Koolhydraatarme ontbijtmuffins met aardbeien.

Koolhydraatarme ontbijtmuffins met aardbeien

Of je nu een drukke ochtend hebt of juist de tijd hebt om uitgebreid te genieten van het ontbijt, ontbijtmuffins zijn altijd een goed idee! Deze koolhydraatarme ontbijtmuffins zijn een heerlijke, verantwoorde traktatie boordevol eiwitten, vetten en vezels. Je kunt ze makkelijk to-go meenemen of thuis serveren met wat extra aardbeien en yoghurt. Vries er een paar in zodat je altijd iets verantwoords klaar hebt liggen.

Hoe maak je koolhydraatarme ontbijtmuffins?

Voor deze muffins gebruiken we een combinatie van amandelmeel en hazelnootmeel. Het hazelnootmeel geeft de muffins een lekkere zoete, nootachtige smaak. Je kunt het hazelnootmeel ook vervangen door extra amandelmeel als je niet van hazelnoten houdt. Om te voorkomen dat de muffins droog worden, kloppen we de eieren luchtig op in een keukenmachine. De opgeklopte eieren zorgen ervoor dat het beslag luchtiger wordt en meer volume krijgt. We maken de muffins extra voedzaam door wat ongezoet eiwitpoeder toe te voegen.

De muffins vullen we met verse aardbeien. Verse aardbeien zijn in de zomer het lekkerst. Aardbeien zijn laag in calorieën en bevatten weinig koolhydraten. Maak je dit recept in de herfst of winter? Dan raden we aan om diepvries aardbeien te gebruiken, deze zijn dan een stuk voordeliger en misschien wel lekkerder dan de verse aardbeien.

Variaties

Geen fan van aardbeien? Vervang deze dan door dezelfde hoeveelheid frambozen, blauwe bessen of een mix van bosvruchten. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijtrecepten.

Print
Koolhydraatarme ontbijtmuffins met aardbeien.

Koolhydraatarme ontbijtmuffins met aardbeien

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 8 muffins 1x
  • Categorie: Ontbijt, Snacks

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie in een pannetje en laat daarna even afkoelen.
  2. Snijd de aardbeien in vieren en verwijder het kroontje. Meng vervolgens in een grote kom alle droge ingrediënten goed door elkaar.
  3. Doe de eieren in een keukenmachine of gebruik een elektrische mixer op ze luchtig op te kloppen. Roer de amandelmelk en kokosolie door de eieren.
  4. Voeg het eimengsel toe aan het meel en schep/mix tot een luchtig beslag. Roer voorzichtig de aardbeien door het beslag en vet de muffinvorm (8 stuks) of papiertjes in.
  5. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins 20 tot 22 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of ze gaar zijn. Serveer de muffins met yoghurt en aardbeien!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 muffin (1/8 van het totaal)
  • Calorieën: 191
  • Vetten: 16,9
  • Koolhydraten: 2,8
  • Vezels: 1,9
  • Eiwitten: 7,9
Koolhydraatarme ontbijtmuffins met aardbeien.

2 Reacties

  1. kun je hazelnoot meel vervangen?

    Reageer
    • Hi Marieke,

      Je kunt het hazelnootmeel vervangen door dezelfde hoeveelheid amandelmeel of ca. 25 tot 35 gram kokosmeel

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*