten: 17,8
  • Koolhydraten: 4,6
  • Eiwitten: 5,6